STK’lar İle Daha da Güçlüyüz

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Kenti ilgilendiren projeler konusunda sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yapmak ve görüş alışverişinde bulunmak, beni rahatlatıyor” dedi.

10 Mart 2021 Çarşamba, 22:38
STK’lar İle Daha da Güçlüyüz
-

Fikir alışverişi elimizi güçlendiriyor

Demokratik toplumlarda, bir kentin yönetiminde tüm kent bileşenlerinin söz hakkı olduğunu vurgulayan ve bundan dolayı kentin geleceğiyle ilgili alınacak kararlarda; sivil toplum kuruluşlarının, sendikaların, meslek odalarının ve tüm kent aktörlerinin görüşlerini aldıklarını ifade eden Başkan Seçer, “Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapmak, karar alma noktasında beni çok rahatlatıyor. Her kesimden insanın fikrini açıkladığı bu toplantıların çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Diğer taraftan, sivil toplum kuruluşlarıyla hemfikir olarak aldığım kararlar, kamuoyunda daha rahat bir şekilde karşılık buluyor” dedi.

Görevimiz kentin çıkarlarını korumaktır

Son günlerde kentimizi ilgilendiren iki önemli konuda, sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak birlikte hareket etmenin önemli sonuçlar doğurduğuna dikkat çeken Başkan Seçer, “Kazanlı’da kurulmak istenen polipropilen tesisinin yerinin yanlış olduğu konusunda verdiğimiz mücadelede, mahkeme bizleri haklı buldu. Yine aynı şekilde Mersin Limanı’nın genişletilmesi fikrinin yanlış olduğunu, ikinci bir limanın Mersin’in çıkarlarına daha uygun olacağını savunduk ve bunun da yargı süreci halen devam ediyor” dedi.
Kent adına yapılan bu karşı duruşlarda; sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve sendikalar ile birlikte hareket ettikleri için, hem bu haklı mücadeleleri kamuoyuna daha iyi anlattıklarını hem de bu mücadelelerin sonuçlarını kısa zamanda ve kent lehine aldıklarını belirten Başkan Seçer, “Bizim önceliğimiz daima bu kenti ve bu kentin her alandaki çıkarlarını korumaktır. Bunun için de haklı olduğumuz bütün konularda, karşı duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz” dedi.

Engeller, bizi yolumuzdan alıkoyamaz

2021 yılı içinde değişik alanlarda 199 projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını ve bu projelerin maliyetinin de 1 milyar 477 milyon lira tuttuğunu kaydeden Başkan Seçer, “Bu projeleri ve bütçe bilgilerini, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle de paylaştık ve Onların da görüşlerini aldık. Meclis’te, borçlanma yetkisi konusunda sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Fakat, hiçbir zaman borçlanma yetkisi alamadık diye projelerimizi iptal etme yoluna gitmedik. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Halkımıza ne söz verdiysek, harfiyen yerine getireceğiz” dedi. Kent planlarının da, bugüne kadar olmadığı kadar şeffaf ve açık olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Ben bu kentin planlarını; 50 sene sonra bile insanların bizi sövgüyle değil övgüyle, intizarla değil şükranla anacağı bir kent bırakma adına yaptırıyorum. Bu planlar yapılırken de ilgili STK’larla sürekli istişare halindeyiz. Bu konuda Mersinliler rahat olsun” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin