Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Türkiye'ye geldi

ANTALYA - Antalya'nın turizm merkezi Belek'te 15-16 Kasım'da düzenlenecek G20 zirvesine katılmak üzere Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz heyetiyle birlikte Türkiye'ye geldi

12 Kasım 2015 Perşembe, 18:22
Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Türkiye'ye geldi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

ANTALYA - Antalya'nın turizm merkezi Belek'te 15-16 Kasım'da düzenlenecek G20 zirvesine katılmak üzere Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz heyetiyle birlikte Türkiye'ye geldi. Özel uçağıyla akşam ezanı okunduğu sırada Antalya Havalimanı'na gelen Kral’ı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci karşıladı. Karşılamanın ardından Arabistan plakalı makam aracına binen Kral Selman bin Abdülaziz, kalacağı, Kundu Bölgesi’nde bulunan dünyanın en lüks otellerinden Mardan Palace Hotel’e hareket etti. Kral ve heyetindekiler için hazırlanmış çok sayıdaki Mercedes marka araç dikkatleri çekti.

Ocak 2015'te Abdullah bin Abdulaziz'in vefatının ardından ülkenin başına geçen Selman bin Abdülaziz'in, Türkiye ile ilişkileri daha da ileriye taşımak adına bu yıl Antalya'da yapılacak olan G20 zirvesine, beraberindeki çok kalabalık bir heyetle geleceği önceden duyurulmuştu. Yaklaşık 10 gün Türkiye'de kalacağı belirtilen Kral Selman'ın Belek'te lüks bir oteli kapatması yerel ve ulusal basının dikkatini çekmişti. Kral'ın Antalya'ya bin kişilik heyetle geleceği haberlerinin basına yansıması üzerine özellikle Belek esnafı bu duruma çok sevinmişti.

Kral Selman bin Abdülaziz’in Türkiye'ye sadece G20 zirvesine katılmak için değil, aynı zamanda Ankara yönetimiyle ikili ilişkilerde bulunmak için geleceği öğrenildi. Kral Selman'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Suriye, Mısır, Filistin ve Libya'yla ilgili konuların yanında yeni iş imkanları hakkında da görüşmeler yapacağı belirtildi.


CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Kadın İstihdamı İş Birliği Protokolü Tanıtım Toplantısı Tarsus TSO’da Gerçekleştirildi
VALİ TOROS, AVUSTURYA TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ GABRİELE JUEN VE BERABERİNDEKİ HEYET İLE GÖRÜŞTÜ
VALİ TOROS BAŞKANLIĞI'NDA GÜVENLİK VE ASAYİŞ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
TARSUS 'TA SEYİR HALİNDEKİ ARAÇTA YANGIN
ERDEMLİ'DE ORMAN YANGINI
TARSUS BELEDİYESİ'NDEN YAŞAMA DOKUNAN HİZMET
Tarsus Amerikan Kültür Kids okulunda aylardır süren skandal iddiaları doğru mu?
Fazıl Say Konserinde Tepki Çeken Uygulama: "Sahneye Sandalye Atıp En Önü Kapladılar"
Tarsus Ticaret Borsası’ndan İngilizce Dil Eğitimine Önemli Destek!
MEZİTLİ'YE 150 YATAK KAPASİTELİ DEVLET HASTANESİ

Mersin Haber ,Mersin