Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, 30 Bin Dönüm Boş Mera Alanı Kullanılmıyor

Başkan Kaya, Türkiye’de şu anda ekilemeyen mera alanlarının toplam tarım alanlarının yüzde 38’ini oluşturduğunu belirterek, sadece Tarsus’ta 30 bin dönüm boş mera alanının kullanılmadığını söyledi.

20 Nisan 2020 Pazartesi, 10:31
Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, 30 Bin Dönüm Boş Mera Alanı Kullanılmıyor
-

Borsa Başkanı Murat Kaya, yaptığı açıklamasında, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ortak çalışmaları sonrasında Hazine’ye ait atıl tarım arazilerinin bedelsiz çiftçilerin kullanımına açılmasını değerlendirdi.
Her iki Bakanlığında almış olduğu bu kararın doğru bir tesbit ve yerinde bir karar olduğunun altını çizen Murat Kaya “Bu konu yıllardır bizim Ticaret Borsası Konsey toplantılarında dile getirdiğimiz bir konu. Yeni tip Covid-19 salgını, tarım sektörünün dünyadaki stratejik önemini bir kez daha ortaya koydu. Ülkemizde çeşitli nedenlerden dolayı kullanılmayan mera alanlarının bu salgın sonrasında hızla üretime kazandırılacak olması sevindirici bir durum. Açık söylemek gerekirse doğru ve yerinde bir karar ama geç kalınmış bir karar. Umarım hiçbir aksaklığa uğramadan bu gerçekleştirilir ve üretimimiz artar” dedi.
Tarsus’ta 30 bin dönüm boş ve kullanılmayan mera alanının bulunduğuna dikkat çeken Borsa Başkanı Kaya “Türkiye’de ise şu anda ekilemeyen mera alanları, toplam tarım alanlarının yüzde 38’ini oluşturuyor. Bakanlıklar tarafından açıklanan ve 21 İl’imizi kapsayan Hazine’ye ait atıl tarım arazilerinin kullanıma açılacak olmasında İl Tarım ve diğer kurumların bilgileri nedir, ne değildir gibi yukarıya bir bilgi sundular onu şu anda bilemiyorum ama ben sadece yaşadığımız şehirden örnek veriyorum. Yukarıda da ifade ettiğim üzere Tarsus’ta 30 bin dönüm kullanılmayan mera alanı var. Bu yerler rahatlıkla bugün tarımın yapılabileceği yerler. O yazışmalarda kurumların yukarıya bildirimleri nedir, ne değildir o konuda şu anda bir yorum yapamayacağım ancak açıklanan bu 21 İl içerisinde Mersin’in de yer alması gerektiğini belirtmek istiyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte Mersin ve Adana gibi tarım kenti illerinde bu kapsama alınması gündeme gelir” ifadesini kullandı.
Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Hazine’ye ait atıl tarım arazilerinin bedelsiz kullanıma açılacak olmasının hem çiftçiye hem de ülkemize kazanç sağlayacağını belirterek, tarım sektörüne verdikleri destek için Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin