Tarsus Huzur Cami İbadete Açıldı

Kavaklı Mahallesi’nde geçen yıl temeli atılan Tarsus Huzur Cami, düzenlenen törenle ibadete açıldı.

31 Mayıs 2019 Cuma, 15:55
Tarsus Huzur Cami İbadete Açıldı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Tarsus Belediyesi tarafından yaptırılan Tarsus Huzur Cami’nin açılışı gerçekleştirildi. Başkan Bozdoğan, “Böyle önemli bir günde hem Cuma günü hem de Kuran-ı Kerim’in indiği Kadir Gecesine tekâbül eden bir günde, Huzur Cami’ni açmaktan mutluluk duydum ”dedi.
Açılışa, Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, oda ve dernek başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılış programı, kılınan Cuma namazının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.
Programda ilk olarak konuşan Kavaklı Mahallesi Muhtarı Erol Bal; “Bu mutlu günümüzde 11 ayın sultanı olan Ramazan ayında böyle mübarek bir günde Cuma günü Kadir gecesinde bu camimizin açılışına katkıda bulunan Başkanımıza ve tüm emeği geçen insanlarımıza teşekkür ediyorum.“ dedi.
Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’da yaptığı konuşmada; “Bugün böyle önemli bir günde hem Cuma günü hem de Kuran-ı Kerim’in indiği Kadir Gecesinde tekâbül eden bir günde, Huzur Cami’nin açılışında sizlerle birlikte olmaktan gerçekten çok mutlu oldum. Kavaklı Mahallesi Huzur Cami toplam inşaat alanı olarak 1029 m2’ye tekabül ediyordu. Betonarme bir bina, yaklaşık bin kişilik tek minareden oluşan bir cami, bodrum katında da 165 m2 taziye evi bulunuyor. Yaklaşık olarak ta 2,6 Milyon liraya tekabül eden bir harcama oldu. Bu caminin yapımında çok değerli katkıları olan eski Belediye Başkanımız Şevket Can’a, müteahhit arkadaşlarımıza ve bunla ilgili emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Bu kent elbette üreten, elbette sağlıklı, elbette eğiten bir kent böyle bir kentte de insanlarımızın huzur içinde mutlu olmalarını kardeşçe, birlikte, bir arada olmaları en büyük temennim. Allah hiçbir zaman birlikteliğimizi ve dirliğimizi bozmasın. Hepiniz tekrar saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.“ dedi.
Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal ise konuşmasında; “Atatürk’ün söylediği bir söz var. Bu Cumhuriyeti biz kurduk, siz yaşatacaksınız. Bu sözden yola çıkarak, bu camiyi de belediye kurdu, ama sizler yaşatacaksınız. Burası muhabbetin, kardeşliğin, sevginin her türlü yardımın merkezi olması lazım. İnşallah hayırlara vesile olur. Emeği geçen eski ve yeni belediye başkanlarımızı kutluyorum.“ dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan Caminin yapımını üstlenen Müteahhit Ramazan Güncegörü’yeplaket takdim ederken, açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından hep birlikte kesildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin