Tarsus Cezaevi Kampüsü İçindeki ‘Adalet Anaokulu’ Törenle Açıldı

Mersin Valisi Ali İhsan Su, “En Büyük Yatırımı Çocuklarımıza ve Gençlerimize Yapıyoruz”

02 Mart 2019 Cumartesi, 23:51
Tarsus Cezaevi Kampüsü İçindeki ‘Adalet Anaokulu’ Törenle Açıldı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Tarsus cezaevi kampüsü içinde bulunan Adalet Anaokulu törenle açıldı.
Tarsus Cezaevi Kampüsü içinde bulunan Adalet Anaokulu açılış törenine Mersin Valisi Ali İhsan Su, Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Şevket Can, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılınç, İlçe Emniyet Müdürü Halis Ünal ile çok sayıda davetli katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılınç, anaokulun Türkiye'de ilk olduğunu, çalışan, hükümlü ve tutuklu kadınların çocukların faydalanabileceği bir eğitim yuvası olduğunu söyledi.
Kılınç, konuşmasında şu düşüncelerine yer verdi:
“Tarsus Kampus Cezaevinin büyüklük itibariyle Türkiye’nin 3. büyük cezaevi olup, yaklaşık 5 Bin 500 civarındadır. Kampüste yaklaşık Bin 500 personel hizmet etmektedir. 1’den devam
Kadın Kapalı Cezaevimizin mevcudu 480 olup, yaklaşık 130 personelimizin görev yapmaktadır. 0-6 yaş grubu çocuklar annelerinin yanında kalma imkanı vardır. Aynı zamanda 50 çocuktan 21 anaokuluna gitmekte.
Devlet babadır, otoritedir. Yanlış yapanı cezalandırır. Ama aynı zamanda anadır. Şefkatlidir. Kucaklar, sahip çıkar. Bu okul projemiz devlet ananın şefkat yüzünün yansımasıdır.
Sayın Adalet Bakanımız 2019 yılını Eğitim Yılı ilan etmiştir. Sömestr tatilinde Tarsus’taki 15 okulumuzun boya ve temizliği Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün bünyesinde gerçekleştirilmiştir.
2019 yılı içinde Milli Eğitim ve Adalet Camiası olarak bazı projelerle hizmet etmeyi hedeflemekteyiz.
Uçurtmayı Vurmasınlar’ filmini hatırlarsınız. O filmde annesiyle birlikte cezaevinde kalan Umut ismindeki çocuğun dışarıya özlemi ve gökyüzünde gördüğü uçurtmaya duyduğu sevinç halen hafızalarımızdadır.
İşte bu proje anneleriyle birlikte cezaevinde kalmakta olan ‘Umutların’ çocukların özleminden esinlenmiştir.
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzün ve kendi öğretmenlerimizin gayretiyle kreş olarak faaliyet göstermiştir. Daha sonra 2018 yılı sonu itibariyle Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yapılan protokol ile anaokuluna dönüştürülmüştür.
Binanın yapım ve onarımı Tarsus Açık Ceza İnfaz Kurumumuz ile Tarsus Belediyesi tarafından gerçekleştirilmiştir.
Yine çocuklar için oyun parkı, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can tarafından okulumuza armağan edilmiştir. Kendisine teşekkür ederim.Emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ise yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak önemli hamleler yaptıklarını söyledi.
Mersin olarak eğitimde ciddi ve önemli adımlar attıklarını belirten Mersin Valisi Ali İhsan Su, Adalet Anaokulu'nun örnek olduğunu söyledi.
Vali Su, "Ben bugün çok güzel çok hayırlı bir hizmeti daha ilimizde Tarsus’ta başlatmış oluyoruz. Adalet Anaokulumuz. Bu da hakikaten önemli bir proje, cezaevinde kalan bayan vatandaşlarımızın yanında belirli bir yaş aralığında çocuklar da kalabiliyor.
İşte bu çocuklarımızın eğitimden mahrum kalmaması, bunların da diğer çocuklar gibi aynı eğitimi alması için burada böyle bir faaliyeti başlatmış bulunuyoruz.
Bu anaokulu hem cezaevinde kalan bayanlarımızın yanında misafir ettiğimiz çocuklarımız için bir okul olacak hem de burada görevli olan personellerimizin 3-5 yaş aralığındaki çocukları için bir eğitim yuvası olacak. Burada onlar için her şeyi hazırladık, çocuk bahçesiyle parkı ile vesaire sınıfları ile hakikaten çok güzel bir ortam oluşturduk. İnşallah biz onları da en güzel şekilde yetiştirmek için gayret ediyoruz. İlimizin her yerinde olduğu gibi burada da en büyük yatırım çocuklarımıza ve gençlerimize yapıyoruz.
Ben bu Adalet okulunun yapımında oluşturulmasında emeği geçen başsavcımıza teşekkür ediyorum, milli eğitim müdürümüze teşekkür ediyorum, kaymakamımıza teşekkür ediyorum, tabi ki burada her hizmeti sağolsun destekleyen ne zaman arasak ne desek hemen gerçekleştiren" dedi.
Konuşmaların ardından minik öğrenciler, mini gösteriler yaptı.
Kaynak: Yeni Doğuş

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin