Tarsus Belediyesi’nin, Engelliler Haftası Etkinliği Dolu Dolu Geçti

Engelliler Haftası kapsamında Tarsus Belediyesi ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisinin tarafından düzenlenen etkinlik sona erdi.

16 Mayıs 2019 Perşembe, 12:49
Tarsus Belediyesi’nin, Engelliler Haftası Etkinliği Dolu Dolu Geçti
-

Engelliler Haftası Etkinlikleri kapsamında 14 Mayıs ve 15 Mayıs tarihleri arasında Tarsus Kültür Parkında yapılan etkinlilere katılım yoğun oldu.
Gerçekleştirilen etkinliklere müzik dinletileri ve eğlenceler damgasını vururken, düzenlenen panellerde engellilerin sorunlarına parmak basıldı. Ortopedi, Talesemi, Otizm, İşitme Engelli ve Zihinsel Engeliler konularında Uzmanlar yaptıkları sunumlarda bu sorunları bir nebzede olsa ortadan kaldırabilmek ve engelleri aşabilmek adına izlenmesi gereken yolları ve yapılması gerekenleri anlattılar.
Etkinliğin eğlence bölümlerinde, İnci Rehabilitasyon Merkezi’nde Rehabilite edilen öğrencilerin Türkiyem Şarkısı eşliğinde gösterisi katılımcılar tarafından ilgi ile izlenirken, Halk Eğitim Merkezinde İşaret Dili Eğitimi alan kursiyerlerin etkinlikte çalınan şarkıları İşaret diline çevirerek duymayan bireylere aktarmaları takdir topladı.
Müzik dinletilerinde birbirinden güzel parçaların seslendirilirken Engelli Derneklerinin üyeleri ile katılımcılar, sanatçılara oynadıkları oyunlar ve alkışlarla eşlik ederken coşku doruk noktasına çıktı.
İftar saati yaklaştığında ise seslendirilen İlahiler ve yapılan dualar eşliğinde yemek dağımı yapılıp Ezan’ın okunması ile birlikte hep beraber oruçlarını açmanın mutluğunu yaşan vatandaşlar, düzenlenen etkinlik için Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkürlerini ilettiler.
Kente hizmet noktasında Engellileri ve sağlık konularını ön planda tutarak çeşitli projeleri hayata geçireceklerini ifade eden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, şeffaf belediyecilik anlayışı ile çevreciliği ve kent bilincini ortaya çıkararak herkesin sevdiği ve yerli ve yabancı turistlerin gelmek için can atacağı bir Tarsus’u ortaya çıkarmak için çaba sarf edeceklerini bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin