Şırnak’tan Acı Haber 3 Şehidimiz Var!

Şırnak’ın Silopi ilçesinde gerçekleştirilen terör operasyonunda 3 askerimizin çıkan çatışma sonucu şehit olduğu belirtilirken 1 askerimizinde yaralı olduğu bilgisi paylaşıldı.

22 Ağustos 2019 Perşembe, 09:21
Şırnak’tan Acı Haber 3 Şehidimiz Var!
-

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Silopi ilçesi sınırlarında bulunan Kösreli köyü bölgesinde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) çalışanlarının emniyetini almak ve bölgede bulunduğu değerlendirilen PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirmesi maksadıyla icra edilen “Şehit Güvenlik Korucusu Süleyman Tosun” operasyonu düzenlendi.
Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı birlikleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada bir asker şehit oldu, 3 asker yaralandı. Daha sonra ise yaralı askerlerden 2’si yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı ve şehit oldu.

Şehit Uzman Çavuş Muhammed Ferdi Güntekin
Şehit Uzman Çavuş Muhammed Ferdi Güntekin

Şehit Uzman Çavuş Muhammed Ferdi Güntekin (ERZURUM)
Şırnak’ın Silopi ilçesinde güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Muhammed Ferdi Güntekin’in acı haberi baba ocağı Erzurum’a ulaştı.
Uzman Çavuş Muhammed Ferdi Güntekin’in acı haberi Erzurum’un merkez Palandöken ilçesindeki Hacı Salih Efendi Mahallesi, Özbilen Yapı Kooperatifi B Blok, 4’üncü katta oturan ailesine ulaştı. Askeri yetkililer anne Nesrin Güntekin’e acı haberi verdi. Babasını yıllar önce kaybeden evli 1 çocuk babası şehit Muhammed Ferdi Güntekin’in eşi Ezgi Güntekin’in ise İzmir’de yaşadığı öğrenildi. Şehit Güntekin’in bir erkek skardeşinin de kendisi gibi Uzman Çavuş olduğu ve aynı bölgede görev yaptığı öğrenilirken, 2 de kız kardeşinin bulunduğu bildirildi.
Acı haberi alan Güntekin’in annesi ile kız kardeşleri gözyaşlarına boğuldu. Şehit Güntekin, yarın Erzurum’da düzenlenen törenle toprağa verilecek.
Şehit Uzman Çavuş Ayhan Yanık
Şehit Uzman Çavuş Ayhan Yanık

Şehit Uzman Çavuş Ayhan Yanık (Adıyaman)
Silopi´de terör örgütü PKK´ya yönelik düzenlenen operasyonda teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan Uzman Çavuş Ayhan Yanık, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Ayhan Yanık´ın şehadet haberi memleketi Adıyaman´ın Bağpınar Köyü’ndeki ailesine verildi. Şehit ailesine acı haber Samsat Kaymakamı Halit Yıldız ve askeri yetkililer tarafından verildi. Haberin ardından evin bulunduğu sokak Türk bayrakları ile donatıldı.
İKİ KARDEŞİ DE UZMAN ÇAVUŞ
Şehit Yanık´ın 5 kardeşin ortancası ve 3 aylık evli olduğu öğrenildi. Ayrıca Şehit Ayhan Yanık´ın 2 kardeşinin daha Uzman Çavuş olduğu bildirildi.
Şehit Uzman Çavuş Mehmet Uçar

Şehit Uzman Çavuş Mehmet Uçar (HATAY)
Şırnak’ın Silopi ilçesi kırsalında yürütülen operasyonda PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada yaralanıp, kaldırıldığı hastanede doktorların müdahalesine rağmen şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Uçar’ın (28) memleketi Hatay’ın Antakya ilçesinde baba evine ateş düştü.
Şehidin Akevler Mahallesi’ndeki baba evine gelen Antakya Kaymakamı Orhan Mardinli ve beraberindeki askeri heyet, acı haberi baba Haşim Uçar (76) ve anne Fatma Uçar’a (69) verdi. Oğullarının şahadet haberini aldıktan sonra fenalaşan Uçar çiftine hazırda bekletilen sağlık ekibi müdahale etti. Şehidin baba evi ve sokağına Türk bayrakları asılırken, acı haberi öğrenen yakınları da taziye için eve akın etti. Ailenin 7 çocuğundan biri ve bekar olduğu öğrenilen Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Uçar’ın cenazesinin, bu gün öğle namazına müteakip düzenlenecek tören ile Antakya Şehitliği’nde defnedileceği bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”
Tarsus Doğa Parkı Ve Gençlik Kampı, Bayramda Ziyaretçi Akınına Uğradı
13 – 14 Nisan Hafta Sonu Günleri Mersin’de Nöbetçi Noter Uygulaması Var Mı? 13 Nisan 2024 Cumartesi ve 14 Nisan 2024 Pazar Günleri Noterler Açık mı?
Mersin Büyükşehir Deniz Sporlarında Da Öne Çıkan Bir Kent Olma Yolunda İlerliyor, Babil Su Sporları Merkezi Hizmete Açıldı
Mersin Büyükşehir Otizm Aile Danışma Merkezi’nde ‘Otizm Farkındalık Günü’ Etkinliği Düzenlendi

Mersin Haber ,Mersin