Sosyal Demokrat Parti'de Fahimi’nin yerine Barley geliyor

BERLİN - Almanya'da Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Sekreteri Yasmin Fahimi, bu yılın sonunda görevini Katarina Barley’e devrediyor

02 Kasım 2015 Pazartesi, 18:23
Sosyal Demokrat Parti'de Fahimi’nin yerine Barley geliyor
-

BERLİN - Almanya'da Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Sekreteri Yasmin Fahimi, bu yılın sonunda görevini Katarina Barley’e devrediyor.

SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel, bugün düzenlediği basın toplantısında parti yönetiminin Barley’in adaylığını onayladığını duyurdu. Gabriel, Fahimi’nin gelecek ay yapılacak Genel Kurul’a kadar görevine devam edeceğine dikkat çekerek çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Başkent Berlin’de Barley’in adaylığı sürpriz oldu. Federal düzeyde çok tanınmış biri olmayan Barley, 2013’deki genel seçimlerde Federal Meclis Üyesi olmuştu.

Köln doğumlu Barley’in seçim bölgesi ise Rheinland-Pfalz’daki Schweich kenti. SPD’nin sol kanadı mensubu olan Barley, Federal Meclis’te Yaşlılar Şurası’nın yanı sıra Avrupa Birliği (AB) Komisyonu üyesi. SPD Trier-Saarburg’un yönetim kuruluna 2005’te dahil olan Barley, 2010’dan itibaren bu teşkilatın başkanı seçilmişti. Hukuk eğitimini Margburg Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra avukat olarak çalışmış Barley, daha sonra Rheinland-Pfalz Eyalet Meclisi ve Federal Anayasa Mahkemesi’nde çalışmıştı. Hakim olarak da çalışan Barley, 2008’den milletvekili olana kadar Rheinland-Pfalz’ın Adalet Bakanlığı’nda raportörlük yapmıştı.

Federal Çalışma Bakanlığı Devlet Müsteşarı olacak olan Fahimi’ne yerine Barley’in geçmesi için Genel Kurul’dan onay çıkması gerekiyor. Önümüzdeki ayda yapılacak toplantıda Barley’in seçileceğine ise kesin gözüyle bakılıyor. CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MERSİN'DE MOTORSİKLETLİ, HEİMLİCH MANEVRASIYLA HAYAT KURTARDI
BAŞKAN SEÇER, BÜYÜKŞEHİR’İN DÜZENLEDİĞİ EMİRLER ORMAN PARKI PİKNİK ALANI’NI İNCELEDİ
-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARSUS'TA SINAVA GİREN ÖĞRENCİLERE SU DAĞITTI
BÜYÜKŞEHİR ÖĞRENCİ VE VELİLERİN YKS HEYECANINA ORTAK OLDU
MERSİN'DE ARAÇ DÜKKANA GİRDİ
SOFRALARA LEZZET KATACAK AŞÇILAR BÜYÜKŞEHİR’LE YETİŞİYOR
Dünya Bankası Heyetinden Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'ne Ziyaret
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN TSO'YU ZİYARET ETTİ
Jandarma Kıdemli Üsteğmen Yunus Güven’e Veda Yemeği
ÜLKE GENELİNDE 2'Sİ YABANCI UYRUKLU OLMAK ÜZERE 15 GÖÇMEN KAÇAKCILIĞI ORGANİZATÖRÜ İLE 446 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI

Mersin Haber ,Mersin