Tarsus Ticaret Borsasında İstihdam Seferberliği Toplantısı

Türkiye genelinde 2.5 milyon kişiye istihdam olanağı sağlayacak program kapsamında Tarsus Ticaret Borsası Meclisi genişletilmiş aylık olağan meclis toplantısı gerçekleşti.

27 Mart 2019 Çarşamba, 20:36
Tarsus Ticaret Borsasında İstihdam Seferberliği Toplantısı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Tarsus SGK Müdürü Süleyman Metin ile Tarsus İŞKUR Müdürlüğünden İş ve Meslek Danışmanları Caner Doğangüneş ve Ali Özmış'ın davet edildiği genişletilmiş toplantıda, istihdama destek veren İŞKUR veSGK ile daha sıkı işbirliği sağlanması amaçlanırken, İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında yer alan teşvik ve destekler konusunda İŞKUR veSGKtarafındanbilgilendirme yapıldı.
Tarsus SGK Müdürü Metin, " Konumuz istihdam seferberliği. Sağlanan teşvik ve desteklere bakıldığında herkes için birdestekten ve teşvikten bahsedebiliriz. Sizin gibi güçlü kurumların yaratıcıları, iş dünyasının duayenleri, özel sektörümüzün temsilcileri olarak ekonomiye ve istihdam artışına son derece önemli katkı sağlayacak bu ekonomik seferberliğe verdiğiniz destek geleceğin Türkiye'si için son derece önem arz etmektedir. ” diye konuştu.
Başkan Murat Kaya, uzun zamandır Borsa bünyesinde 2017 yılının başından bu yana İŞKURHizmet Noktasını Borsa Üyelerinin istihdam talepleri için hizmete aldıklarını ifade ettiği konuşmasında, üyelerinin gerek İŞKUR, gerek SGK ile olan ilişkilerinde köprü vazifesi kurduklarını sağlanan tüm destek ve teşviklerden maksimum seviyede üyelerin yararlanabilmesi için istihdama destek veren bu kurumlarla her zaman işbirliği içinde olduklarını söyledi.
İstihdam anlamında ciddi desteklerin olduğuna dikkat çeken ve iş adamlarından kendilerini zora sokmadan mevcut çalışan sayısına ek yeni alımlar yapmalarını isteyen Başkan Murat Kaya " Borsamıza işleme gelen üyelerimiz, başka bir kuruma gitmesine gerek kalmadan istihdam ile ilgili tüm mevzuat hakkında Borsa İŞKUR Hizmet Noktasında gerek İŞKUR, gerekse de SGK ile ilgili merak edilen konularda bilgi alabilmektedir. Bugün üyelerimizin, arkadaşlarımızın yararlanacağı destek ve teşviklerin neler olduğu anlatılacak, Bizler zaten hem kurumumuz hemde kendi adımıza İstihdam Seferberliği için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. "Burası Türkiye, Burada İş Var" sloganıyla başlatılan İstihdam Seferberliği 2019'un başta işsizliğin azaltılması olmak üzere üretime, büyümeye büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. " dedi.
Konuşmaların ardından, Tarsus SGK Müdürü Süleyman Metin ile Tarsus İŞKUR Müdürlüğünden İş ve Meslek Danışmanları “İstihdam Seferberliği 2019” kampanyası ve teşvikleri hakkında katılımcılara sunum eşliğinde bilgiler verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı

Mersin Haber ,Mersin