Tarsus OSB'de Arazisi Bulunan Vatandaşlara Uyarı! Bilirkişinin Tespiti Vatandaşı Mağdur Edebilir

Eski Ankara yolu üzerinde kurulacak olan Tarsus Organize Sanayi Bölgesinde kamulaştırma çalışmaları hızla devam ederken vatandaşın bilirkişi tespitinden doğacak zarar nedeniyle mağdur olmaması için uyarı yapılarak, bölgenin ilk etapta 5 bin, tamamlanıp hizmete girdiğinde ise toplam da 15 bin kişiyi direkt olarak istihdam edeceği açıklandı.

27 Şubat 2020 Perşembe, 10:51
G: 27.02.2020 - 11:27
Tarsus OSB'de Arazisi Bulunan Vatandaşlara Uyarı! Bilirkişinin Tespiti Vatandaşı Mağdur Edebilir
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Valisi Ali İhsan Su’nun Yönetim Kurulu ve Müteşebbis Heyet başkanlığını yaptığı Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nin mütevelli heyet ve yönetim kurulu Başkan yardımcısı H. Ruhi Koçak, Tarsus Organize Sanayi Bölgesinin kuruluşundan bu yana kaydettiği aşamalarla ilgili olarak bilgi vermek üzere Basın toplantısı düzenledi. Toplantıda OSB Müdürü Caner Özcan’da hazır bulundu.
Koçak, Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlediği basın toplantısında, Tarsus’a bağlı Çamtepe, Sağlıklı ve Kurbanlı mahalleleri sınırları içinde bulunan Tarsus OSB’nin sektör grubunu karma olarak tescil ettirdiklerini kaydetti.

AMAÇ YATIRIMCIYA UCUZ ARSA TEMİN ETMEK
Son 2 yılda dünyadaki küresel krize ve bunun yanında ülkemizin de içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara rağmen Organize Sanayi Bölgesinin 1. etabındaki bin 063 dönümlük arazi parselinin yarısını yatırımcılara sattıklarını belirten ve her aşamada gösterdikleri destekten ötürü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Mersin Valisi Ali İhsan Su'ya, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'e teşekkürlerini ifade eden  Koçak, “Bizim Tarsus OSB olarak amacımız yatırımcılarımıza en ucuz bir şekilde ve en uygun bölgede arsa temin etmektir.
Şu anda bölgemizde en ucuz arazi parsellerini satan bir OSB’yiz. 2020 yılına kadar metre karesi 125 TL’den arazi sattık. Şu anda yine aynı fiyattan Mart ayı sonuna kadar yine aynı fiyattan arazi satmaya devam ediyoruz” dedi.

ALTYAPI İÇİN BAŞVURU YAPILDI
Koçak, “İmar Planı 08.10.2019’da onaylanan Tarsus Organize Sanayi Bölgesinde, büyüklükleri 5.000,00 m2 ile 30.000,00 m2 arasında değişen 434 adet sanayi parseli bulunmakta olup ihtiyaca göre birden fazla arsa tahsis yapılabilmektedir. Önümüzdeki aylarda yol ve altyapı çalışmalarına başlanması planlanan, Tarsus OSB’nin toplam alanı 5.309.521,86 m2 olarak tescil edilmiştir. 1.etap alanı 1.690.853,40 m2 olup, 1.063.860,85 m2 sanayi parseli bulunmaktadır. OSB’de şimdiye kadar toplamda 31 sanayici ile 533.146,73 m2 sanayi parseli için ön tahsis sözleşmesi imzalanmıştır. OSB sınırları içerisinde büyük arazisi olan vatandaşlarla da toplamda 612.690,63 m2 arazi için 195.277,34 m2 sanayi parseli karşılığında anlaşma yapılmıştır. 1. etap sınırları içerisinde olan toplam 48.903,45 m2 maliye arazisi 13.295,97 TL bedel ile satın alınmıştır. 1.etap sınırları içerisinde kalan 1.066.429,48 m2 arazi için acele kamulaştırma kararı çıkarılmış ve toplamda 33.667.483,64 TL ödenmiştir. Tarsus OSB; stratejik konumu, topografik yapısının düz olması ve uygun fiyatlarıyla yatırımcılar için inanılmaz avantajlar sağlamaktadır. Altyapı ile ilgili başvuru işlemleri yapılmış olan Tarsus Organize Sanayi Bölgesinde, Tarsus OSB Müteşebbis Heyetince alınan karar ile arsa m2 birim fiyatı 31.03.2020 tarihine kadar 125 TL olarak belirlenmiştir.” diye konuştu.

BİLİRKİŞİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
Tarsus OSB'de Arazisi Bulunan Vatandaşlara Uyarı! Bilirkişinin Tespiti Vatandaşı Mağdur Edebilir
2 yıl önce dönümünü 13 bin liraya da satın aldıkları bölgede bilirkişi heyetinin anlaşılmaz bir şekilde metre karesini 30-40 bin lira gibi rakamlara yükselttiğini ve bu rakamları söz konusu bölgede üretilmeyen sebze ve meyve çeşitlerine dayanarak verdiğini öne süren Koçak, Tarsus OSB Mütevelli heyeti başkanı ve aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkanı olan Mersin Valisi Ali İhsan Su’nun kamuyu zarara uğrattıkları gerekçesiyle haklarında Savcılığa suç duyurusunda bulunduğunun altını çizdi.

ÇEKİM MERKEZİ OLACAK
Tarsus OSB'de Arazisi Bulunan Vatandaşlara Uyarı! Bilirkişinin Tespiti Vatandaşı Mağdur Edebilir
Tarsus OSB’nin hizmete girmesiyle birlikte bölgede işsizliğin bitirileceğini, halkın refah düzeyinin yükseleceğini ve yaşam kalitesinin artacağına dikkat çeken Koçak, “Bölgemiz Tarsus OSB’nin de hizmete girmesiyle birlikte ülkemizin çekim merkezi olacak. Çünkü Tarsus OSB’de üretilen ürünler, deniz, hava, demiryolu ve kara yolu ile dünyanın tüm ülkelerinin geçiş noktasında bulunmaktadır” şeklinde sözlerini tamamladı.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin