ŞEHİR TİYATROSU’NUN ‘MİSAFİR’ OYUNU GÜLNALILARLA BULUŞTU

ŞEHİR TİYATROSU KENTİN DÖRT BİR YANINDA ALKIŞLARLA İZLENİYOR

28 Mayıs 2025 Çarşamba, 10:54
ŞEHİR TİYATROSU’NUN ‘MİSAFİR’ OYUNU GÜLNALILARLA BULUŞTU
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Şehir Tiyatrosu’nun sanat sezonu, birbirinden güzel oyunlarla dolu dolu geçiyor. Yeni sezon oyunlarından bir tanesi olan ‘Misafir’ adlı oyun ile Gülnar’da seyirci karşısına çıkan Şehir Tiyatrosu sanatçıları, tiyatroseverlerden yine tam not aldı.

 

Bilgesu Erenus tarafından kaleme alınan ‘Misafir’ adlı tiyatro eserinin yönetmenliğini Antalya Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Alpay Aksum üstlendi. Genel Sanat Yönetmenliği’ni Ozan Erdönmez’in yaptığı oyunda; dekor ve kostüm tasarımı Zehra Alev Tol, ışık tasarımı Barış Arslan, müzikler Gürkan Çakıcı ve koreografi Meray Kartal’a ait iken, oyunun Dramaturgu ise Taner Çelik oldu.

 

Ustaoğlu: “Seyirciyle ilk kez buluştuğumuzda çok gururlanıyor ve duygulanıyoruz”

Gülnar’da seyirci karşısına çıkan oyun hakkında bilgi veren Şehir Tiyatrosu oyuncusu Ömer Faruk Ustaoğlu, “Bu oyunda aslında Türkiye’nin gerçeğine parmak basıyoruz. Özellikle 60’lı yıllardan sonra Türkiye’den Almanya’ya göç edenler, ‘Almanya’da ne gibi bir dünya ile karşılaşıyorlar, hakikatler ne, hayaller ne, acaba hayalimize ulaşabilecek miyiz, yoksa orada acımasız gerçeklerle mi karşılaşacağız?’ sorularının cevaplarıyla karşılaşıyor. Musa Tezer Almanya’ya giden bütün göçmenleri temsil ediyor ve aslında çok şey getirmek isteyip, büyük kayıplarla geri dönen bir adamı anlatıyor” dedi.

 

Gülnar seyircisinin ilgisinden çok mutlu olduklarını kaydeden Ustaoğlu, “Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu olarak turnelerimizi yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu. Turnelerde ilk kez tiyatro izleyen insanlarla da karşılaştıklarını söyleyen Ustaoğlu, “Onlara bu hizmeti vermek, inanılmaz gurur verici bir şey olmakla beraber, bizleri duygulandırıyor da… Onların yüzündeki o gülümseme, anlattığımız hikayeyi anladıklarında vermiş oldukları tepkiler o kadar doğal, o kadar paha biçilemez ki, bunu görünce biz ayrı mutlu oluyoruz, gururlanıyoruz” sözlerine yer verdi.

 

Gülnarlı tiyatroseverler Şehir Tiyatrosu’nun oyunundan memnun kaldı

Oyunun beklediğinden daha da güzel olduğunu vurgulayan seyirci Rukiye Köroğlu Yiğit, “Gülnar için güzel bir etkinlik oldu. Küçük bir ilçe olduğu için, tiyatronun ayağımıza kadar gelmesi bizi mutlu etti. Umarım daha da fazla oyun buraya gelir” dedi.

 

Oyunu keyifle izlediğini söyleyen Fatih Yenen ise, “Oyun çok güzeldi. Tiyatro sanatçısı arkadaşlar da gerçekten güzel bir oyun sergilediler” diyerek, emek veren herkese teşekkür etti. Gülnar’ın sosyal etkinlik konusunda kısıtlı olduğuna değinen Yenen, “Bunlar çok kıymetli hizmetler. Mersin merkeze uzak bir bölgedeyiz. Bu tür etkinlikler daha önceleri hiç olmuyordu” ifadelerini kullandı.

 

‘Misafir’ oyunu hakkında…

Anadolu insanının yokluk ve sefalet içerisinde süren yaşam mücadelesini konu alan oyunda; Musa Tezer daha iyi şartlarda yaşamak, para kazanmak, mal mülk sahibi olup çocuklarına gelecek kurmak hayaliyle Almanya’nın yolunu tutar. Fakat hayalindeki Almanya’dan çok daha farklı bir Almanya ile karşılaşan aile, yabancılık çekmeye başlar. Yeri, yurdu, kimliği bile muğlaklaşan Musa Tezer,  Almanya’dan Türkiye’ye kaybederek döner. Döndüğünde ise, Türkiye’de de bir yabancı olarak karşılanır. Türk Tiyatrosu’nun en önemli kalemlerinden Bilgesu Erenus’un ‘Misafir’ adlı oyunu, Almanya-Türkiye ekseninde kayıp bir neslin travmalarını trajikomik bir dille ele alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
KAYMAKAM TOPSAKALOĞLU 'NDAN DEREBAŞI KÖYÜNE ZİYARET
MÜGE ANLI'DA ARANAN TARSUSLU GENCİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
TARSUS'TA OKALİPTUS FİDAN ÜRETİMİNE GEÇİLDİ
YERLİKAYA:"70 TON TOZ ESRAR MADDESİ ELDE EDİLEBİLECEK, 3 MİLYON 476 BİN ADET KÖK KENEVİR ELE GEÇİRİLDİ"
TARSUS'TA 4-6 YAŞ KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİNE YILSONU ŞENLİĞİ
TARSUS MÜFTÜLÜĞÜ, MİNİK ÖĢRENCİLERE DONDURM İKRAM ETTİ
TADEKA’DA “ANTİK DÖNEMİN GÖRKEMLİ BAŞKENTİ TARSUS” KONULU SÖYLEŞİ
BÜYÜKŞEHİR’DEN FAKILI MAHALLESİ’NE SULAMA BORUSU DESTEĞİ
DENİZ ARAÇLARINDA TASARRUFLU VE ÇEVRECİ HAMLE
MERSİN BÜYÜKŞEHİR TAŞTİ İŞLETMESİNDE BAYRAM HAZIRLIKLARI

Mersin Haber ,Mersin