Skandal İddia, Oğlunun şehit olduğunu Mezarlıklar Müdürlüğünden öğrenmiş

Tunceli'de donarak şehit olan Uzm. Çvş. Asım Türkel'in babası, oğlunun şehit haberini Mersin Büyükşehir Mezarlıklar Müdürlüğünden öğrendiği iddia edildi.

29 Ekim 2018 Pazartesi, 10:39
Skandal İddia, Oğlunun şehit olduğunu Mezarlıklar Müdürlüğünden öğrenmiş
-

Tunceli’nin Nazimiye ilçesi kırsalındaki operasyonda 2 askerimizin donarak şehit olması, tüm Türkiye’nin yüreğini yakarken, olayla ilgili bir skandal ortaya çıktı. Şehit babası Hasan Türkel, oğlunun şehit olduğu haberini, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı mezarlıklar müdürlüğündeki bir görevliden öğrendiği ortaya çıktı.

Skandal iddiayı şehit ailesine yaptığı taziyere ziyaretinde ortaya çıkaran CHP Mersin Milletvekili Av. Ali Mahir Başarır sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, "Tunceli'de donarak şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Asım Türkel'in Arpaçsakarlar'da bulunan evinde babası Hasan Bey'e taziyede bulunduk. Duyduklarım karşısında utanç duydum. Bir baba düşünün evladının şehit olduğu haberini devletin yetkili mercilerinden değil de belediyenin mezar işlerinden sorumlu yetkilisinden, üstelik mezar yeri sorulurken öğreniyor. Bu sorumsuzluğun peşinde olacağım ve bunu meclise taşıyacağım."

İDDİA MECLİSE TAŞINDI

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersinli Jandarma Uzman Çavuş Ferruh Dikmen ile Jandarma Uzman Çavuş Asım Türkel'in, Tunceli'nin Nazımiye kırsalında donarak şehit olmasını meclis gündemine taşıdı. CHP'li Başarır, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması istemi ile verdiği soru önergesi verdi.

‘OĞLUNUZU NEREYE DEFNEDELİM' DİYE SORDU

Başarır önergesinde; Kötü hava şartları nedeniyle Nazımiye kırsalında donma tehlikesi geçiren Jandarma Uzman Çavuş Ferruh Dikmen ile Jandarma Uzman Çavuş Asım Türkel Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak, tedavi altına alındığı ve Mersinli Jandarma Uzman Çavuş Asım Türkel ile Feruh Dikmen'in yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit olduğu tüm halkımızı derinden üzmüştür. Tunceli valiliğinden yapılan açıklamada, 37 °C olan normal vücut sıcaklığının, 35 °C’nin altına düşmesi halinde meydana gelen rahatsızlık olan hipotermi sonucu askerlerimizin şehit olduğu dile getirilmiştir. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Asım Türkel'in babası Hasan Türkel, oğlunun şehit düştüğü haberini, Mersin Büyükşehir Mezarlıklar Müdürlüğü'nden bir görevlinin kendisini arayarak “oğlunuzu nereye defnedelim?” sorusuyla öğrenmesi ise başta şehit babası olmak üzere tüm Mersin ve ülke halkımızın üzüntüsünü kat be kat arttırmıştır” açıklamalarına yer vererek şu soruların yanıtlanmasını istedi:

“Şehit askerimizin babası Hasan Türkel'in oğlunun öldüğü haberini mezarlıklar müdürlüğündeki bir görevli tarafından cum akşamı saat 21.30'da telefonla aranarak; ‘Oğlunuzu nereye defnedelim' sorusuyla öğrenmesi, başta şehidimiz olmak üzere ailesine ve ülke halkına yapılan bir saygısızlık değil midir?

Askerimizin şehit olduğu bilgisini ailesine bildirilmemesinde sorumlu olan Mersin Valisi ve yetkili askerler hakkında herhangi bir yasal işlem başlatılmış mıdır? Başlatılmadıysa gerekçeleri nelerdir? Başlatıldıysa sonuçları ne olmuştur? Şehit askerimize ve ailesine yapılan büyük saygısızlığın baş sorumlusu olan İçişleri Bakanı'nı görevden almayı düşünüyor musunuz?

Askerlerimizin donarak ölmesinden dolayı ihmali bulunan sorumlular hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmışsa sonuçları ne olmuştur?”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin