Tarsus İlçe Müftüsü Hayri Erenay: "Başkanlığımız Yıpratılmak İstenmektedir"

Tarsus İlçe Müftüsü Hayri ERENAY kamuoyunda tartışılan “kız çocuklarının erken yaşta evlenebilecekleri" konusunda dair haberlere ilişkin bir yazılı açıklama yaptı.

03 Ocak 2018 Çarşamba, 18:28
Tarsus İlçe Müftüsü Hayri Erenay: "Başkanlığımız Yıpratılmak İstenmektedir"
-

Müftü Hayri ERENAY konuyla ilgili Müftülük web sitesinden yaptığı yazılı açıklamada;  yayın organlarında yer alan, “kız çocuklarının erken yaşta evlenebilecekleri” yönündeki Diyanet İşleri Başkanlığımızı hedef alan iddiaların asılsız olduğu ve kesinlikle gerçeği yansıtmadığını belirtti.
Tarsus Müftüsü Hayri ERENAY: “Son zamanlarda bazı mihraklar tarafından Diyanet İşleri Başkanlığımızı hedef alan kampanyalar yapılmaktadır.
Devletimizin kuruluşunda etkin ve asli bir kurum olan Diyanet İşleri Başkanlığımız toplumumuzun tüm kesimlerini kucaklayan, ayrıştırmadan birleştiren hayati bir devlet kurumudur. Din, vatan, bayrak ve devlet için gerektiğinde can vermeyi ve şehit olma arzusunu milletimizin her bir ferdine aşılayan nadide bir teşlikattır.
Takdir olunur ki; bir insana mukaddes değerler için ölmeyi emretmekte; bu değerler içim ölümü göze almaya inandırmak daha zor ve mühimdir. İşte teşkilatımız bu değerler uğruna şehit olma duygu ve inancını diri tutan ve tüm fertlere öğreten bir kurumdur.
Türkiye’mizi parçalamak ve işgal etmek isteyen gizli güçler topraklarımızı Suriyeleştirmek, Iraklaştırmak, Yemenleştirmek istemektedir. Karanlık mihraklar tüm bu hedeflerin gerçekleşmesinin karşısında toplumu bir ve toplu tutan Diyanet İşleri Başkanlığımızı engel olarak görmektedirler.
Bu ve buna benzer bozuk niyetli yapay gündemlerin asıl hedefi, Anasır-ı İslam’ın tüm fertlerini, Mezahib-i İslam’ın tüm mensuplarını bir ve beraber tutan ve tamamına hitap eden kurumumuzu yıpratarak birliğimize saldırmaktır.
Toplumumuz bu tip kampanyalara itibar etmeyerek, Kürdü, Türkü, Arabı ve Alevi-Sünnisi ile hatta bu vatanda yaşayan tüm diğer inanç  mensupları ile Devletimize, Vatanımıza, Bayrağımıza ve Milletimize sahip çıkmaya davet ediyoruz” dedi.
  
Bu gelişmeler karşısında Diyanet İşleri Başkanlığının yayınladığı, basın açıklaması paylaşılarak kamuoyu duyurusu yapıldı.

Diyanet İşleri tarafından yayımlanan basın açıklaması ise şu şekilde;
BASIN AÇIKLAMASI
Bugün bazı basın yayın organlarında yer alan, Diyanet İşleri Başkanlığının kız çocuklarının erken yaşta evlenebilecekleri yönünde açıklamada bulunduğuna dair haberler asılsız olup, kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.
 
Dini Kavramlar Sözlüğü adlı yayınımızdaki tanım ve maddelerin çarpıtılmasıyla böyle bir iddia üretmek iyi niyetle izah edilemez.
Kız çocuklarını anne olma ve aile kurma sorumluluğuna sahip olmadan, psikolojik ve biyolojik olgunluğa erişmeden evlendirmek, nikâhta rıza ve irade hürriyetini şart koşan İslam dini ile bağdaşmaz.
Nitekim Başkanlığımız, tarihi boyunca erken yaşta evliliklere asla onay vermemiştir, vermeyecektir. 
Kurumumuz tarafından gerçekleştirilen Din Şuraları ve İl Müftüleri Seminerleri gibi üst düzey toplantıların Sonuç Bildirgelerinde, kız çocuklarını erken yaşta evlendirmenin asla dini referanslarla desteklenemeyeceği defalarca kayda geçirilmiştir. Din İşleri Yüksek Kurulumuzun görüşü de bu yöndedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
 
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”
Tarsus Doğa Parkı Ve Gençlik Kampı, Bayramda Ziyaretçi Akınına Uğradı
13 – 14 Nisan Hafta Sonu Günleri Mersin’de Nöbetçi Noter Uygulaması Var Mı? 13 Nisan 2024 Cumartesi ve 14 Nisan 2024 Pazar Günleri Noterler Açık mı?
Mersin Büyükşehir Deniz Sporlarında Da Öne Çıkan Bir Kent Olma Yolunda İlerliyor, Babil Su Sporları Merkezi Hizmete Açıldı

Mersin Haber ,Mersin