Speed Test

Hayatımızın önemli bir parçası haline gelen internetle alakalı en sık karşılaşılan sorunlardan biri de zaman zaman bağlantı hızımda çeşitli yavaşlamalar veya zayıflıkların meydana gelmesidir.

11 Kasım 2022 Cuma, 08:54
G: 11.11.2022 - 13:26
Speed Test
-

İnternet bağlantınızın hızı altyapıya ve sağlayıcınızın size sunduğu paketlere göre değişiklik gösterebilir. İnternet sağlayıcınızın size vaat ettiği internete gerçekten de erişiminiz olup olmadığını öğrenmenin en pratik yolu speed test veya internet hız testidir.

 
İnternet hız testini açıklamadan önce internet hızı hakkında temel bilgiler vermek en doğrusu olacaktır. Genellikle karşımıza Mbps kısaltması ile çıkan internet hızı saniye başına aktarılan veri miktarı olarak tanımlanır. Örneğin ADSL hızı sorgulama işleminin sonucunda nereye bakmanız gerektiğini sorguluyorsanız Mbps verisine bakmanız gerekmektedir.
 

İnternet İndirme Hızı Nedir?

İnternet paketlerinde karşımıza çıkan en temel iki hız indirme ve yükleme hızıdır. İndirme ve yükleme hızları da Mbps cinsinden ifade edilir. İndirme hızı temel anlamda bir veriyi indirmek, görüntülemek veya kaydetmek istediğinizde karşınıza çıkacak olan internet hız türüdür. Anlık hız testi yaparak farklı bağlantılardan veri indirerek internet indirme hızını tespit edebilirsiniz.

İnternet Yükleme Hızı Nedir?

Yükleme hızı temel anlamda internete bir dosya yüklemek veya bir veriyi kaydetmek istediğimiz zaman ihtiyaç duyduğumu internet hız türüdür. Örneğin online bir toplantı yaparken veya patronunuza bir dosya gönderirken ne kadar yüksek bir yükleme hızınız varsa o kadar pratik bir şekilde işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Düşük yükleme hızı özellikle eğitim ve iş hayatında online araçlardan faydalanan bireyler için rahatsız edici bir durumdur.
 

Speed Test Nasıl Yapılır?

İnternet hızınızı ölçmek için en pratik yöntem internet hız testleridir. İnternet hız testinden faydalanmak için bilgisayarınızı ethernet kablosunu bağlamalısınız. Bunu yapmanızın sebebi ethernet kablosu sayesinde daha az veri kaybı yaşayacak olmanızdır. Yani daha sağlıklı bir sonuç alabilirsiniz. Bunun dışında internet hız testini gerçekleştirirken speed test sayfası dışındaki bütün sekmeleri ve uygulamaları kapatmanız veya durdurmanız gerekmektedir. Eğer o esnada halihazırda indirilmekte olan bir dosyanız varsa indirme işlemini de durdurmanız gerekir. Kısacası telefonunuz, tabletiniz veya televizyonunuzun da hız testi gerçekleştirmek istediğiniz esnada internete bağlı olmaması gerekmektedir.

En Doğru İnternet Hız Testi Sonucu Nasıl Alınır?

İnternet hız testi sonuçları her zaman doğru olmayabilir. Özellikle doğru koşullar altında gerçekleştirilmedi zamanlarda oldukça yanlış internet hız verilerine ulaşabilirsiniz. Örneğin aslında yüksek olan indirme hızınızı oldukça düşük görmenize sebep olabilir. İnternet hız testlerinden en yüksek verimi ve en sağlıklı sonuçları almak için yapmanız gereken işlemler ise şunlardır:
 
Öncelikle internet hız testi işlemini gerçekleştireceğiniz cihaz dışındaki bütün cihazların, aktif olarak internet kullanmıyor olsalar bile, internet bağlantısını kesmelisiniz. Daha sonrasında internet hız testini gerçekleştireceğiniz cihazınızı internetinize ethernet kablosu ile bağlamalısınız. Bu sayede veri kaybı yaşama ihtimalini minimuma indirirsiniz. Yapmanız gereken son işlem ise güvenilir bir site üzerinden internet hız testini gerçekleştirdiğinizden emin olmaktır.
 
 
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin