"Sokakta Tiyatro Sergilediler, Kadına Şiddete Hayır Dediler"

25 Kasım Dünya Kadına Şiddetle Mücadele Gününde, kadına şiddete dur dediler. Sokak ortasında, tiyatro ile kadına şiddete dikkat çeken, Mersin’in Erdemli Belediyesi tiyatro oyuncuları duygu dolu anlar yaşattılar.

25 Kasım 2020 Çarşamba, 11:43
G: 25.11.2020 - 13:18
"Sokakta Tiyatro Sergilediler, Kadına Şiddete Hayır Dediler"
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Kadına şiddete dur diyen tiyatro oyuncuları, Türkiye’nin yüreğini yaralayan ve vahşice katledilen Özgecan Aslan, çocukları öldürülen Dilek Yardım ile Türk tarihinde mücadele ve kahramanlık timsali sayılan Tomris Hatunu sokak tiyatrosu ile sahnelediler.
Pandemi kurallarına uygun sahnelenen sokak tiyatrosunu, vatandaşlar ve Belediye Başkanı Mükerrem Tollu tarafından izledi. Duygusal anların yaşandığı sokak tiyatrosunun sonunda, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu oyunculara çiçek takdim etti.

Başkan Tollu, “Kadına Şiddeti Kınıyoruz”
Kadına şiddeti nefretle kınadığını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, sokak tiyatrosu ile pandemi kurallarına uygun olarak kadına şiddetle mücadeleye dikkat çekmek istedikleri belirtti. Başkan Tollu, “Öncelikle kadına şiddeti nefretle kınıyoruz. Bir zamanlar bu toplumda, ne cevherlerin çıktığını, özellikle Türk toplumunda Tomris ata gibi bir değerin çıktığını kısa sürede yâd etmiş olduk. Bu milletin geninde var. Bu milletin doğasında var. Kadına hürmet, kadına izzet, kadına değer vermek… Yine İslam medeniyetine baktığımızda dün Arap yarımadasında kız çocukları uğursuz sayılıp diri diri toprağa gömülürken, kadınlarımıza en büyük değeri, en büyük ehemmiyeti, en büyük önemi bizim dinimiz vermiştir. Kadınlarımız toplumun en önünde olması gerekirken, zaman zaman bu dejenerasyonu birlikte yaşıyoruz. Geleceğin aydınlık Türkiye’sini birlikte gerçekleştirmek adına, kadınlarımıza gereken ehemmiyeti, gereken değeri vermemiz adına toplumun dikkatini çekmeye çalışıyoruz” diye konuştu.
Kadına şiddetle mücadelenin farkına varılması gereken bir konu olması gerektiğini kaydeden, Tomris karakterini canlandıran Asya Gezer, “Bu konuda çok farkında olmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu bizim gösterdiğimiz kadarı. Göstermediğimiz, ülkemizin çok kanayan yaraları var. Bunlara olabildiğince, buradan dem vuracağız. Bunları yapacağız, bunlara devam edeceğiz. İstiyorum ki daha farkında olalım, bu konularda gözlerimizi kapatmayalım, çıkaralım gözlüklerimizi açalım ve biraz daha dikkatli olalım, farkında olalım diyorum” diye konuştu.
Kadına şiddetle mücadelede insanların gönlüne dokunabilmeyi hedeflediklerini belirten, Özgecan Aslan karakterini oynayan oyuncu Melike Salman, ”Böyle bir projenin içerisinde olduğum için gerçekten gurur duyuyorum. Özellikle de Özgecan Aslan’ı canlandırmak… En azından farkındalık yaratıp, insanların kalbine dokunabildiysek, gerçekleri açığa çıkartıp bir şeyler katabildiysek insanlara, ne mutlu bize” diye konuştu.

Mersin’den kadına şiddete dur diyerek mücadeleye ses verdikleri söyleyen, Dilek Yardım’ın acılı hikâyesini canlandıran oyuncu Nurgül Karakuş, “Böyle bir projenin içerisinde yer aldığım için çok mutluyum. Toplumun bir yarası oldu artık bu kadına şiddet. Buna artık bir dur demek gerekiyor. Biz Mersin’in Erdemli ilçesinden bunu başlatıyoruz, kadına şiddete dur diyelim” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin