Şişecam Topluluğu Tedarikçi Zirvesi’nde İş Ortaklarıyla Bir Araya Geldi

Türkiye’nin en köklü kuruluşları arasında yer alan Şişecam Topluluğu, bu yıl ilk kez düzenlediği ‘Şişecam Tedarikçi Zirvesi’nde iş ortaklarıyla bir araya geldi.

06 Mayıs 2019 Pazartesi, 09:10
Şişecam Topluluğu Tedarikçi Zirvesi’nde İş Ortaklarıyla Bir Araya Geldi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Açılış konuşmasını Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman’ın yaptığı zirveye, İngiliz Satınalma ve Tedarik Enstitüsü Uluslararası İş Geliştirme Direktörü Will Beattie de konuk konuşmacı olarak katıldı. Farklı sektörlerden paydaşların ağırlandığı ve 450 kişinin katıldığı zirvenin konuk konuşmacısı ise Gazeteci Serdar Kuzuloğlu oldu.
Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman Zirve’nin açılışında yaptığı konuşmada, “Teknolojiyi kullanarak iş yapış biçimlerimizde bizi yeniliklere götürecek dijitalleşme yol haritamızı da oluşturmak zorundayız. Bugün, dünyada binlerce tedarikçiyle çalışan Şişecam Topluluğu, bu dönüşüm sürecinde tüm iş ortaklarından aynı vizyon doğrultusunda ortak akıl üretmesini bekliyor” dedi.
06.05.2019 – Düzcam, cam ev eşyası, cam ambalaj ve cam elyafı gibi camın tüm temel alanları ile soda ve krom bileşiklerini kapsayan iş kollarında küresel bir oyuncu olan Şişecam Topluluğu, bu yıl ilk kez düzenlediği ‘Şişecam Tedarikçi Zirvesi’nde iş ortaklarıyla bir araya geldi. Açılış konuşmasını Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman’ın gerçekleştirdiği Zirve’de İngiliz Satınalma ve Tedarik Enstitüsü Uluslararası İş Geliştirme Direktörü Will Beattie de konuk konuşmacı olarak yer aldı. Farklı sektörlerden 450 tedarikçinin katıldığı zirvenin konuk konuşmacısı Serdar Kuzuloğlu oldu.
Zirvede Will Beattie, “Satınalmanın Geleceği”, Şişecam Topluluğu Satınalma Başkanı Dr. Selma Öner, “Satınalmanın Geleceğinde İşbirliğinin Rolü” ile ilgililer bilgi aktarırken, Şişecam Topluluğu Mali İşler Başkanı Görkem Elverici “Şişecam, Değer Yaratan İş Ortaklığı”, Şişecam Topluluğu Satınalma Mükemmellik Merkezi Direktörü Banu Çelik ise “Şişecam Topluluğu’nda Satınalmanın Dünü, Bugünü, Yarını”nı anlattı. Zirvede son olarak Serdar Kuzuloğlu “Yeni Dünya, Yeni Tüketici, Yeni Şirket” başlıklı konuşmasını yaptı.
“80 yıllık köklü tarihimizi tüm paydaşlarına değer katan, bir anlayışla sürdürüyoruz”
Şişecam Topluluğu’nun bugün, Düzcam, Cam Ev Eşyası, Cam Ambalaj ve Cam Elyafı gibi camın tüm temel alanları ile Soda ve Krom Bileşiklerini kapsayan iş kollarında üç kıtada 13 ülkede üretim yaptığını söyleyen Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, Şişecam’ın faaliyetleriyle ilgili şu bilgileri aktardı: “150’den fazla ülkede ürünlerini müşterileriyle buluşturan Topluluğumuz, 22 bin kişiye de istihdam sağlıyor. Topluluk olarak, dünyada cam ev eşyasında üçüncü, cam ambalaj ve düzcamda beşinci büyük üretici konumundayız. Soda külü üretiminde dünyada ilk 10’da yer alırken, krom kimyasallarında ise dünya lideriyiz. Türkiye’nin yanı sıra Almanya, İtalya, Bulgaristan, Romanya, Slovakya, Macaristan, Bosna Hersek, Rusya, Gürcistan, Ukrayna, Mısır Ve Hindistan’da üretim faaliyetlerimize devam ediyoruz. Ana faaliyet alanlarında dünyanın en büyük üç üreticisinden biri olma hedefiyle çalışan Topluluğumuz, 80 yılı aşkın köklü tarihi boyunca tüm faaliyetlerini müşterilerinden iş ortaklarına, hissedarlarından çalışanlarına kadar tüm paydaşlarına değer katan, gelişirken geliştiren bir anlayışla sürdürüyor.”
“Dijitalleşme yol haritamızı da oluşturmak zorundayız”
Global rekabetin arttığı ve küresel pazarda var olabilmenin giderek zorlaştığı ortamda rekabet avantajı sağlayacak iş yapış biçimlerinin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Ahmet Kırman, “Rekabet avantajı sağlamak için teknolojik gelişmeleri yakından takip etmek ve teknolojik çözümleri kullanmak yeterli olmuyor. Teknolojiyi kullanarak iş yapış biçimlerimizde yeniliklere götürecek dijitalleşme yol haritamızı da oluşturmak zorundayız. Şişecam Topluluğu olarak, bu bakış açısıyla teknoloji ile paralel olarak, hızla gelişen dünyaya uyum sağlamak ve iş ortaklarımızla olan iş birliği ortamını iyileştirmek için “Satınalma Dönüşüm Projesi’ni hayata geçirdik. Süreç tasarımından yeni bir ERP sisteminin ve teknoloji altyapısının oluşturulmasına, tasarımdan uygulamaya kadar birçok gelişim uygulamasının yeniden tanımlandığı bu dönüşüm projesini bu yılın sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz.”
Şişecam’ın dünyada geniş yelpazede binlerce tedarikçiyle çalıştığını dile getiren Prof. Dr. Ahmet Kırman, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu dönüşüm sürecinde tüm iş ortaklarımızdan aynı vizyon doğrultusunda ortak akıl üretmesini bekliyoruz. Bu ortak aklı üretirken en kritik unsurlar da açık iletişim ve iş birliğidir. “Kazan – kazan” bakış açısıyla birlikte daha iyi çalışabileceğimiz bir ekosistem oluşturabilmek için maliyet iyileştirici uygulamalar, süreç iyileştirme gibi rekabetçiliğin temelini oluşturan sürekli iyileştirme çalışmalarımız konusunda el ele verip, yeni fikirler üreteceğiz. Topluluk olarak, proaktif ve hızlı çözüm üretmeye odaklı inovatif ürün, hizmet ve yaklaşımlar geliştirilmesini önemsiyoruz. Çevre ve sürdürülebilirlik alanlarındaki hedeflerimize uyum sağlanması konusunda iş ortaklarımızın hızlı gelişim sağlamasına da büyük önem veriyoruz.”
Şişecam Topluluğu Satınalma Başkanı Dr. Selma Öner de yaptığı sunumda şunları söyledi: “Bugün 10 binin üzerinde tedarikçi ile çalışan ve 200 bin malzeme yöneten Topluluğumuz tüm süreçleri bütünsel bir yaklaşımla ele alıyor. Bir dönüşüm içerisindeyiz. Satın alma organizasyonunu siz iş ortaklarımızla birlikte sadeleşmek şeffaflaştırmak, basitleştirmek ve sürdürülebilir hale getirmek istiyoruz. Bu dönüşüm ve değişkenliğin içinde teknoloji, hız ve işbirliği ana gündem maddelerimizi oluşturuyor. Bu satın alma organizasyonunu siz iş paydaşlarımızla birlikte yaratacağız. Gelişirken, siz iş ortaklarımızla birlikte gelişmek, birlikte değer yaratmak istiyoruz.”

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin