Tarsus Belediyesi’nden Girişimci Köy Kadınlarına Lavanta Desteği

Tarsus  Belediyesi tarafından desteklenen ve ESKADE Eğitime Sosyal Katkı Derneği‘nin ‘’Üreten Köy Kadınları – Ardıçlı” projesi kapsamında Ardıçlı Mahallesi kadınlarına Lavanta fidesi desteği verildi.

26 Aralık 2018 Çarşamba, 10:50
Tarsus Belediyesi’nden Girişimci Köy Kadınlarına Lavanta Desteği
-

Tarsus Belediyesi ile ESKADE derneğinin girişimleri ile Ardıçlı Mahalesi’nde Mart ayında 21 kadına taşımalı eğitim sebebiyle kapalı olan okulunun bahçesinde Tarım İlçe ve Halk Eğitim Müdürlüğünce Endemik Bitki yetiştiriciliği kursu düzenlendi. Sonrasında kursu bitirip sertifika alan Köy kadınları arasında arazilerinde ekim yapabilecek kişiler seçildi. Amacı bu bölgede genç göçü oluşumunu engellemek ve kadınlara istihdam sağlamak olan Proje kapsamında, farklı coğrafyalardaki ünlü Lavanta bahçeleriyle yarışacak bir konuma ulaşmayı hedeflemektedir.
Proje çalışmasını yürüten ESKADE Başkanı Şaziment Ertekin Demirkıran; “Bizim tüm çalışmalarımız Köy kadınlarına istihdam, köy çocuklarına eğitim odaklı çalışmalar yapmaktır. Bu proje sayesinde de Ardıçlı Köyü ve ötesinde İnköyü, Olukkoyağı köylerinde de yaygınlaştırma umuduyla Lavanta ekimini, sonrasında sağlanacak katma değer ile Lavantadan yağ üretimi, Lavanta balı, gibi üretimlere yönelmek, hatta bu bölgeye Lavantanın görsellik turizmini de getirmeyi hedefliyoruz. Bu projemize destek veren Tarsus Kaymakamlığı ve Tarsus Belediye Başkanlığına teşekkür ederim” dedi.
Köy kadınlarından Zekiye Ateş, Ümmüsü Gülal, Meryem Güler, Salime Çimen, Ayşe Bodur, Hatice Karkuyu, Büşra Bodur, Berna Öztürk, Hacer Bodur heyecanla fidanlarını alırken, fidanların dağıtım töreninde Belediye Başkanı Şevket Can’ın eşi Öznur Kara Can,Tarsus Belediyesi Başkan yardımcısı Serap Kurtçu, Başkan Yarımcısı Ali Şimşek, Başkan Yardımcısı Hüseyin Boruhazır bulundu.
Dağıtım sonrası söz alan Belediye Başkanı Şevket Can’ın eşi Öznur Kara Can ise, “Bölgemize ve ev ekonomisine sağlanacak ekonomik katkı ülkemizin gelişimine de katkı sağlayacaktır. Lavanta yetiştiriciliği gerçekten iyi bir seçim, sadece yağ üretimini değil, yörede bal yetiştiriciliği yapan üreticilere de büyük katkı sağlayacaktır. Bu çalışmalara yön veren ESKADE Derneğine teşekkür ediyor ve Köy kadınlarımıza kolaylıklar diliyorum. Bu tür projelerin takipçisi ve destekçisi olacağız” ifadesini kullandı.
Konuşmaların ardından kadınlara Lavanta fidanları dağıtıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi

Mersin Haber ,Mersin