Şehit Aileleri ve Gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratları Tevdi Edildi

Yurt içinde ve dışında gösterdiği sorumluluk ve görev anlayışı içinde feragat ve fedakârlık, başarı ve yararlılık dolu çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağı teşkil ederek malûl olanlara ve şehit olan kişilerin kanuni mirasçılarına Devlet Övünç Madalyaları ve Beratları 81 il ile eş zamanlı olarak verildi.

21 Eylül 2020 Pazartesi, 13:35
Şehit Aileleri ve Gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratları Tevdi Edildi
-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ve tevcihi ile yurt içinde ve dışında gösterdiği sorumluluk ve görev anlayışı içinde feragat ve fedakârlık, başarı ve yararlılık dolu çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağı teşkil ederek malûl olanlara ve şehit olan kişilerin kanuni mirasçılarına Devlet Övünç Madalyaları ve Beratları 81 il ile eş zamanlı olarak kentimizde Mersin Valisi Ali İhsan Su tarafından tevdî edildi.
Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve şehitlerimizin yakınları, gazilerimiz ve ailelerinin onur konuğu olarak yer aldığı törene; Vali Su’nun yanı sıra; Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, il protokolü üyeleri, STK temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınları ile davetliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan program şehit ve gazilerimizin özgeçmişlerinin okunmasıyla devam etti.
Programda yaptığı konuşmasına Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından tebliğ edilen Devlet Övünç Madalyaları ve Beratlarını takdim etmekten onur duyduğunu kaydederek başlayan Vali Ali İhsan Su; “ Aziz şehitlerimiz, kahraman gazilerimiz; vatanımızın, milletimizin birliği bütünlüğü için bayrağımız ve ezanımız için hayatlarını seve seve ortaya koydular. Bazıları şehadet mertebesine ulaştı, bazı kardeşlerimize de gazilik nasip oldu. Ben kendilerine milletimiz adına, ülkemiz adına, sizler adına en kalbi duygularımla teşekkür etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.
Vali Ali İhsan Su, sözlerinin devamında “Bu vatan bizim vatanımız. Vatanımıza her zaman sahip çıktık, sahip çıkmaya da devam edeceğiz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, kahraman gazilerimize sevgi ve şükranlarımı arz ediyorum.” dedi.
Program; şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve gazi yakınlarımızın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih olunan Devlet Övünç Madalya ve Beratlarını Vali Su’nun elinden almaları ve günün anısına fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı

Mersin Haber ,Mersin