Sosyal Etkinlik Merkezi Yenişehir’de Hayata Geçti

Yenişehir Belediyesi, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sosyal Etkinlik Merkezi açma protokolü imzaladı.

22 Ocak 2020 Çarşamba, 15:49
Sosyal Etkinlik Merkezi Yenişehir’de Hayata Geçti
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Yenişehir Belediyesi, ilçedeki öğrencilere eğitim desteği vermek ve onlara daha iyi bir gelecek sunmak amacıyla yeni projeler üretmeye devam ediyor. Yenişehir Belediyesi’nin ‘EĞİTİM’ ilkesi doğrultusunda tiyatro, keman, bağlama, bale, resim, tenis, basketbol, judo, taekwondo, futbol, robotik kodlama, satranç ve zeka oyunları gibi çocukların ve gençlerin ilgi alanlarına göre çeşitli kurslar veriliyor.

Belediyenin öz kaynaklarıyla yaptığı, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi, Özgecan Spor Tesisleri, Ata Tenis Kulübü, Yenişehir Belediye Akademi, Yenişehir Belediyesi Futbol Sahası gibi bir çok tesiste verilen kurslara, 2019-2020 eğitim öğretim yılında bin 300’ün üzerinde Yenişehirli sanatsal eğitim kurslarına kayıt yaptırırken 1000’in üzerinde kişi ise spor branşlarında kurs almayı tercih etti. Kayıtlar ise her geçen gün artarak devam ediyor.

ÖĞRENCİLERİN SOSYAL ETKİNLİKLERİ ARTIYOR

Yenişehir Belediyesi, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin ödev ve projelerine ilişkin araştırmalar yapabilmesi ve öğrencilerin bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerde bulunmaları için harekete geçti. Yenişehir Belediyesi, kursiyerlerin sosyalleşmesinin yanında, aldıkları örgün eğitimlere katkı sunmak amacıyla Türkiye’de sadece 6 belediyede uygulanan ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın Hayat Boyu Öğrenme projesi kapsamında hayata geçirdiği Sosyal Etkinlik Merkezi protokolü imzaladı.

EĞİTİMLERE KATILANLARA LİSEYE GEÇİŞTE EK PUAN VERİLECEK

Bilimin, sanatın ve sporun gelişmesine yönelik birçok çalışmada bulunan Yenişehir Belediyesi’nin Sosyal Etkinlik Merkezi‘nde kurslara katılan öğrencilere liseye geçiş puanının yanı sıra ek bir puan verilecek. Ek puanın orta öğretim puanının yüzde 20’sini oluşturması bekleniyor. Sosyal, kültürel, sportif ve bilimsel etkinlilere katılan öğrenciler ek puan almaya hak kazanacak.
Belediyenin Sosyal Etkinlik Merkezi faaliyetlerine katılan öğrenciler alacakları belgeler ile okullarındaki e-okul modülüne ilgili müdür yardımcıları tarafından işlendiğinde puanları verilmiş Eğitimler Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi, Özgecan Spor Tesisleri, Ata Tenis Kulübü ve Yenişehir Belediyesi Akademi’de veriliyor.

“Hemşehrilerimizin hayata geçirdiğimiz projelere cevap vermesi bizleri daha da motive ediyor ve enerjimizi arttırıyor” diyen ve tüm Yenişehirlileri kültür, sanat ve spor kurslarına davet eden Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, "Tüm altyapı imkanlarımızı ve çağdaş belediyecilik anlayışımızı hemşehrilerimizin özverileriyle buluşturuyoruz. Yenişehirimizde her şey daha da güzelleşiyor. Yenişehir sanatta, kültürde ve sporda ‘HAREKET' leniyor." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi

Mersin Haber ,Mersin