Tarsus Süt Üreticileri Birliği’ne Soğutma Tankı Teslimi Yapıldı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kent genelinde üretimi ve üreticiyi destekleyen önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyor.

30 Kasım 2020 Pazartesi, 10:45
Tarsus Süt Üreticileri Birliği’ne Soğutma Tankı Teslimi Yapıldı
-

Üreticiye fide ve fidan, kırsalda yaşayan ve geliri olmayan kadın üreticilere koyun ve keçi, kırsal mahalle çiftçilerine ‘Üzüm Sıkma Makinesi’, erik üretici kooperatiflerine ‘Erik Boylama Makinesi’ gibi desteklerle tarımsal üretime katma değer kazandıran Başkan Vahap Seçer, son olarak Tarsus’un da arasında olduğu 3 ilçede süt üreticileri kooperatiflerine ‘Süt Soğutma Tankı’ desteği sundu.

Toplam 5 kooperatife ‘Süt Soğutma Tankı’ teslim edildi

Çiğ sütün sağımından sonra sütün besin değerini yitirmemesi için gerekli olan soğuk zincirin sorunsuz sağlanması amacıyla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi tarafından Mut İlçesi’nde Çamlıca Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Aydınoğlu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne 3’er tonluk, Kemenli ve Karadiken Köyleri Kalkınma Kooperatifi’ne ise 5 tonluk Süt Soğutma Tankı verildi. Tarsus İlçesi’nde Süt Üreticileri Birliği, Gülnar İlçesi’nde ise Köseçobanlı Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi de 3’er tonluk Süt Soğutma Tankı desteği aldı.

Tanklardan biri de Tarsus Süt Üreticileri Birliği’ne teslim edildi. Tarsus’a bağlı Alibeyli mahallesindeki çiftlikte Birlik tarafından kullanılan toplama merkezine monte edilen tank, süt üreticilerinin hizmetine sunuldu.

Tarsus Süt Üreticileri Birliği Başkanı Danyal Avşar, “Geçtiğimiz günlerde üreticilere ryegrass olarak adlandırılan kaba yem tohumu desteği sağlanmasının ardından, şimdi de Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Vahap Seçer’in hayata geçirdiği proje ile Tarsus Süt Üreticileri Birliği’ne ait toplama merkezine 3 tonluk süt soğutma tankı gönderilmiştir. Son bir ay içerisinde hem yem desteği, hem de süt tankı desteği verilmesi, bu zor günlerde bizim için büyük anlam ifade etmekte. Bizlerden desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Vahap Seçer’e, Genel Sekreter vekilimiz sayın Olcay Tok’a, Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanı sayın Salim Serdar Gökçek’e ve Koordinasyon Sorumlusu sayın Ali Boltaç’a teşekkür ederim” dedi.

Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı-Tarımsal Hizmetler, Eğitim ve Kooperatifler Şube Müdürü A. Selçuk Şahutoğlu ise “Sütün sağımından fabrikaya ulaşımına kadar geçen zamanda, kooperatiflerin sütü soğutma işlemini gerçekleştirmesi gerekir. Bu zaman içinde sütün besin kalitesinin ve içerisinde bulunan yararlı mikro organizmaların süte zarar vermemesi adına hızlı bir soğutma işleminden geçmesi gerekmekte. Bu noktada sayın Başkanımız Vahap Seçer’in direktifleri ile bu tankları kooperatiflere teslim ettik. Üreticinin ve üretimin her zaman desteklenmesi adına çalışmalarımız devam edecektir” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin