Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya ve Meclis Başkanı Ekincioğlu'dan "İstiklal Marşı" Mesajı

Meclis Başkanı Ekincioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya, İstiklal Marşının Kabulünün 98. Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Mesajı yayınladılar.

11 Mart 2019 Pazartesi, 11:10
Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya ve Meclis Başkanı Ekincioğlu'dan "İstiklal Marşı" Mesajı
-

İstiklal Marşı kabulünün 98. Yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Meclis Başkanıİsmail Hakkı Ekincioğlu “Aziz milletimizin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ebedileştiren, her mısrasında bu vatan uğruna canlarını feda eden bir milletin ortak duygusunu barındaran eşsiz eser İstiklal Marşımızın 98. Yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm kahraman şehitlerimiz ile bu millete ölümsüz bir eser bırakan Mehmet Akif Ersoy’u şahsım ve meclisim adına rahmet ve minnetle anıyorum. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” dedi.
Başkan Murat Kaya "İstiklal Marşı'mız, bu milletinin kahramanlığının ve mücadelesinin sembolüdür."
İstiklal Marşımızın kabulünün 98.yıldönümünü kutlayan Başkan Murat Kaya ise, "Kurtuluş Savaşı’nın zor zamanlarında bütün bir millete umut ışığı olacak, Milli Mücadele’nin heyecanını dizelere aktararak, tarihi bir şahlanışın habercisi olan Mehmet Akif Ersoy’u, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. " dedi.
Başkan Murat Kaya, mesajında şu ifadeleri kullandı;
Biz vatan sevgisini imanımızın parçası saymışız. Bu vatan evladının uğrunda canını feda etmeye koştuğubu topraklar için dökülmüş kanlar, tüm tarihimizin örtüsüdür.
İstiklal Marşı'mız, vatan toprakları uğruna hiç çekinmeden göğsünü siper, canını feda eden bir milletinin kahramanlığının ve mücadelesinin sembolüdür.
Mehmet Akif Ersoy'un mısralara döktüğü
" Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki fedâ?
Şühedâ fışkıracak, toprağı sıksan, şühedâ!
Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Huda,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyâ da cüdâ" sözleri milli mücadele ruhunu, Milleti’mizin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkumuzu en güzel biçimde yansıtarak, tüm dünyaya seslenişimiz olmuştur.
Bu duygularla , Milli mücadelenin büyük ÖnderiMustafa Kemal Atatürk, aziz şehitlerimiz ve İstiklal mücadelemizi destansı ifadelerle kaleme alarak ölümsüzleştiren Mehmet Akif Ersoy’u saygı ve şükranla anıyorum.” İfadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti

Mersin Haber ,Mersin