Şehir Tiyatroları Perdelerini Açtı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncuları, yeni sezon perdelerini 2 farklı oyunla açtı.

23 Ekim 2019 Çarşamba, 13:04
Şehir Tiyatroları Perdelerini Açtı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Yetişkin tiyatroseverler için ünlü Rus yazar Anton Çehov’un aynı adlı eserinden uyarlanan “Sevgili Doktor” isimli oyun sahnelenirken, “Uğurböceği Pani ve Muhteşem Serüvenleri” isimli oyun da çocuklar için perdelerini açtı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncuları, Mersinliler’e yeni sezonda iki farklı oyunla “merhaba” dedi. Yetişkin tiyatroseverler için ünlü Rus yazar Anton Çehov’un aynı adlı eserinden uyarlanan “Sevgili Doktor” isimli oyun sahnelenirken, “Uğurböceği Pani ve Muhteşem Serüvenleri” isimli oyun da çocuklar için perdelerini açtı.
Yeni sezonda “Sevgili Doktor”’ oyunu sahnelenecek
Yetişkinler için “Sevgili Doktor” isimli oyunu sahneleyen oyuncular, sergiledikleri performansla büyük beğeni kazandı. Oyunu çok sayıda tiyatroseverin yanı sıra Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Müfit Bayram, genel sekreter yardımcıları ile daire başkanları da ilgiyle izledi.
Kongre ve Sergi Sarayı’nda sahnelenen oyunda, Çehov’un yazdığı sekiz kısa öyküyle, 19. Yüzyıl Rusya’sında yaşanan ezen-ezilen, toplumsal sınıf farklılıkları, sömürü ve sistem mizahi bir dille anlatılıyor. Oyun sonunda sahneye gelerek sanatçıları kutlayan Genel Sekreter Ahmet Müfit Bayram, Sanat Yönetmeni Ahmet Aksoy’a çiçek sundu.
“Uğurböceği Pani ve Muhteşem Serüvenleri” çocukları bekliyor
Şehir Tiyatroları oyuncuları, yeni sezonda çocukları da unutmadı ve onlar için Baran Güler’in yazdığı, Ahmet Aksoy’un yönettiği “Uğurböceği Pani ve Muhteşem Serüvenleri” isimli oyunu sahneye koydu. Uğurböceği Pani’nin, muhteşem ülkeyi bulmak üzere evinden ayrılmasıyla birlikte başından geçen serüvenlerin anlatıldığı oyun, küçük tiyatroseverlerden büyük alkış aldı.
Oyun sonunda sanatçıları tebrik eden Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Fatma Yanık, “Başkanımız Vahap Seçer’in talimatlarıyla, kültür ve sanat etkinliklerimiz yılın her günü devam edecek. Yetişkin tiyatroseverlerimiz için her Cuma akşam saat 19.00’da, çocuklarımız için ise her Pazar saat 13.00’de ücretsiz oyunlarımız, Kongre ve Sergi Sarayı’nda sahnelenecektir. Tüm Mersinliler’i bu etkinliklerde buluşmaya davet ediyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Meteoroloji’den Aşırı Sıcak ve Toz Taşınımı Uyarısı, 23 Nisan Salı Gününden Sonra Kavrulacağız
Mersin’in Tarsus ve Yenişehir İlçelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Kazada 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 6 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlandı
Yenişehir Barbaros İlkokulu Öğrencilerinden Seçer’e Ziyaret, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi
23 Nisan Dolayısıyla Mersin’e Gelen Romanyalı Çocuklar, Danslarıyla Büyüledi
MSK’nın Süper Lig Yolu Galibiyetlerle Dolu, Çayırova’yı 79-67 Yendi
Mersin Büyükşehir Ve Tarsus Belediyesi Ekiplerinden Ortak Cadde Yıkama Çalışması
23 Nisan Coşkusu 7’den 70’e Büyük Bir Heyecan Ve Coşkuyla Sürüyor, Uluslararası Çocuk Festivali’nde Mersin’in Dört Bir Yanından Çocuk Sesleri Yükseldi
Başkan Seçer, ‘Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın Son Gününde Seçim Başarısının Formülünü Anlattı
Mersin Büyükşehir’in 1. Uluslararası Çocuk Festivali Tüm Coşkusuyla Başladı

Mersin Haber ,Mersin