Tarsus Devlet Hastanesi’nde Sağlık Çalışanına Yeni Bir Darp Olayı

Hastane temizlik elemanlarının darp edilmesine tepki

20 Haziran 2023 Salı, 22:03
Tarsus Devlet Hastanesi’nde Sağlık Çalışanına Yeni Bir Darp Olayı
-

Tarsus Devlet hastanesinde 2 temizlik görevlisinin darp edilmesinin ardından Öz Sağlık-İş Sendikası Mersin Şubesi olaya tepki gösterdi.
Hastane önünde toplanan sendika üyeleri ve sağlık çalışanları olarak yaptıkları açıklamada olayın adli mercilere bildirildiği kaydedildi.
Sendika Başkanı Özgür Turhan, "Öncelikle işçilerimizin, emekçilerimizin çözülmesi gereken çok temel sorunları varken, halen daha sağlıkta şiddet olaylarının “temel sorun!” olarak yerinde durmasından ve çözüm üretilememiş olmasından dolayı üzüntülerimi bildirerek sözlerime başlamak istiyorum." diyerek başladığı açıklamasının devamında Tarsus Devlet Hastanesi’nde üyelerine yönelik, sağlık çalışanlarına yönelik yeni bir darp olayı yaşandığını belirtti.
Acil Serviste temizlik elemanı olarak görev yapan Emin Durukan ve Ünal Can Ateş'in, kendini bilmez, sorumsuz hatta psikopat diyebilecekleri bir hasta yakını tarafından dövülerek darp edildiğini aktaran Turhan,
"Acil Servis koridorunda bekleyen temizlik görevlisi arkadaşlarımız hemşire arkadaşımızın kendilerine seslenmesi sonucu başlarını çevirdikleri sırada, aynı yönde bulunan bir hasta yakınının “Karıma neden bakıyorsunuz” sözleri üzerine tartışma yaşamaya başladılar. Taraflar, çevrede bulunanlar tarafından sakinleştirildiler. Ancak insanlıktan çıkmış, psikopatlık seviyesinde ruhsal sıkıntıları bulunan bu saldırgan, temizlik görevlisi arkadaşlarımızı ayrı ayrı takip ederek, farklı alanlarda darp etti. Temizlik görevlisi üyelerimizin burnunu kıran, yüzlerine yumruk atan bu cani hakkında arkadaşlarımız şikâyetçi oldular, darp raporu aldılar. Bizler sağlık çalışanları olarak alışmak istemediğimiz ama ne yazık ki artık verilen tepkilerin cılızlığı yüzünden alıştırılmaya çalıştığımız bu şiddet vakalarından çok yorulduk.
Bıktık, usandık. Canımızı korumakla, işimizi yapmak arasında sıkıştık kaldık." dedi.
Turhan, Şifa dağıtan, sağlık kuruluşlarındaki asayişi, temizliği, disiplini sağlamaya çalışan sağlık çalışanlarına yöneltilen bu saldırıların artık akılla, bilimle, irfanla yapılacak bir açıklamasının olmadığını düşündüklerini söyleyerek bu olayların ve bu olayların faillerinin sadece hukuk ve ceza ile değil, sosyolojik-psikolojik olarak acilen incelenmesini istedi.
Öz Sağlık-İş Sendikası Mersin Şubesi olarak olayın ilk anından itibaren Emin Durukan ve Ünal Can Ateş’in yanında olduklarına vurgu yapan Turhan, "Mesai arkadaşları yanlarında oldu, tüm sağlık çalışanları yanında oldu. Olay adli mercilere bildirilmiştir. Sendikamız bu konuda hukuki takibi yapacaktır. Saldırganın işlediği suçun cezasız kalmaması için Öz Sağlık İş Sendikası olarak olayın arkasını bırakmayacağız.
Darp edilen arkadaşlarımıza acil şifalar diliyor, bir daha bu olayların yaşanmaması için; Uygulanabilir, Gerçekçi, Suça özendirici olmayan Tedbirlerin bir an önce alınması konusunda yetkilileri bir kez daha uyarıyoruz." diyerek açıklamasını sonlandırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin'de Büyükşehir Belediyesi, Gençlerin Kariyer Yolculuklarında Onları İleri Taşımaya Devam Ediyor
Mersin'de "Köy Bizim Şenlik Bizim"Le Her Köy Eğlenceye ve Müziğe Doyuyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi’nde Bolluk ve Bereket İçin Kaynayan Aşureler Mersinlilere Dağıtıldı
Cimcime Teyze 74 Yaşında Vefat Etti
Başkan Vahap Seçer, CHP Mersin Kadın Kolları İl Kongresi’ne Katıldı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Duyurdu: "Havalimanımız 10 Ağustos’ta Sayın Cumhurbaşkanımız Tarafından Hizmete Açılacak"
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın Eşi Yıldız Pehlivan Hanımefendi, Gül Çocuk Evinde Düzenlenen "Aşure Günü" Etkinliğine Katıldı
Uzun Yıllar Sonra Mersin Tarsus'ta Geleneksel Köyler Arası Futbol Turnuvası Başlıyor
Duvar Boyama Etkinliği İle Çocuklar Mersin'de RengÂrenk ve Eğlenceli Bir Gün Geçirdi
Mersin Büyükşehir Voleybol Kursu İle Minikler Hem Spor Yapıyor Hem Sosyalleşiyor

Mersin Haber ,Mersin