Tarsus Belediye Başkanı Bozdoğan, " 15 Temmuz Seçilmişlerin Değil, İnananların Zaferidir"

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin parlamenterlerin, siyasi partilerin ve halkın direnme hakkıyla geri püskürtüldüğünü belirterek, “15 Temmuz seçilmişlerin değil, inananların zaferidir. Ülkemiz defalarca ateş çukurunun kenarına getirildi. Türkiye Cumhuriyeti, bizlere altın tepside sunulmadı. Ülkemiz gözyaşı, kan ve acı ile kuruldu” ifadelerini kullandı.

16 Temmuz 2019 Salı, 11:36
Tarsus Belediye Başkanı Bozdoğan, " 15 Temmuz Seçilmişlerin Değil, İnananların Zaferidir"
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Tarsus Kaymakamlığı tarafından organize edilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı yürüyüş ve çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kaymakamlık binası önünde düzenlenen etkinliğe, Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Şükrü Uzundağ, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Füsun Kaleli, Jandarma İlçe Komutanı Binbaşı Erhan Erbay, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Oğuz Şahin, Tarsus Müftüsü Ali Can, Tarsus Ticaret Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, Ticaret Başkanı Murat Kaya ile diğer kurumların yetkilileri ve vatandaşlar katıldı. Okunan Kuran’ı Kerim tilavetinin ardından dualar edildi.
Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin parlamenterlerin, siyasi partilerin ve halkın direnme hakkıyla geri püskürtüldüğünü belirterek, “Bunun adı direnme hakkıydı. Direnme hakkı ile darbe önlendi. Ülkemiz 27 Mayıs 1960’da, 12 Mart 1971’de, 12 Eylül 1980’de, 28 Şubat 1997’de ve son olarak ta 15 Temmuz 2016’da defalarca ateş çukurunun kenarına getirildi. 15 Temmuz 2016 seçilmişlerin değil, inanmışların ve inananların zaferidir. Türkiye Cumhuriyeti bizlere altın tepside sunulmadı. Ülkemiz gözyaşı, kan ve acı ile kuruldu. Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi kurarken, yetkiyi saraydan alıp, halka verirken aynen şunu söylemişti. “Hâkimiyet, bilâ kayd-u şart Milletindir.” Ben bu sözü çok önemserim” ifadelerini kullandı.
Darbelerden dolayı demokrasinin defalarca yara aldığını dile getiren Başkan Bozdoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “1946’larda bu Cumhuriyetimiz demokrasiyle ilk sınavını veri, çok partili döneme girdi ve bunun sonrasında “Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir” denilerek sosyal devletin ne olduğunu ortaya koydular. Böyle bir gelişmeyi takip ederken ciddi anlamda Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin değerini bilmek zorundaydık. Ama maalesef ki geliştirmemiz gereken, korumamız gereken, demokrasi bu darbelerden defalarca yara aldı. İnanıyorum ki bu ülkede demokrasiyi ne kadar güçlendirirsek, bu ülkede demokrasiyi ne kadar derinleştirirsek ve geliştirirsek bu darbeleri bir daha görmeyeceğiz. Ama en önemlisi hukuku en iyi şekle getirerek, adaleti en iyi şekilde kullandığımız zaman bir daha bu darbeleri görmeyeceğiz. Başta Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve 15 Temmuz 2016’da şehit düşen halkımızı rahmet ve minnetle anıyorum.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı

Mersin Haber ,Mersin