Sporun Her Dalında, Erdemli Belediyesi

Gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunmasında önemli bir yere sahip olan spor, tarih boyunca birçok ismin dikkatle üzerine eğildiği bir alan olmuştur.

11 Mart 2019 Pazartesi, 11:32
Sporun Her Dalında, Erdemli Belediyesi
-

Peyami Safa’nın ‘Spora vereceğimiz mana, gençliğe vereceğimiz mananın öz kardeşidir’ sözüne paralel olarak yaptığı yatırımlar ile dikkat çeken Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, bu alanda birçok faaliyet gerçekleştirmeye devam ediyor. Sporun futbol, hentbol, taekwondo, wushu, muay thai, okçuluk, basketbol branşlarında toplam 761 lisanslı sporcuya ev sahipliği yapan Erdemli Belediyesi, kadınlara ve erkeklere yönelik oluşturduğu spor kompleksleri ile de gündeme gelmeye devam ediyor.
İnsan ruhunun en iyi resmi sayılan insan vücudu, metabolik anlamdaki donanımı açısından bilim dünyasının iştahını kabartan ve sürekli araştırmalara tabi tutulan bir unsur. İşte bu varoluş, tarih boyunca yaşamın en önemli döngüsü olmuş ve sporla bir bütün kabul edilmiştir. Bu algı ile Erdemli’de spora ve sporcuya kıymet veren Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, yıl içerisinde eğitim veren kursların her yaş grubundan öğrenciye hitap ettiğini dile getirdi. Erdemli Belediyesi ayrıca taekwondo, muyi thai, wushu dallarında Türkiye derecesi almış ve milli takıma girmeye hak kazanmış birçok isme de ev sahipliği yapmakta. Bu yıl yenilgi görmeden şampiyonluğa yükselen ve bir üst lige çıkan Belediye Basketbol Takımı da başarılarıyla dudak ısırtmaya devam ediyor. Mersin Büyük Erkekler Spor Liginden, Erkekler Bölgesel Basketbol Ligine yükselen takım geçen haftalarda kupayı Başkan Tollu ile kaldırmıştı.
Tüm bu projeleri hayata geçirerek adeta yeni bir ilçe inşa eden Başkan Tollu, sporun her dalına yer vererek her mahalleye spor kompleksleri açtıklarını, futbol sahaları inşa ettiklerini ve gelecek süreçte de ilçeye çok amaçlı bir stadyum kazandırmak istediklerini vurguladı. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Bütün millet ve memleket evlatlarını, sportmen yapabilmek için sarf edilen çalışmanın ehemmiyet ve kutsiyeti, aynı derecede kıymetli ve mühimdir’ sözünü şiar edinerek bu alandaki çalışmalarına devam eden Tollu, aquapark projesinin tamamlanmasıyla da yaz aylarında yüzme dalında eğitim vermeye başladıklarını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin