Tarsus Belediyesi 151. Kuruluş Yıl Dönümünü Konserle Kutladı

Tarsus Belediyesi kuruluşunun 151. Yıldönümünü nedeniyle tören düzenledi. Törenin ardından düzenlenen konserde, usta piyanist ve besteci Hakan Ali Toker ve müzik topluluğu, caz hayranlarına unutulmaz bir akşam yaşattı.

20 Haziran 2019 Perşembe, 10:55
G: 02.08.2020 - 11:40
Tarsus Belediyesi 151. Kuruluş Yıl Dönümünü Konserle Kutladı
-

Tarsus Belediyesi’nin kuruluşunun 151. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.
Kutlama programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus Belediyesi eski Başkanları Veyis Kemal Erdem, Bedrettin Sarpkaya, Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda vatandaş bando takımı eşliğinde konserin yapılacağı Yarenlik Alanı’na kadar yürüdü.
Konser alanında halka seslenen Başkan Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus’un tarihinin köklü bir geçmişe sahip olduğunu ve 10 bin yıla dayandığını belirterek, “Tarsus’umuza baktığımızda, Roma medeniyetini, Osmanlı medeniyetini, Selçuklu medeniyetini tarihi eserleriyle çok iyi görebilirsiniz. Ama bizim için asıl önemli olan o 1923’ün, Cumhuriyetimizin, Atatürk’ümüzün medeniyetini bu şehir içerisindeki eserleri korumak ve geleceğe taşımaktır. Yani genel olarak baktığınız zaman, sosyal ilişkiler içerisinde kendi kaderini çizebilen ve bireysel yaratıcılığın öne çıktığı kentsel devrimi elbette ki sizlerle başaracağız. Değerli dostlarım bu etkinliklerin ilki biraz sonra sahneye Hakan evladımız gelecek, o bizim bir evladımız onunla ilkleri başlatmanın mutluluğunu yaşayacağım. Ama ben özellikle geçmişi 151 yıla varan belediyemizin başkanlığını yapan değerli isimlerin birçoğunu kaybettik, onlara rahmet dilerken, yaşayan 5 belediye başkanımız kaldı ve onlara bu şehre olan katkılarından dolayı da huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu etkinliğe geldiğinizden dolayı da hepinize teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Konuşmalarının ardından Başkan Bozdoğan, Tarsus Belediyesi eski Başkanları Veyis Kemal Erdem ile Bedrettin Sarpkaya’ya hizmetlerinin anısına plaket takdim etti. Daha sonra, sahneye çıkan ünlü usta piyanist ve besteci Hakan Ali Toker ve müzik topluluğu, seslendirdikleri birbirinden güzel eserlerle konsere katılanlara doyasıya bir akşam yaşattı. Konserin finalinde Başkan Bozdoğan ile sanatçılar ve izleyiciler Gençlik Marşı’nı hep bir ağızdan söyledi.
Muhteşem konserin ardından, Tarsus Belediye Başkan Yardımcıları Ali Erhan Okyay, Dr. Füsun Kaleli, Mutallip Bobuşoğlu, Serap Kurtcu ve Ünzile Kuru sanatçılara çiçek takdim etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin