Tarsus Hayvan Parkı’nın Tür Çeşitliliği Artıyor

Çukurova’nın en büyük, en doğal ve tek hayvan parkı olma özelliğine sahip Tarsus Hayvan Parkı, iki yeni türü ağırlamaya başladı.

11 Kasım 2019 Pazartesi, 09:29
Tarsus Hayvan Parkı’nın Tür Çeşitliliği Artıyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Rakungiller familyasından Koati ve Devegiller familyasından Alpaka, Tarsus Hayvan Parkı’nda ziyaretçilerini ve meraklılarını bekliyor.
Oldukça sosyal ve sıcakkanlı hayvanlar olan Alpakalar ve Koatiler, kendilerine özel yapılan alanlar sayesinde Tarsus Hayvan Parkı’nı kısa sürede benimsedi. Getirilen iki yeni tür ile tür sayısı 83’e çıkan Hayvan Parkı’nın popülasyonu ise 1706 oldu.

Çukurova’nın en büyük, en doğal ve tek hayvan parkı olma özelliğine sahip Tarsus Hayvan Parkı, iki yeni türü ağırlamaya başladı. Rakungiller familyasından Koati ve Devegiller familyasından Alpaka, Tarsus Hayvan Parkı’nda ziyaretçilerini ve meraklılarını bekliyor. Getirilen iki yeni tür ile tür sayısı 83’e çıkan Hayvan Parkı’nın popülasyonu ise 1706 oldu.

Tarsus Hayvan Parkı’ndaki tür sayısı 83’e ulaştı

Özellikle çocukların ve gençlerin ilgi odağı olan ve belgesellerde karşımıza çıkan türleri barındıran Tarsus Hayvan Parkı ailesi, bünyesine kattığı yeni türler ile her geçen gün genişliyor.
Farklı bir ilden getirilen 2 Alpaka ve 2 Koarti ile birlikte Tarsus Hayvan Parkı’ndaki tür sayısı 83’e yükselirken, hayvan popülasyonu ise toplam 1706’ya çıktı.

“Türlerimiz hayvan parkımıza kısa sürede uyum sağladılar”

Alpaka ve Koatilerin kısa sürede Tarsus Hayvan Parkı’na uyum sağladığını ifade eden Veteriner Hekim Fırat Kabayel, “İki türümüzün de hayvan parkımıza getirdikten sonra tüy, tırnak bakımlarını yaptık. Rehabilitasyon süreçleri vardı. Hayvan Parkımıza kısa sürede uyum sağladılar” dedi.

“İnşallah burada daha büyük bir aile olacaklar”

Akpakalar hakkında bilgi veren Kabayel, “Alpakalar çok sevecen ve sosyal hayvanlar olması dolayısıyla herkes tarafından sevilen oldukça sevimli hayvanlar. Bir çift getirdik. Yakın zamanda üremelerini bekliyoruz. Burada inşallah daha büyük bir aile olacaklar” diye konuştu.

Meraklıları Alpaka ve Koatileri yakından tanıyabilir

Koatiler hakkında da kısa bilgi verdikten sonra iki türün de uyum sağlama sürecinin tamamlandığını ifade eden Kabayel, tüm Mersinliler’i Hayvan Parkı’nın yeni misafirlerini görmeye davet etti. Kabayel, “Koatilerimiz de tırmanma kabiliyetine sahip çok güçlü hayvanlar. Bunun için de ağaçlık ortamları ve tırmanabilecekleri alanları çok seviyorlar. Alpakalar gibi çok sosyal hayvanlar. Onlar da yeni yaşam alanlarına çok kısa sürede uyum sağladılar. Bugünden itibaren vatandaşlarımız Alpaka ve Koatilerimizi görmeye gelebilirler” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin