Tarsus Ticaret Borsası Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Borsalar Konsey Üyesi Murat Kaya, Ankara’da Gerçekleştirilen TOBB Müşterek Konsey Toplantısına Katıldı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un katılımıyla TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirilen toplantıda, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

29 Aralık 2021 Çarşamba, 22:47
G: 29.12.2021 - 22:49
Tarsus Ticaret Borsası Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Borsalar Konsey Üyesi Murat Kaya, Ankara’da Gerçekleştirilen TOBB Müşterek Konsey Toplantısına Katıldı
-

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, son günlerde bankaların kredi faizlerini olağanüstü şekilde artırılması da gündeme gelirken, güçlü büyümeyi sürdürebilmek için kredi faizlerinde ve enflasyonda düşüş, döviz kurlarında istikrar sağlanması gerektiği ifade edildi.
Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, TOBB camiası olarak sahada olduklarını, ekonominin tüm kılcal damarlarına ulaştıklarını, böylece sahadaki durumu en iyi şekilde görüp, sorunları ve sıkıntıları tespit ettiklerini belirterek toplantıda borsa üyelerinden gelen talepleri ilettiği açıklamasında Yeşil Mutabakat kapsamında artan enerji maliyetlerinin ticari faaliyette bulunan işletmelere getirdiği yükü azalmak amacıyla, Ülke ekonomisine katkı sağlayacak, çevre dostu olan güneş, rüzgâr ve diğer yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik üretimi gerçekleştirmek isteyen işletmelere bu yatırımlarına istinaden cazip koşullarla finansman desteği sağlanmasına ve Rusya’ya yapılan Yaş meyve sebze ihracatımızda ise, en fazla etkilenen bölge , hatta lokal olarak Tarsus olduğuna değindi.
Müşterek Konsey toplantısının gerçekleşmesini ve ev sahipliği yapan Hisarcıklıoğlu’na da teşekkür eden Başkan Murat Kaya;
“TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Ticaret Bakanımız Mehmet Muş’un teşrifleriyle TOBB Müşterek Konsey Toplantımızı gerçekleştirdik. Birlik Başkanımız yaptığı konuşmasında covid-19 salgın döneminde TOBB olarak sektörlere yönelik çalışmalar, Türk lirasında yaşanan olağan dışı değer kaybının büyük ölçüde geri alınmış olması ve bankaların kredi faizleri konularında yaptığı açıklamalarla yine bizlerin sesi oldu. Her daim iş dünyasının sesi olan, camiamızın beklenti ve taleplerini hükümet yetkilileri nezdinde iletilmesini ve çözümünü sağlayan Başkanımız Sayın Hisarcıklıoüğlu’na teşekkür ediyorum, Müşterek Konsey Toplantımızın sonuçlarının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
ADANA- MERSİN OTOYOLUNDA, “BİRİ OTOBÜS BEŞ ARAÇ ZİNCİRLEME TRAİK KAZASI
BAYRAM TATİLİNİN 3 GÜNÜNDE 27 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ
MERSİN'E KUVVETLİ SAĞANAK UYARISI
MERSİN, KADER MAÇINA BİLENİYOR
Büyükşehir Çöpten Enerji Üretme Kapasitesini Artırdı
BAŞKAN SOFU: " YAPAMAZ DEDİKLERİNİ YAPTIK BAŞARAMAZ DEDİKLERİNİ BAŞARDIK"
BAYRAMIN GÖZDESİ BÜYÜKŞEHİR KAFELERİ OLDU
VOLKAN KONAK BUGÜN MAÇKA'DA TOPRAĞA VERİLECEK
TARSUS'TA YARALI LEYLEK, ORMANCILAR TARAFINDAN KURTARILDI
Başkan Seçer ve Meral Seçer, Tarsuslularla ‘Bayram Sofrası'nda Buluştu

Mersin Haber ,Mersin