Tarsus Ticaret Borsası Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Borsalar Konsey Üyesi Murat Kaya, Ankara’da Gerçekleştirilen TOBB Müşterek Konsey Toplantısına Katıldı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un katılımıyla TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirilen toplantıda, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

29 Aralık 2021 Çarşamba, 22:47
G: 29.12.2021 - 22:49
Tarsus Ticaret Borsası Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Borsalar Konsey Üyesi Murat Kaya, Ankara’da Gerçekleştirilen TOBB Müşterek Konsey Toplantısına Katıldı
-

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, son günlerde bankaların kredi faizlerini olağanüstü şekilde artırılması da gündeme gelirken, güçlü büyümeyi sürdürebilmek için kredi faizlerinde ve enflasyonda düşüş, döviz kurlarında istikrar sağlanması gerektiği ifade edildi.
Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, TOBB camiası olarak sahada olduklarını, ekonominin tüm kılcal damarlarına ulaştıklarını, böylece sahadaki durumu en iyi şekilde görüp, sorunları ve sıkıntıları tespit ettiklerini belirterek toplantıda borsa üyelerinden gelen talepleri ilettiği açıklamasında Yeşil Mutabakat kapsamında artan enerji maliyetlerinin ticari faaliyette bulunan işletmelere getirdiği yükü azalmak amacıyla, Ülke ekonomisine katkı sağlayacak, çevre dostu olan güneş, rüzgâr ve diğer yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik üretimi gerçekleştirmek isteyen işletmelere bu yatırımlarına istinaden cazip koşullarla finansman desteği sağlanmasına ve Rusya’ya yapılan Yaş meyve sebze ihracatımızda ise, en fazla etkilenen bölge , hatta lokal olarak Tarsus olduğuna değindi.
Müşterek Konsey toplantısının gerçekleşmesini ve ev sahipliği yapan Hisarcıklıoğlu’na da teşekkür eden Başkan Murat Kaya;
“TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Ticaret Bakanımız Mehmet Muş’un teşrifleriyle TOBB Müşterek Konsey Toplantımızı gerçekleştirdik. Birlik Başkanımız yaptığı konuşmasında covid-19 salgın döneminde TOBB olarak sektörlere yönelik çalışmalar, Türk lirasında yaşanan olağan dışı değer kaybının büyük ölçüde geri alınmış olması ve bankaların kredi faizleri konularında yaptığı açıklamalarla yine bizlerin sesi oldu. Her daim iş dünyasının sesi olan, camiamızın beklenti ve taleplerini hükümet yetkilileri nezdinde iletilmesini ve çözümünü sağlayan Başkanımız Sayın Hisarcıklıoüğlu’na teşekkür ediyorum, Müşterek Konsey Toplantımızın sonuçlarının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tarsus, Çamalan’da Orman Yangınlarına Karşı Ortak Devriye
BAŞKAN ÇAKIR "HEDEF, TEKSTİL KENT'LE DOĞRUDAN İHRACAAT"
MERSİN ÜNİVERSİTESİ 'NE "BESLENME DOSTU VE FİZİKSEL AKTİVİTEYİ DESTEKLEYEN İŞ YERİ" BELGESİ
ADANA'DA YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI, İZMİR, MANİSA VE HATAY'DA YANGINLAR DEVAM EDİYOR
Bayraktar, Tarsus Ziraat Odasını Ziyaret Etti
TARSUS BELEDİYESİ'NDEN MİNİKLERE YAZ BOYU YÜZME KURSU
MERSİN'DE MOTORSİKLET KAZASI : 1 YARALI
BAŞKAN BOLTAÇ: “TARSUS’A HUZUREVİ VE PALYATİF YAŞAM MERKEZİ KAZANDIRMAK İSTİYORUZ”
KEMAL DURU, ANAMUR KAYMAKAMI.OLDU
ŞAP ALARMI... HAYVAN SATIŞ YERLERINE GEÇİCİ KAPANMA TALİMATI

Mersin Haber ,Mersin