Bilgi:
Instagram'da @mersinhaber'i
takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Projeye Tarım ve Orman Bakanlığı hibe desteğinin yanı sıra Tarsus Ticaret Borsası da eş finansman sağlayarak destek verdi. Proje, İncirgediği mahallesinde 2 üreticiye ait toplam 10 dekar alanda 18.04.2021 tarihinde ekim yapılarak faaliyet başladı.
Tarsus tarımına alternatif bir ürün olan Karabuğdayın yöre çiftçisine tanıtılması amacıyla Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce 27.05.2021 tarihinde İncirgediği mahallesinde arazi başında proje tanıtım toplantısı düzenlendi.
Toplantıya Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, İl Tarım Müdür Yard. Sn. Mustafa CAN, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. İnanç MARIM, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Azmi Murat ERDEM, Tarsus Ticaret Borsası Başk. Yard. Ali SEÇER, Konya Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü teknik personellerinden, Karabuğdayla ilgili çalışmalar yürüten Dr. Ahmet GÜNEŞ ile birlikte ilçe protokolü, muhtarlar ve üreticiler katıldı.
Proje ile Tarsus’ta üretimi olmayan Karabuğdayın, ilçede yetiştirilmesi, değerlendirilmesi ve tarımının benimsetilmesi amaçlanıyor. Bununla birlikte unlu mamuller ve ekmek sanayisine alternatif bir ham madde kaynağı sağlanması ve glutensiz bir ürün olması (un, kek, kurabiye vb.) ile çölyak hastalarına gıda temininin kolaylaştırılması hedefleniyor. Ayrıca Karabuğday çiçeğinin, doğada çiçek olmadığı dönemde açması, çiçeklenme periyotunun oldukça uzun olması ve çiçek kalitesinden dolayı balın kalite ve ticari değerine katkı sağlaması sebebiyle de bölgede arıcılık faaliyetlerine destek olunması da projenin amaçlarından biri. Etkinliğe katılım sağlayan tüm katılımcılar ürünün Tarsus ekonomisine katkı sağlaması açısından ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını ifade ettiler.
Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak bölge çiftçisinin kalkınması açısından birçok proje ile çalışmaların devam edeceği belirtildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.