Sosyal Medyadan Çağrıda Bulundu, Başkan Seçer Batuhan’a Okulun İlk Günü Sürpriz Yaptı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kendisini okuluna davet eden Down Sendromlu Batuhan Antmen’i yeni eğitim-öğretim yılının ilk gününde yalnız bırakmadı.

10 Eylül 2019 Salı, 11:59
Sosyal Medyadan Çağrıda Bulundu, Başkan Seçer Batuhan’a Okulun İlk Günü Sürpriz Yaptı
-

Batuhan, Başkan Seçer’i zeybek oynayarak karşıladı. Seçer’in 31 Mart seçimleri öncesinde yaptığı bir konuşmayı dinleyip, uzun zamandır kendisine içten bir sevgi duyan Batuhan, daha önce de Başkan Seçer’e çektiği video ile ulaşmış ve sevgisini paylaşmıştı.
Batuhan’ın daveti üzerine Hüseyin Polat Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ni ziyaret eden Seçer, “Tüm Türkiye’de ilköğretim düzeyinde çocuklarımız heyecan yaşıyorlar. Batuhan da yaşıyor, bugün okulu başladı. Burası farklı alanlarda özel çocuklarımız olan öğrencilerimizin olduğu bir okul. Bugün buraya Batuhan’ın daveti üzerine geldim. Çok seviyorum, o da beni çok seviyor. Aramız son derece iyi. Onlara hayırlı olsun demeye geldim. Bizim için gelecek, eğitim. Çünkü çocuklarımızı kurtaracak olan eğitim. Toplumu kurtaracak olan eğitim. Eğitimsiz bir toplum çürümeye mahkum” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2019-2020 eğitim-öğretim yılının ilk gününde okulları ziyaret ederek öğrencilerle buluştu. Her fırsatta eğitimin önemine vurgu yapan Başkan Seçer, 19 yaşındaki Down Sendromlu Batuhan Antmen’i de okulun ilk gününde yalnız bırakmayarak, heyecanına ortak oldu.
31 Mart seçimleri öncesi adaylık sürecinde yaptığı bir konuşmayı dinleyip kendisine uzun zamandır içten bir sevgi besleyen Batuhan, daha önce çektiği video ile Başkan Seçer’e ulaşarak sevgisini ve heyecanını paylaşmıştı. Başkan Seçer, Batuhan’ın daveti üzerine yeni eğitim-öğretim döneminin ilk gününde okuduğu Yenişehir İlçesi’ndeki Hüseyin Polat Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ni ziyaret ederek, Batuhan’ın yanında oldu. Başkan Seçer, okuldaki çocuklarla tek tek sohbet ederek, onlarla becerilerini geliştirecek hediyeler paylaştı.
Batuhan, Başkan Seçer’i zeybek oyunuyla karşıladı
Başkan Seçer’i okulda zeybek oyunuyla karşılayan Batuhan ve arkadaşları, ziyaret boyunca Seçer’in yanından ayrılmadı. Yeni eğitim-öğretim döneminin ilk gününde Başkan Seçer'in kendisini ziyaret edeceğini öğrendiği andan itibaren büyük bir heyecan ve mutluluk duyan Batuhan, duygularını “Geldi, gittim, sarıldım, öptüm. Seni seviyorum Vahap Seçer dedim” sözleriyle anlattı.
Okuduğu okulda başarılı bir öğrenci olan Batuhan, “Burada okuyoruz, yazıyoruz. Okul bitsin ben de başkan olacağım” diyerek hayallerini paylaştı.
“Buraya gelmesi bile çok güzel bir duygu”
Anne Feride Antmen, Batuhan’ın Başkan Seçer’e olan sevgisinden bahsederek, sokaklarda fotoğraflarını gördüğünde dahi mutlu olduğunu söyledi. Anne Antmen, “Vahap Seçer, bizim mahalleye gelmişti. Orada gördü, konuşmalarını dinledi, gitti, sarıldı, öptü kendisini. Okula geldiğinde öğretmenine anlatmış çok sevdiğini. Video çekmişler, videoyu da öğretmenimiz ulaştırdı kendisine. Şu anda da kendisi gelecek diye çok sevinçli, heyecanlı Batuhan. Çok seviyor, gerçekten de kalpten çok seviyor. Gördüğü an sarılmak istiyor. Resimlerini gördüğü zaman bile ‘Bak anne, Vahap Seçer’ diyor. Öyle içten bir sevgisi var, zaten bunlar mutlu olmayı, mutlu edilmeyi çok seviyorlar. Vahap Seçer’e ilgisinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Engelliler için böyle bir şey yapması, onlarla beraber olması, buraya gelmesi bile çok güzel bir duygu” dedi.
“Eğitim toplumlar için son derece önemli”
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, özel çocuklarla bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Bugün güzel bir gün. Bugün eğitim ve öğretim yılına başlıyoruz. Tüm Türkiye’de ilköğretim düzeyinde çocuklarımız heyecan yaşıyorlar. Batuhan da yaşıyor, bugün okulu başladı. Burası özel bir eğitim merkezi. Farklı alanlarda özel çocuklarımız olan öğrencilerimizin olduğu bir okul. Bugün buraya Batuhan’ın daveti üzerine geldim. Çok seviyorum, o da beni çok seviyor. Aramız son derece iyi. Onlara da hayırlı olsun demeye geldim” dedi.
Eğitimin kendileri için büyük bir önem taşıdığını dile getiren Başkan Seçer, özel çocukların eğitiminin daha önemli olduğunu vurgulayarak, “Eğitim toplumlar için son derece önemli bir alan. Bu standart eğitimlerdir, özel eğitimlerdir fark etmiyor. Eğitimli bir toplum olmak zorundayız. Bu çocuklarımızın eğitimi çok daha önemli, çok daha özel” diye konuştu.
“Birçok alanda özel çocuklarımızın yanında olmaya çalışıyoruz”
Başkan Seçer, özel çocuklara sahip ailelerin yaşadıkları zorlukların farkında olduklarını belirterek, yöneticilere bu noktada büyük sorumluluk düştüğünü söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sorumluluğunun farkında olduğunun altını çizen Seçer, şöyle devam etti:
“Eğer sosyal devletseniz, bunları yapmak zorundasınız. Bu görevinizi yerine getirmek zorundasınız. Özellikle özel çocuklarımızla ilgili ailelerimiz çok büyük sorunlar yaşıyor. Down sendromlu, otistik ya da farklı araz taşıyan çocuklarımızın bakımları, ailelerimize çok büyük külfet. Eğitimleri son derece önemli külfet. Hem maddi külfet hem manevi külfet. Burada tabii ki devletin şefkatli elinin buna değmesi gerekiyor. İmkanların seferber olması gerekiyor. Bunu devletimiz yapıyor eksiğiyle, gediğiyle ama hakikaten bir gayret var, bunu görmek lazım. Eksikleri de tamamlamak lazım. Biz yerel yönetimler olarak birçok alanda yanlarında olmaya çalışıyoruz. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığımız var. Özel çocuklarımızın eğitimi de bunlardan bir tanesi. Tabii bizim de kendi görev alanımız içerisinde, yetkilerimiz ve imkanlarımız ölçüsünde bunları yapacağız.”
Yeni eğitim-öğretim döneminde öğretmenlere, velilere ve çocuklara başarı temennisinde bulunan Başkan Seçer, “Bizim için gelecek, eğitim. Çünkü çocuklarımızı kurtaracak olan eğitim. Toplumu kurtaracak olan eğitim. Eğitimsiz bir toplum çürümeye mahkum. Birinci görevi yöneticilerin, eğitim alanında önemli çalışmalar yapmak. Yeni eğitim öğretim yılında başta öğretmenlerimize, esas meşakkati çeken onlar, velilere ve öğrencilerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin