Tarsus Ticaret Borsasından Sıcak Hava Zararı Risk Sigortası Hakkında Açıklama

Borsadan yapılan açıklamada, “Resmi Gazetede yayınlanan ve 01 Ocak 2021 tarihinde yürürlüğe girecek sıcak hava zararı risk sigortasının TARSİM kapsamına alınması ile bölgemiz narenciye ve meyve üreticilerinin zararı minimuma indirilmiş olacak” denildi.

26 Kasım 2020 Perşembe, 14:02
Tarsus Ticaret Borsasından Sıcak Hava Zararı Risk Sigortası Hakkında Açıklama
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından 2021 yılında kapsama alınacak riskler, ürünler ve bölgeler ile prim desteği oranlarına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, 25 Kasım 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.
Uzun yıllardır ülkemizde ilk kez yaşanan sıcak hava nedeniyle, bölgemizde narenciye, turunçgil ürünleri olumsuz yönde etkilenmiş, bunun sonucunda meyvelerde kurumalar ve dökülmeler meydana gelmişti.
Tarsus Ticaret Borsası, Söz konusu gelişmeleri takiben Mayıs ve Ağustos aylarında bölgede yaşanan bu sıcak hava zararı kapsamında üreticilerden gelen TARSİM sigortası ile ilgili yoğun talepleri değerlendirmiş, Borsa Başkanı Murat Kaya tarafından da başta TOBB olmak üzere Tarım Bakanlığına ve ilgili mercilere iletilmiş, TOBB tarafından gerçekleştirilen toplantılarda devamlı gündeme getirilerek takibi de sürdürülmüştür.
En son Sayın Cumurbaşkanının iştiraki ile gerçekleşen Türkiye Ekonomi Şurasında da “Sıcak Hava Zararı”’nın TARSİM kapsamına alınması bölge sözcüsü tarafından şurada görüşülmesi sağlanmıştır.
TARSİM kapsamına alınan “Sıcak Hava Zararı” ile ilgili karar hakkında Tarsus Ticaret Borsasından yapılan açıklamada;
Açıklama da şu ifadelere yer verildi.
Borsamızın da katkı sunduğu lobi çalışması neticesinde Ürünlerde sıcak hava zararının TARSİM kapsamına alınmasına ilişkin karar için Sayın Cumhurbaşkanımıza, TOBB Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu’na, milletvekillerimize ve emeği geçenlere desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz.
Tarımsal üretim noktasında alınan bu önemli karar sayesinde bölge üreticilerimiz için en önemli gelir kaynaklarından açık alanda yetiştirilen meyveler için don riski, meyve bahçeleri ile bağlarda dolu, altıntop, limon, mandalina, portakal ve üzüm ürünlerinde ise sıcak hava zararının TARSİM risk kapsamına alınması ile sıcak ve rüzgardan etkilenen narenciye üretiminde meydana gelen zarar, TARSİM risk kapsamına alınarak doğal afetlerden en çok etkilenen sektör olan tarımda üreticimizin zararı minimuma indirilmiş olacak” denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin