Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Kaya, "Üretmeye ve Daha Çok Çalışmaya Mecburuz"

Başkan Murat Kaya, "Bugünlerde içinde bulunulan ortamdan ancak ve ancak daha çok üretim yaparak ve daha çok çalışarak kurtulabiliriz." dedi.

21 Şubat 2019 Perşembe, 10:16
Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Kaya, "Üretmeye ve Daha Çok Çalışmaya Mecburuz"
-

Özel sektör olarak ticari ve ekonomik süreçte zor bir dönemi geride bırakmak için ilk hedefin daha çok üretmekle ve daha çok çalışmakla başlayacağına değinen Başkan Murat Kaya, "Bugünlerde içinde bulunulan ortamdan ancak ve ancak daha çok üretim yaparak ve daha çok çalışarak kurtulabiliriz." dedi.
Hedeflerinin Tarsus'a ve bölgeye katma değer sağlarken bu katma değerin önemli bir parçası olan borsa üyelerinin en iyi hizmeti en kısa sürede ve en kaliteli şekilde alabilmeleri olduğunu vurgulayan Başkan Murat Kaya, " Hizmetlerimizi her geçen gün çağın şartlarına uygun bir şekilde güncellemek ve hizmetlerimizi daha kolay ve hızlı hâle getirmek için çalışıyor; her geçen gün yenileniyoruz. İş dünyası olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Sağlanan imkân ve teşviklerden yararlanabilmeleri için iş dünyamızı bilgilendirmeye çalışıyoruz.Bu noktada Üyelerimizin taleplerini değerlendiriyor, gelen taleplerin sonuçlarını da paylaşıyoruz."
ÜRETEREK KAZANABİLİRİZ:
Üretimde ana noktanın dünya pazarında talebi olanı, dünya kalitesi ve dünya fiyatıyla üretebilmektir diyen Başkan Murat Kaya, " Herkes üretimini arttırmak ister. Üretim artmıyorsa, kimse boş yere yatırım yapmaz. Ancak herkesin yaptığı, herkesin yapabildiği üretim ile büyüme sınırlandırılır. Bugün üretimimizsadece iç pazar veya sadece ihracat için yapılmamalı. Bizim her iki pazara da fazlasıyla önem ve değer vermemiz gerekiyor. Tabi devlet desteklerinin de mutlaka üretime katkı verecek oranda olması lazım. Diğer yandan ithalata da sınırlama getirerek üreticimizi koruma altına almamız gerekiyor. Yaşanacakticari ve ekonomik krizlerle karşı karşıya kalmamak için bizim öncelikle bölgesel olarak Tarımda Yapısal değişiklikleri acilen belirlememiz şart. Bu başlangıç için insan gücümüzle, verimli toprağımızla aslında çok şanslı bir konumdayız.
ÜRETİM ARTINCA YATIRIMLAR DA ARTACAKTIR.
"Büyümeyi hızlandırmamız için iç pazara dikkat ederken dış pazarı da kollamamız gerekiyor." diyen Başkan Murat Kaya, " Üretim odaklı kendi ihtiyacını üretebilir ve ihracat yaparak da ihtiyaç duyduğu dövizi kazanabilecek bir iş dünyası profilini Tarsus'ta oluşturulması kapsamında geçen yıl uygulamaya başladığımız ihracatçıları destekleyen " İhracat sizden personel bizden" uygulamamıza bu yılda devam edeceğiz. Üretmemiz ve ürettiğimizi dünyanın her yerine satmamız gerektiğine inanıyoruz. Üretim artınca yatırımlar da artacaktır.İstikrarlı bir ticaret ortamının sağlanması, ekonomik açıdan refah seviyesi yüksek bir Tarsus'a ulaşmak ise hepimizin ortak temennisidir.


ÜYE ZİYARETLERİMİZ DEVAM EDECEK
Borsa üyelerine gerçekleştirilen ziyaretleri değerlendiren Başkan Murat Kaya iş insanlarının sorun ve beklentilerinin ilk ağızdan dinlenmesinin önemli olduğunu ifade ederek “Borsa Organlarında görev alan her arkadaşımız bizlerin birer temsilcisidir. Gerçekleştirilen bu ziyaretlerle sorun ve beklentileri ilk ağızdan alarak çözüm noktasında istişare yaparak daha aktif olmak istiyoruz.Üyelerimizin bize göstermiş oldukları ilgi ve duydukları güvenden dolayı teşekkürlerimi sunduğumu ifade etmek istiyorum. Her üyemizin kendine göre olduğu gibi ortak olan sorunları da bulunuyor.Bu noktada da kurul ve komisyonlarımızı sorunların çözümünde titizlikle çalıştırmaktayız. Ekonomik olarak zorlu bir süreçten geçmekte olduğumuz bir dönemde ticari faaliyetlerini yürütmeye çalışan ve böyle bir durumda dahi başarıyla ticaretine devam eden üyelerimizi de yürekten kutluyoruz.
Bu zorlu ekonomik süreci üretimden vazgeçmeyerek ve dayanışmamızı bir kat daha artırarak atlatacağız. Tarsus'un kaderi bizim en büyük sorumluluğumuzdur. Bu ziyaretlerimizi ve istişarelerimizi devam ettireceğiz.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin