Sensörlü Dezenfektanlar Yenişehir’in Dört Bir Yanında

Yenişehir Belediyesi, temas yoluyla kolayca bulaşabilen yeni tip korona virüsüne karşı kentin değişik noktalarına sensörlü dezenfektan cihazları yerleştirdi.

01 Nisan 2020 Çarşamba, 12:52
G: 01.04.2020 - 14:44
Sensörlü Dezenfektanlar Yenişehir’in Dört Bir Yanında
-

Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, yaptığı açıklamada virüse karşı hijyenin önemine dikkat çekerek “Temassız sensörlü dezenfektan cihazlarımız artık kentimizin dört bir yanında, cihazları özellikle hemeşehrilerimizin yoğun olarak kullandığı banka, ATM ve postanelerin önüne yerleştirdik. Tedbirlerimizi kararlılıkla almaya devam ediyoruz.” dedi.
Covid-19 korona virüsüne karşı çalışmalarını aralıksız sürdüren Yenişehir Belediyesi, dikkat çekici tedbirler almaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Araç Dezenfeksiyon Alanı oluşturarak araç için dezenfekte uygulaması yapmaya başlayan Yenişehir Belediyesi, şimdi de sensörlü dezenfektan cihazlarını vatandaşların kullanımına sundu. Yenişehirlilerin yoğun olarak kullandığı alanlara yerleştirilen cihazlar dışarı çıkmak zorunda kalanlar için el hijyeni sağlayacak. Vatandaşlar temassız olarak aktive olan cihazlarla ellerini virüslere karşı sterilize edebilecek. Dezenfektan cihazlarının üzerinde ‘evde kal’ uyarısının yanı sıra korona virüsüne karşı korunmak için yapılması gerekenler de yazılı olarak anlatılıyor.
BAŞKAN ÖZYİĞİT, “HALKIMIZIN SAĞLIĞI VE REFAHI BİZİM İÇİN HER ŞEYDEN DAHA ÖNEMLİ”
Başlattıkları yeni uygulama ile ilgili konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, hijyenin önemine vurgu yaptı. Başkan Özyiğit, “Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsüne karşı yoğun bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Her geçen gün daha da etkili bir şekilde hemşehrilerimizi virüsten koruyoruz. 7 gün 24 saate görev başında olan ekiplerimiz var. Halkımızın sağlığı ve refahı bizim için her şeyden daha önemli bu sorumlulukla hareket ediyoruz. Yeni uygulamamız olan sensörlü dezenfektanlar artık Yenişehir’in dört bir yanında olacak. Hijyen bu hastalıktan korunmak için en doğru yoldur. Dışarı çıkmak zorunda kalan hemşehrilerimiz ellerini bu cihazlarla dezenfekte edebilecek.” ifadelerini kullandı. Başkan Abdullah Özyiğit, zorunlu olmadıkça vatandaşların evde kalmalarını uyarısını bir kez daha yeniledi ve “Kendinizi ve sevdiklerinizi riske atmayın.” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin