Tarsus İncir Şenliği Üreticiye Umut Verdi

Tarımsal alanda önemli çalışmalar sürdüren Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde ilk kez düzenlenen Tarsus İncir Şenliği üreticilere umut oldu.

21 Ağustos 2019 Çarşamba, 08:55
Tarsus İncir Şenliği Üreticiye Umut Verdi
-

Tarsus’a özgü Dörtler Karası incirinin ulusal ve uluslararası alanda tanıtılmasını amaçlayan etkinlikte, çeşitli incir türleri de sergilendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, şenlikte büyük projeler gerçekleştireceklerini belirterek, incir üreticilerine fidan müjdesi verdi.
İncir üreticilerini heyecanlandıran şenlikte, “En İyi İncir Yarışması” da düzenlendi. Şenliğe katılan Gıda Mühendisliği öğrencisi Selahattin Gazi, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tarıma ve incire verdiği değere teşekkür ederek, “Bu etkinlik bir ilk, ilklerden çok memnunuz. İncir gibi dikenli incirimizin de coğrafi şartını alalım. Yöremizle özdeşleştirip bunu dünyaya tanıtalım” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Tarsus İlçesi Kadelli (Dörtler) Mahallesi’nde ilk kez düzenlenen Tarsus İncir Şenliği, bölgedeki incir üreticilerine umut oldu. Tarsus’a özgü Dörtler Karası incirinin tanıtılıp ulusal ve uluslararası platformlarda markalaşmasını sağlamak amacıyla düzenlenen şenlik, incir üreticilerini mutlu etti.
Düzenlenen ve çeşitli incir türlerinin tanıtıldığı şenliğe ilçelerden ve Mersin’in merkezinden de çok sayıda vatandaş katıldı. Büyükşehir Belediye Başkan Vahap Seçer, etkinlikte yaptığı konuşmada, Mersin’in tarımda büyük projelere hazırlıklı olması gerektiğini belirterek, incir üreticilerine fidanı müjdesi verdi. Başkan Seçer, şu ana kadar üreticilere incir fidanı yardımı yapılmadığını söyleyerek, konuyla ilgili çalışmalar başlatacaklarını ifade etti.
“En İyi İncir Yarışması”
Etkinliğe katılan 18 mahallenin incir örnekleriyle düzenlenen “En İyi İncir Yarışması”, şenliğe damga vururken, jüri üyelerinin özenli çalışması sonucu dereceye giren üreticiler ödüllerini aldı. Damlama Mahallesi’nden katılıp birinciliği kazanan Celil Köse, duygularını “Hiç aklıma gelmiyordu böyle olacağı. Ömrüm boyunca ürettiğim incirle hiç ödül almamıştım. Çok mutluyum” dedi.
Yarışmada ikinciliğe Çavuşlu Mahallesi’nden Abdurrahman Köse’nin incirleri layık görülürken, Taşobası Mahallesi’nden üçüncülüğü kazanan Ertuğrul Gazi ise ödülü oğlu için aldığını belirterek, “Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu imkanlar onun sayesinde oldu” diye konuştu.
Tam anlamıyla şenlik havası yaşandı
Büyükşehir Belediyesi, etkinliğe ücretsiz ulaşım imkanı sağlarken, sunduğu stant hizmetiyle de üreticilerin ürünlerini sergilemesini sağladı. Öte yandan etkinlik programında Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nun performansı, Şehir Tiyatroları oyuncularının sergilediği Köy Seyirlikleri oyunu ve Kent Orkestrası konseri vatandaşlar tarafından beğeni toplarken, tam anlamıyla şenlik havası yaşandı.
Etkinliğe katılan Zeynep Demirkol, “Çocukluğumuzda Atatürkçü, Cumhuriyetçi bayramlar kutlanırdı, o günlere dönmüş gibi hissediyorum” dedi. Demirkol ayrıca, şenliğin zamanla hedeflenen amaca ulaşacağına inandığını belirterek; “Başkanımız’ın arkasındayız, her dediğinin ve yaptığının arkasındayız” dedi.
“Dikenli incirimizi dünyaya tanıtalım”
Şenlikte, Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından vatandaşa ücretsiz dikenli incir dondurması dağıtıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin soğutma araçlarında muhafaza edilen dondurmaları tadan vatandaşlar, sıcak havada buz gibi dikenli incir dondurmasını tadarken, dikenli incirle farklı ürünlerin de üretilebildiğine şahit oldu.
Şenliğe katılan Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği öğrencisi Selahattin Gazi, şenliğin yapılmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, Başkan Vahap Seçer’e şu sözlerle seslendi: “İncirin coğrafi şartını alamayız, Aydın’da bunu aldılar. Ama en azından dikenli incirimizin coğrafi şartını almamız lazım. Yöremizle özdeşleştirmemiz lazım ve bunu dünyaya tanıtmamız lazım. Buradan da Büyükşehir Belediye Başkanımız’a sesleniyorum, bu konuda bize destek olun, bir çalışma grubu kuralım. Dikenli incirimizi dünyaya tanıtalım.”
“Başkan Seçer için bu işin ehli”
Başkan Vahap Seçer’in tarım konusunda donanımı, eğitimi ve çalışmalarını bilip yakından takip ettiğini belirten Bayram Demirkol, Başkan Seçer için, “İyi bir insan, tarımdan geldiği için bu işin ehli. İlk olmasına rağmen çok güzel bir etkinlik düzenledi. Daha güzel şeyler yapacağına inanıyorum” dedi.
Tarsus merkezden etkinliğe eşi ve çocuğuyla katılan Efkan Temiz ise “Gerçekten çok eğlenceli bir ortamda bulduk kendimizi. Böyle sıcak ve içten insanlarla birlikte olmak bizi aile olarak çok etkiledi. Böyle bir ortamda olmaktan çok memnunuz. Tarsus bölgesinde incir ve üzümün bu kadar kaliteli bir şekilde üretilmesi bizi sevindiriyor ve onun tadına bakmak ve burada bu güzelliği herkesle paylaşmak çok güzel bir şey” diye konuştu.
“Köyümüzün simgesi”
Şenliğe farklı noktalardan katılım sağlayan vatandaşlar, Tarsus’un en önemli değerlerinden olan incirin önemsenmesinden ve şenlik ortamının sunulmasından duydukları mutluluğu dile getirdi. Bir incir üreticisi olan Çavuşlu Mahallesi sakinlerinden İrem Nur Akburç, incirin köylerinin simgesi olduğunu vurgulayarak, “Şenlik çok güzel, çok hoşumuza gitti. Yaptığı etkinlikten dolayı Başkanımız’a çok teşekkür ederiz, çok seviyorum onu” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin