Tarsus Belediye Meclisi 2014-2o19 Döneminin Son Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

Tarsus Belediye Meclisi 2014-2019 dönemin son olağan toplantısını gerçekleştirdi.

07 Mart 2019 Perşembe, 23:03
Tarsus Belediye Meclisi 2014-2o19 Döneminin Son Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi
-

BAŞKAN CAN, “MÜCADELEMİZ TARSUS’A HİZMET MÜCADELESİDİR”
Yapılan yoklama ve saygı duruşunun ardından başlayan ve 2014-2019 döneminin son meclis toplantısı olan oturumda;
1- Mersin İli, Tarsus İlçesi, Yenice Atalar, Yenice Yiğitbaşı, Yenice Fatih, Arıklı, Günyurdu, Yunacık ve Kanberhöyüğü Mahallelerini kapsayan alanda ilave ve revizyon 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı konusunun; 3194 sayılı İmar Kanununun 8(b) maddesine göre incelenip karar verilmesi ile ilgili teklif oy birliğiyle kabul edildi.
2-Mersin İli, Tarsus İlçesi, Sucular Mahallesi 868 parseli, “E=1.70 Yençok=16.00 Konut Alanı, kısmen İmar Yolları ve kısmen Park Alanı” olarak düzenleyen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik teklifi konusunda; 3194 sayılı İmar Kanununun 8(b) maddesine göre incelenip karar verilmesi ile ilgili teklif oy birliğiyle kabul edildi.
3-Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi içerisinde, 4562 Sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunun 15. maddesine göre belirlenen parsel birim fiyatları üzerinden, 5393 sayılı yasanın 18. Maddesinin (e) bendine göre 10.000 m² büyüklüğünde taşınmaz alınmasına, kararı uygulamak üzere belediye encümenine, protokolleri(sözleşmeleri) imzalamak üzere belediye başkanı Şevket CAN’a yetki verilmesi ile ilgili teklif oy birliğiyle kabul edildi.
4-Mersin İli, Tarsus İlçesi muhtelif mahallelerde hazırlanan trafo yerlerinin ileriki zamanlarda olması muhtemel enerji ihtiyacının karşılanması amacıyla trafo tesislerini işaretleyen imar planı değişikliği yapılması konusu incelenmiş olup hazırlanan paftalarda görüldüğü gibi İmar Komisyonunca uygun görülmüştür. Plan teklifi konusunda alınan imar komisyon raporunun 3194 sayılı İmar Kanununun 8(b) maddesine göre incelenip karar verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
5-Tarsus Belediye Meclisi’nin 05/02/2019 tarih ve 2019/2-1(11) sayılı kararı ile Plan, Bütçe ve Kesin Hesap Komisyonuna havale edilen ve yapılan incelemeler neticesinde 14 Nisan-2 Mayıs 2019 tarihleri arasında 18.si düzenlenecek olan Mersin Uluslararası Müzik Festivali’ne Tarsus Belediyesi olarak 50.000,00TL maddi destek sağlanmasına Plan, Bütçe ve Kesin Hesap Komisyonu üyelerinin oy birliğiyle karar verilen, komisyon kararının incelenip karar verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Tarsus Belediye Başkan Can, “Regaip kandilinizi en içten dileklerimle kutlarım. 5 yıllık meclis toplantılarımızın sonuncusunu düzenledik. Tüm meclis üyelerimize yaptıkları hizmetlerden dolayı şahsım, kurumum ve Tarsus halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Tarsus Belediyesi olarak bundan sonra da şeffaf ve üretken belediyecilik anlayışımız devam edecek. Vicdanen rahatız. Biz yaptığımız tüm hizmetleri vatandaşlarımızın ve mahallelerin isteği ve ihtiyacı doğrultusunda gerçekleştirdik. Her mahallede her köyde hizmet yaptık. Benim için anahtar cümledir, ayrım yapmadan, ayırmadan, dili, dini, ırkı, milleti, memleketi, partisi ne olursa olsun Rabbimin rızası için çalıştık. Hakkaniyeti uygulayarak, eşit hizmet yaptık. Mücadelemiz Tarsus’tur, çocuklarımıza daha yaşanabilir daha güzel bir şehir bırakmak için çalıştık. 21 Marta kadar açılışlarımız devam edecek. 2. Dönemde de kalan projelerimizi ve yeni projelerimizi hayata geçireceğiz. Biz olaya siyasi bakmıyoruz. Seçim sürecinde yalan, dolan ve iftiradan kaçınarak hizmetlerimizi yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Seçim sürecinde seviyeli bir şekilde gideceğiz. Rabbim kim güzel hizmetler yapacaksa onu yeni dönemde onu belediye başkanı yapsın” ifadelerini kullandı.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin