Şüpheliler Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekiplerince Yakalandı

4 aylık teknik ve fiziki takiP SONUCUNDA 1 Milyon 100 Bin Türk Lirası DolandırAN ŞÜPHELİLER YAKALANDI

13 Ekim 2021 Çarşamba, 16:27
G: 13.10.2021 - 21:44
Şüpheliler Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekiplerince Yakalandı
-

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Mersin'de ikamet eden bir müştekinin Nitelikli Dolandırıcılık suçu başvurusu ile ilgili çalışma başlatıldı.
Çalışmalar kapsamında; Sanal jigolo sitesi aracılığıyla dolandırılan 68 şahsın şikâyetiyle geniş çaplı inceleme başlatıldı. Ekipler, sanal jigolo sitesini ve bu site ile alakası olarak belirledikleri şahısları 4 aylık teknik ve fiziki takibe aldı. Gerekli delillerin toplanmasının ardından ekipler Mersin başta olmak üzere Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Van, Yalova ve Zonguldak’ da ilk belirlemelere göre 68 kişiyi dolandıran şüphelileri yakalamak için düğmeye bastı.
Ekipler, müştekilerin internette gezindikleri sırada, ' Jigolo olma ve haftalık yüksek kazanç elde etme ' vaadinde bulunan bir site ile iletişime geçtikleri ve kolay yoldan para kazanma fırsatı bulduğunu düşünen müştekilerden, Vip ve Gold üyelik gibi isimlerle para talebinde bulunduklarını tespit etti. Dolandırıcıların müştekilerin yolladığı bilgi ve görüntülerle, bu konuyu aile ve sosyal çevresine duyurarak kendilerini ifşa edecekleri yönünde tehdit ve şantaj yaparak kazanç sağladıkları belirlendi. Çetenin bu şekilde 42 ilde toplam 182 kişiyi dolandırdığı ancak sadece 68 kişinin şikâyette bulunduğu tespit edildi. 68 müştekiye ait toplamda 1 milyon 100 bin Türk lirası ile lüks bir hayat sürdüğü belirlendi.
Yapılan çalışmalar neticesinde İstanbul, Tekirdağ ve Sivas illerinde ikamet eden şüphelilerin ikametlerine yapılan operasyon ile 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 4 adet hard disk, 4 adet laptop bilgisayar, 8 adet cep telefonu ve çok sayıda sim kart ele geçirildi.
Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler adli makamlara sevk edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin Tarsus'ta Eski Yapı Evin Duvarı Çöktü, 1 Çocuk Yaralandı
Mersin Akdeniz Belediyesi Açık Hava Sinemasıyla Nostaljiyi Yaşatıyor
Tarsus Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke , Orta Vadeli Program’ı (Ovp) Değerlendirdi
Mersin Akdeniz’de İbadethanelere Kesintisiz Hizmet! 114 Cami, 2 Kilise, Mescitler, Kur’an Kursları Yıkanıp Dezenfekte Ediliyor
Tarsus TSO Yönetimi Çukurova Havalimanını Ziyaret Etti! Çukurova "Tarsus" Havalimanı Ocak’ta Hizmete Giriyor
Mersin Polisinden Terör Örgütlerine Operasyon: 4 Gözaltı; 1 Adli Kontrol, 3 Tutuklama
Mersin'de Polisin Haydi Ekipleri, Tehlikeli Köpekleri Güvenli Yaşam Alanlarına Kavuşturdu! Kurallara Uymayanlara 379 Bin TL Ceza Yazıldı
Türk İş Adamları Derneği (Romanya) – Tiad ve Su Market Ziyareti
Mersin'de Denize Giren Suriyeli Boğularak Hayatını Kaybetti
Mersin Erdemli'de U Dönüşü Yasağına Rağmen Dönüş Yapmaya Çalışan Kamyonet Kaza Yaptı: 4 Ölü, 2 Yaralı!

Mersin Haber ,Mersin