Tarım ve Orman Bakanlığı, İstilacı Tür Olan Balon Balığı Avcılığına Üç Yıl Boyunca Toplam 15 Milyon Lira Destek Sağlayacak

Benekli balon balığı adedine 5 lira, diğer türlere ise 50 kuruş ödeme yapılacak. Böylece toplam 16,5 milyon balon balığının su kaynaklarından bertaraf edilmesi sağlanacak.

27 Haziran 2021 Pazar, 12:01
G: 28.06.2021 - 11:19
Tarım ve Orman Bakanlığı, İstilacı Tür Olan Balon Balığı Avcılığına Üç Yıl Boyunca Toplam 15 Milyon Lira Destek Sağlayacak
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Sucul istilacı ve yabancı türlerle mücadele kapsamında Balon Balığı Avcılığının Desteklenmesine İlişkin Tebliğ, Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, ilk defa geçen yıl ülke balıkçılığının ve ekonomisinin uğrayacağı zararların azaltılması, sucul biyolojik çeşitliliğin korunması, kaynakların sürdürülebilir ve rasyonel kullanımının sağlanması amacıyla Türkiye'de en çok bulunan benekli balon balığının bertarafı için destekleme alımı yapmıştı.
Bugün yayımlanan düzenlemeyle ise, yoğunluklarının artması, ekositem üzerinde oluşturduğu riskler ve balıkçıların av araçlarına verdikleri zarar nedeniyle, geçen yıl tek tür için verilen desteklemenin kapsamı Türkiye karasularında bulunan bütün balon balığı türlerini kapsayacak ve 2023 yılı sonuna kadar geçerli olacak şekilde genişletildi.
Buna göre, Balon Akdeniz ve Ege denizi kıyılarını kapsayan illerde, Su Ürünleri Bilgi Sistemine kayıtlı, geçerli ruhsata sahip balıkçı gemileriyle yapılacak balon balığı avcılığına destekleme yapılacak.
Bakanlık, yayınlanan tebliğ ile benekli balon balığı adedi için 5 lira, diğer türler için 50 kuruş ödeme yapacak.
Bu kapsamda, avlanılan balon balığı için üç yıl boyunca balıkçılara toplam 15 milyon lira ödeme yapılacak. Böylece 1,5 milyon adet benekli balon balığı ile 15 milyon adet diğer balon balığı türleri olmak üzere toplamda 16,5 milyon adet balon balığının bertaraf edilmesi sağlanacak.

Balon balığı alımları kısa süre içerisinde başlayacak.
Tebliğ ile balon balıklarının, gıda/yem dışındaki farklı sanayi dallarında kullanımının teşvik ederek hem ülke ekonomisine katkı sağlanması hem de balon balıklarıyla mücadelenin daha etkin ve sürdürülebilir hale getirilmesi planlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
BÜYÜKŞEHİR, TARSUS CETVEL KÖPRÜSÜ KAVŞAĞI’NI MODERN HALE GETİRDİ
ÖĞRENCİLERİN EN SEVDİĞİ ŞEHİRLERDEN BİRİ YİNE MERSİN OLDU
ERDEMLİ'DE SABAH DENİZE GİREN EMEKLİ ASKER HAYATINI KAYBETTİ
ÇÖP EV, ÜÇÜNCÜ KEZ TEMİZLENDİ! 6 TON ÇÖP ÇIKTI
SİLİFKE'DE AĞAÇLIK ALANDA YANGIN
ÜLKÜ OCAKLARI MERSİN İL BAŞKANI AHMET BEBEK, ÜLKÜ ÇİÇEKLERİ YAZ KAMPINI ZİYARET ETTİ
MERSİN VALİSİ TOROS’U, ADANA VALİSİ KÖŞGER VE OSMANİYE VALİSİ YILMAZ ZİYARET ETTİ
MERSİN'DE AİLESİ HİLAL URAL'DAN HABER ALAMIYOR
EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 16 BİN 881 TL
KADINLARI GÜÇLENDİREN ‘PAZARTESİ BULUŞMALARI’ SÜRÜYOR

Mersin Haber ,Mersin