Susanoğlu ve Kızkalesi Halk Plajları’nın Mavi Bayrağını Yeniledi

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yaz sezonunda pek çok sayıda misafiri ağırladığı gözde halk plajları olan Kızkalesi ve Susanoğlu, uluslararası kriterlerin tamamını yerine getirerek, yeniden Mavi Bayrak almaya hak kazandı.

17 Temmuz 2020 Cuma, 09:07
Susanoğlu ve Kızkalesi Halk Plajları’nın Mavi Bayrağını Yeniledi
-

Mersin’in denizini, sahilini ve doğasını koruyan Büyükşehir Belediyesi, Başkan Vahap Seçer’in doğaya ve çevreye yönelik ortaya koyduğu vizyonla Kızkalesi ve Susanoğlu Halk Plajlarının yanı sıra sorumluluğunda bulunan diğer 7 plajında da Mavi Bayrak dalgalandırmak için titizlikle çalışıyor.

Kızkalesi ve Susanoğlu Halk Plajlarının Mavi Bayrağı yerini korudu
Gerekli standartları taşıyan nitelikli plaj ve marinalara verilen uluslararası bir çevre ödülü olarak tanımlanan Mavi Bayrağı almak için yerine getirilmesi gereken 33 kriter, çevre eğitimi ve bilgilendirme, plajda deniz suyu kalitesi, çevre yönetimi ile can güvenliği ve hizmetleri, arıtma ve kanalizasyon altyapı sistemleri başlıkları altında toplanıyor. Plajda gerekli ilk yardım malzemelerinin bulunması, kirlilik kazaları ve riskleri ile mücadele edebilecek acil durum planları, plajda farklı kullanımlar sonucu meydana gelebilecek kazalara karşı alınabilecek önlemlerin tümü Büyükşehir Belediyesi tarafından sezonda tatilcilerin akınına uğrayan Kızkalesi ve Susanoğlu Halk Plajlarında alındı ve plajların sahip olduğu Mavi Bayrak yerini korudu.

Büyükşehir’in sahillerinde daha fazla Mavi Bayrak dalgalanacak
Mersin turizminin göz bebeği olan sahiller, yaz sezonunda çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Türkiye’nin en uzun sahil şeridine sahip Mersin’de Büyükşehir’in sorumluluğunda bulunan Kızkalesi ve Susanoğlu Halk Plajları her yıl Mavi Bayrak unvanıyla taçlanıyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kızkalesi ve Susanoğlu Halk Plajlarının yanı sıra Yapraklıkoy, Yemişkumu, Kocahasanlı, Kumkuyu, Tırtar, Töbank ve Sultankoy Halk Plajlarında da Mavi Bayrak dalgalandırmak için yürüttüğü çalışmaları tüm hızıyla sürdürüyor.

Yıldız: “Temiz, bakımlı, donanımlı, güvenli ve dolayısıyla uygar bir çevrenin sembolü”
Mavi Bayrağı uygar bir çevrenin sembolü olarak tanımlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi Denizkızı Turizm A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Yıldız, “Mavi Bayrak, Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı’nın vermiş olduğu, 33 kriteri taşıyan uluslararası bir ödüldür. Mavi Bayrak denince aklımıza temiz, bakımlı, donanımlı, güvenli ve dolayısıyla uygar bir çevrenin sembolü gelir. Kızkalesi ve Susanoğlu Halk Plajlarında mavi bayrak ödülümüz bulunmaktadır. Mavi Bayrak her yıl düzenli olarak yapılan denetim ve incelemeler neticesinde yenilenir” dedi.

“Mavi Bayrak ödülünü önümüzdeki yıllarda tüm plajlarımıza kazandıracağız”
Çevre faaliyetlerinin titizlikle yürütüldüğünün bir göstergesi olan Mavi Bayrağın Büyükşehir’in tüm plajlarında yerini alması için çalıştıklarını ifade eden Yıldız, “Mersin Büyükşehir Belediyesi Denizkızı Turizm A.Ş. olarak iki plajımızda bulunan Mavi Bayrak ödülünü Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in öncülüğünde önümüzdeki yıllarda tüm plajlarımıza kazandıracağız. Bunun için bu yıl, önümüzdeki yılların planlamasını ve çalışmalarını başlattık. İnşallah tüm plajlarımız Mavi Bayraklı olacak” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Kapitalist
19:00
18 Temmuz 2020 Cumartesi
Mersin en kirli denizleri mavi bayrak verilecekse Taşucu dan sonraki plajlara verilmeli
37.154.79.246
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin