Stratejik Melleç Viyadük´ü Tamamlandı

Mersin´in Anamur sınırları içerisinde bulunan ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan´ın yapımı tamamlandığı zaman Antalya Mersin Karayolunu 4 saate indireceğini söylediği Melleç Viyadük´ü tamamlanarak trafik akışının devam ettiği eski devlet yoluna bağlandı.

25 Ekim 2017 Çarşamba, 09:40
Stratejik Melleç Viyadük´ü Tamamlandı
-

Mithat ÜNAL/AEKSPRES
Mersin´in Anamur sınırları içerisinde bulunan ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan´ın yapımı tamamlandığı zaman Antalya Mersin Karayolunu 4 saate indireceğini söylediği Melleç Viyadük´ü tamamlanarak trafik akışının devam ettiği eski devlet yoluna bağlandı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları 5. Bölge Müdürlüğünün sorumluğundaki Melleç Viyadük´ünün yapımının  Müşavir Firma TEMAD Aş-Gözlem Limited Şirketi ortaklığı ile B. Ergünler Sanayi ve Ticaret Şirketi tarafından Antalya Mersin karayolu projesi kapsamında inşa edildi.

Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü ekipleri, viyadükte ve başlangıcında bulunan tünellerin giriş çıkışlarında test çalışmaları yapıyorlar.  Çalışmaların son durumu hakkında bilgi veren yüklenici firma proje Müdürü Mesut Aygar, Melleç viyadüğünün 410 metre uzunluğunda ve 57 metre yüksekliğinde olduğunu söyledi.   Projenin zamanından 16 ay önce tamamlandığını kaydeden Ayar, Melleç Viyadük´ünün tamamlanması ile Anamur Gazipaşa arasındaki 1,5 saatlik yolun tahminen 40 dakikaya ineceğini kaydetti. Proje kapsamında Antalya Mersin Karayolu boyunca toplam 34 tünel bulunuyor.  Ak Parti Mersin Milletvekili ve Kalınma Bakanı  Lütfi Elvan, özellikle  tünellerden 27´sinin Mersin il sınırlarında yer aldığını yol boyunca da tünellerle birlikte çok sayıda viyadükün bulunduğunu söyledi.  Yaklaşık 480 kilometre uzunluğundaki Antalya Mersin yolu, yeni yolun tamamlanması ile birçok viraj ve engebenin ortadan kalkması ile özellikle zaman açısından yarı yarıya düşecek. Şu anda 1,5 saat olan  Anamur ile  Gazipaşa Havaalanı arasındaki zaman ise yaklaşık 40 dakikaya inecek. Daha önce Cumhuriyetimizin 94. Yıl dönümü olan 29 Ekim 2017 Pazar günü açılacağı duyurulan viyadüğün açılışının Kasım ayı başlarında yapılabileceği belirtiliyor. Viyadük, Gazipaşa Havaalanının hareketlenmesi ile bölge turizmi için stratejik bir önem taşıyor.

Kaynak: aekspres

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN ÜNİVERSİTE CADDESİ’NDE EV YANGINI
MERSİN BÜYÜKŞEHİR, KENTİN ORTAK ALANLARINI DAHA YAŞANABİLİR HALE GETİRİYOR
MERSİN’İN İKLİM GELECEĞİ BARSELONA’DA KONUŞULDU
MERSİN’DE SOFRALARI BÜYÜTEN MAHALLE MUTFAKLARI’NA TARSUS’TA 2 YENİ NOKTA DAHA EKLENDİ
MERSİN'DE GECE SAATLERİNDE 2 OTOMOBİL İLE BİR EV YANGINI MEYDANA GELDİ
Akdeniz’de Deniz Turizminin Yeni Yüzü: Mersin’de Yat ve Tekne Kiralama Etkinlikleri Yükselişte
TİŞÖRT TASARIM YARIŞMASINDA BİRİNCİ OLAN ÖĞRENCİMİZ FATMA ZEHRA DEMİR, İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRÜ FAZİLET DURMUŞ'U ZİYARET ETTİ
M.I.P’DEN MTSO’YA ‘Çözüm’ SÖZÜ
MEZİTLİ SOLİ POMPEİPOLİS BEACH PARKI YENİLENEN YÜZÜYLE ÇOK YAKINDA HİZMETE AÇILIYOR
ERDEMLİ BELEDİYESİ YAZ SPOR OKULLARI BAŞLADI

Mersin Haber ,Mersin