Sokağa Atılan "Vefa" İsimli 9 Yaşındaki Köpeğe Mersin Büyükşehir Sahip Çıktı, "vefa" Artık Vefalı Ellere Emanet

Yıllarca bekçilik ve koruma görevi yapan, ancak boynunda oluşan kitle nedeniyle hastalandığı için sokağa atılan “Vefa” isimli köpeğe, Mersin Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı. Boğazından ameliyatla 1.5 litre Hematom (kan birikmesi) çıkarılan Vefa, ikinci bir ameliyatla kitlenin de alınmasıyla eski sağlığına kavuşacak.

14 Ağustos 2019 Çarşamba, 12:20
Sokağa Atılan "Vefa" İsimli 9 Yaşındaki Köpeğe Mersin Büyükşehir Sahip Çıktı, "vefa" Artık Vefalı Ellere Emanet
-

Yıllarca bekçilik ve koruma görevi yaptığı sahibi tarafından hastalandığı için terkedilen 9 yaşındaki Cane Corso cinsi köpeğe, Mersin Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı.
Ortalama 12 yıl yaşayabilen, sahibi ve bulunduğu alanı koruma özellikleri ile tanınan ve sert mizacına rağmen sadakati ile ön planda tutulan Cane Corso cinsi köpek, boğazında oluşan ve çapı 20 santimetreyi bulan kitle nedeniyle tedavi masrafı karşılanamayacağı gerekçesiyle sahibi tarafından kaderine terkedildi.
9 yıl boyunca sahibine sadık bir dost olan, ancak hastalandığı için büyük bir vefasızlık örneği ile ölüme terkedilen köpeğe, veteriner hekimler tarafından “Vefa” ismi verildi.
“VEFA” ARTIK VEFALI ELLERE EMANET
“VEFA” ARTIK VEFALI ELLERE EMANET
Sahibi tarafından tedavi ettirilemeyeceği için Mersin Büyükşehir Belediyesi Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne bırakılan Vefa, veteriner hekimler tarafından tedavi altına alındı. İlk müdahalenin ardından boğazının alt kısmında oluşan kitle nedeniyle yemek yiyemediği için zayıfladığı ve nefes almakta zorlandığı tespit edilen Vefa, acil bir biçimde ameliyat edildi.
Vefa’nın boğazından 1.5 litre birikmiş kan boşaltıldı
Vefa’nın boğazından 1.5 litre birikmiş kan boşaltıldı. Yaklaşık 15 gün önce boynuna aldığı bir darbenin tedavi edilmemesi nedeniyle oluştuğu tespit edilen ve çapı 20 santimetreyi bulan bir kitle ile ilk ameliyatını olan Vefa, boşaltılan kandan geriye kalan pıhtı kitlesinin de alınması için ikinci bir ameliyat daha geçirecek. İkinci ameliyatını da olduktan sonra eski sağlıklı günlerine kavuşacak olan Vefa, geri kalan ömrünü Büyükşehir Belediyesi’nin vefalı elleri sayesinde daha rahat geçirecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin