Tarsus Kent Konseyi Başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu "Kadın Cinayetlerini Kınıyoruz"

Tarsus Kent Konseyi Başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu “Ülkemizdeki kadın cinayetlerinin son örneği olan Emine Bulut’un öldürülmesi hepimizi derinden etkiledi. Bu akıl almaz vahşeti büyük üzüntü ve nefretle kınıyoruz. “ dedi.

25 Ağustos 2019 Pazar, 21:41
G: 25.08.2019 - 21:43
Tarsus Kent Konseyi Başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu "Kadın Cinayetlerini Kınıyoruz"
-

Cerrahoğlu şunları söyledi:
“Ülkemizde kadına yönelik şiddet maalesef azımsanmayacak ölçüde artarak adeta bir katliama dönüştü. Sadece 2019 yılının ilk 7 ayında öldürülen kadın sayısı 245 olarak açıklandı. Kamuoyuna yansıyan az sayıda cinayetin dışında yüzlerce kadın öldürülüyor, yaralanıyor, tecavüze uğruyor, şiddete maruz kalıyor.
Bu konuda belli aralıklarla üzüntü ve kınama içeren söylem ve açıklamaların çok ötesinde yapılması gerekenler var. Toplumumuzda kadını aşağılayan, ikinci sınıf vatandaş olarak görüp tanımlayan ve şiddete mazeret bulan anlayış ve söylemlerle etkili şekilde mücadele edilmeli.
Fiziksel veya sözel her türlü şiddete karşı vicdani ve hukuki olarak sıfır tolerans gösterilerek şiddetin en etkili şekilde cezalandırılacağı algısı topluma hakim kılınmalı. Kimse şiddet uygulamaya, kadını aşağılamaya cesaret edememeli.
Uzun vadeli politikalar üretilerek çocukluktan başlayarak eşitlik algısı yeni nesillere benimsetilmeli. Bu konuda başta resmi kurumlar olmak üzere yerel yönetimler ve sivil toplumun bütününe büyük görevler düşüyor. Eşitlik anlayışını toplumun tümüne benimsetmeyi çocukluktan itibaren başlatabilmek amacıyla eğitim politikaları tüm detaylarıyla gözden geçirilerek eşitlikten uzak tüm ifade ve söylemler düzeltilmeli.
Tarsus Kent Konseyi olarak ulusumuza baş sağlığı diliyor ve toplumun tüm dezavantajlı bireylerine ve kadına yönelik şiddetin karşısında olduğumuzu ve bu konuda etkili şekilde mücadele edeceğimizi belirtmek istiyoruz.”
TARSUS KENT KONSEYİ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin