Silifke'deki Çimento Fabrikası Su Kaynaklarını Kuruttu

Silifke’deki MEDCEM Çimento Fabrikasının yer altı su kaynaklarını aşırı kullanımı sonucu yöre halkının susuz kaldığı iddia edildi!

27 Eylül 2017 Çarşamba, 13:28
Silifke'deki Çimento Fabrikası Su Kaynaklarını Kuruttu
-


Mersin’in Silifke İlçesi’nde Eren Holding’in 2015’te devreye aldığı MEDCEM Çimento Fabrikası’nın bölgedeki yatırımları yöre halkını susuz bıraktı! Günlük 11 bin 500 ton klinker üretim kapasitesiyle Türkiye ve Avrupa’nın en büyük çimento fabrikası olarak büyük kazanç elde eden Akdere Mahallesi’ndeki çimento fabrikasının yöreye olumsuz etkileri her geçen gün daha çok gün yüzüne çıkıyor.


Akdere’ye komşu Işıklı Mahallesi sakinleri fabrikanın faaliyetleri nedeniyle susuz kaldı! Su kaynakları kuruyan yöre halkı yetkililere sesini duyurabilmek için dilekçe yazarak konuyu belediye ve kaymakamlığa iletti. 


BELEDİYELER VE KAYMAKAMLIĞA 50 DİLEKÇE VERİLDİ

Bölge halkının çevresel sorunlarının takipçisi olan Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED), su sorunu için de vatandaşlara hukuksal destek verdi. Dernek yöneticilerinden avukat Semra Kabasakal, bizzat bölgeye giderek Işıklı sakinlerinin konuyla ilgili dilekçe yazmasına destek verdi. Aylardır yaşanan susuzluk nedeniyle yaşananların anlatıldığı yaklaşık 50 dilekçe Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ), Silifke Belediye Başkanlığı ve Silifke Kaymakamlığı’na iletildi.


ÇİMENTO FABRİKASI KUYULARI KURUTTU

Kirli sanayi yatırımları sonucu bölgenin su kaynaklarının kuruduğunu ve bunun da bu yatırımlara karşı çıkışlarının ne kadar haklı olduğunu ortaya koyduğunu söyleyen Semra Kabasakal, “Özellikle bölgedeki çimento fabrikalarının aşırı su ihtiyacını karşılama noktasında yer altı kaynaklarına yüklenmesi sonucu, kuyular kurumuş durumda.

Bunun üzerine iklim değişikliğinin de etkisi ile bölge susuz kaldı. Bu kapsamda bölgeye yeni kirli sanayi yatırımları yapılmamalı, kurulmak istenen kil ocaklarına geçit verilmemelidir. Sorunun çözülmesi için derhal harekete geçilmeli ve bölgenin geleceği kaderine bırakılmamalıdır” diye konuştu.


Kaynak: Mersin Portal

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
BAŞKAN SEÇER 1 MAYIS KORTEJİNDE EMEKÇİLERLE OMUZ OMUZA YÜRÜDÜ
TARSUS’TA 1 MAYIS COŞKUSU MEYDANLARA TAŞTI
MERSİN'DE 15 GENÇ GİRİŞİMCİ, ÇİLEK ve ARICILIK EĞİTİMLERİNİ TAMAMLDI
Başkan Aldemir, Mersin Şehir Hastanesinde Tedavi Gören Çocukları Ziyaret Etti
MERSİN SPOR KULÜBÜ, BURSASPOR YÖRSAN’A BİLENİYOR
MERSİN'DEN 286 HACI ADAYI KUTSAL TOPRAKLARA UĞURLANDI
Tarsus TSO, "Tarsus ve Bölge Turizmİ" Etkinliğine Ev Sahipliği Yaptı
KAYMAKAM AKYÜZ, DEVLET HASTANESİ'NDE PERSONELİN 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMINI KUTLADI
TSO MECLİS BAŞKANI HÜSNÜ YAĞCI, ÇİN'DE DÜZENLENEN KANTON FUARINA KATILDI
MERSİN’DE JANDARMADAN TORBACI OPERASYONU: 112 GÖZALTI

Mersin Haber ,Mersin