Tarsus Belediye Meclisi Mart 2018 Ayı Toplantısında Öne Çıkanlar

Tarsus Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısını 1 Mart 2018 Perşembe(bugün) gerçekleşti. Meclis toplantısında yapılmış ve yapılacak işlere ilişkin öne çıkan satır başları.

01 Mart 2018 Perşembe, 18:18
Tarsus Belediye Meclisi Mart 2018 Ayı Toplantısında Öne Çıkanlar
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Belediye Meclisi Salonunda, Belediye Başkanı Şevket Can başkanlığında yapılan toplantı, açılış, yoklama ve saygı duruşu ile başladı. Belediye Müdürlüklerinden gelen evrakların görüşülmesi ve karara bağlanmasının ardından meclis komisyondan gelen evrakların görüşülmesine geçildi.
Meclis, asfalt, toplu konut ve kentsel dönüşümde kullanılmak üzere İller Bankası A.Ş.’den 38.000.000 TL kredi kullanılması oy çokluğu ile kabul edilirken, mülkiyeti belediyeye ait olan 3 ayrı taşınmazların, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18’inci maddesinin (e) bendine göre satışına, takasına (trampa), 3 yıldan fazla kiralanmasına ya da kat karşılığı değerlendirilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.
Son maddede olan toplu konut konusu gündeme geldi.
Değeri yetkili mahkeme tarafından yaptırılacak bilirkişi incelemesi neticesinde belirlenmek üzere; Tarsus imar Ticaret Limited Şirketi'nin sermayesinin artırılmasına, sermaye artırımının Belediyeye düşen kısmının ayni olarak karşılanmasına, sermaye artırımına esas olmak üzere imar planında konut alanına isabet eden ve mülkiyeti Tarsus Belediyesine ait olan Fevziçakmak Mahallesi 3988 ada 1 parsel sayılı 13.394,80 m2 büyüklüğündeki ve Fevziçakmak Mahallesi 3986 ada 1 parsel sayılı 11.778,90 m2 büyüklüğündeki taşınmazların sermaye artışına karşılık olmak üzere Tarsus imar Ticaret Limited Şirketi'ne sermaye olarak konulmasına ve bu taşınmazların Tarsus İmar Ticaret Limited Şirketi'ne devredilmesine, bu konularda Belediye Encümenine ve Belediye Başkanı Şevket Can yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Belediye Başkanı Şevket Can açıklamalarda bulundu. 
Toplu Konut İçin Kollar Sıvandı
Tarsus Belediyesi hayata geçirilmesi düşünülen, Toplu Konut Projesine ilişkin Başkan Can "Toplu konutun bir an önce hayata geçmesi için çalışmaları hızlandıracaklarını" söyledi. 
Gösteri Merkezine İsmi Tarsuslular Verecek
Ayrıca ,“Büyükşehir Belediyemizce istasyon kavşağında yaptırılan Adile Hala heykelinin açılışı 17 Mart’ta gerçekleştirilecek. Gösteri merkezi ile ilgili isim çalışmasını vatandaşlarımıza sormayı planlıyoruz. Bunla ilgili sosyal medya üzerinden bir anket çalışması yada kamuoyunun görüşüne başvurabiliriz." ifadelerini kullandı. 
Duatepe Mahallesi Kentsel Dönüşümü ve Otel İhalesi
Konuşmasına devam eden Can, "Duatepe kentsel dönüşüm süreci uzun bir süreç. Duatepe mahallemizde hissedarlar konusunda çeşitli sıkıntılar yaşanıyor. Aşılması gereken resmi sıkıntılar aşıldıktan sonra inşaat başlayacaktır. Bizim ihalelerimiz açık ihalelerdir. Şartları uyan herkes ihalelerimize katılabilir. İhalelerimizin hepsi  yayınlanır. İnternetten direk şartnameyi indirir. Parke ihalemize 6 firma katıldı. Arkadaşlarımız ihale tekliflerini değerlendiriyor.  Aynı şekilde otel ihalemizde açık bir ihaledir. 2 firma şartnameyi aldı. Biri Ekton diğeri mevsim inşaat. İhaleyi alan firma Ekton firmasıdır. İş başlama aşamadadır." 
Ahmet Şahbaz Yaşam Boyu Spor Merkezi Açılışı
"Yarın 1999-2004 yılları arasında meclis üyeliği yapan ve merhum Ahmet Şahbaz’ın adının verildi Kavaklı Mahallemizdeki Yaşam Boyu Spor Merkezinin açılışını gerçekleştireceğiz. Tüm vatandaşlarımız davetlidir” dedi.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı

Mersin Haber ,Mersin