Seçer Mersin Büyükşehir Meclisinde "Devlet Bankalarında Kapıları Kapadınız Önümüze" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bir Meclis üyesinin “Hizmete davet ediyorum” sözleri üzerine, belediyenin iyi çalışmalara imza attığını ve bu konuda tevazu sahibi olmayacağını belirtti.

27 Mayıs 2021 Perşembe, 20:45
Seçer Mersin Büyükşehir Meclisinde "Devlet Bankalarında Kapıları Kapadınız Önümüze" dedi.
-

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 yılı Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda 4 gündem maddesi ve idareden gelen 2 konu görüşülerek oylandı. Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 Mali Yılı Kesin Hesabı’nın görüşüldüğü maddede önemli açıklamalarda bulundu. 24 saat Mersin’e hizmet için çalıştığını, çalışmaya da devam edeceğini vurgulayan Seçer, kamu bankalarında yaşadıkları engellemelere dikkat çekti.

“Niye bu kadar alınganlık yapıyorlar anlamıyorum”

Bütçe ve yatırımlara ilişkin yapılan değerlendirmeler sırasında “Geçen dönemin başarısız olduğunu düşünmüyorum” diyen bir Meclis üyesine yanıt veren Başkan Seçer, “Neden böyle söylüyor? Ben geçen dönemle mukayese edeceğim. Nuh Nebi dönemi ile mi mukayese edeceğim? Geçen dönemle mukayese edeceğim. Bir referansım olacak. Vatandaşa anlatırken diyeceğim ki, ‘Yahu biz gelmeden önce şuydu, şimdi bu.’ Hangi dönemi anlatacağım? Niye bu kadar alınganlık yapıyorlar anlamıyorum” dedi.

“Sizler duymuyorsunuz ama millet duyuyor”

Engellemelerin siyasi olduğunu ve bu engellemenin Anayasal bir hak olan belediye genel bütçelerine verilen paya dair olamayacağını vurgulayan Başkan Seçer, Meclis üyelerinden kendisine yöneltilen eleştiriye şu cümlelerle yanıt verdi:

“Yasalarla sabit. Belediyeler Kanunu var. Büyükşehir Kanunu. Genel bütçe gelirlerinden yüzde 6 pay belediyelere ayrılır, bunlar dağıtılır. Bunlar Büyükşehir’e, ilçe belediyelerine dağıtılır. İller Bankası payı var. Biz bunlardan alırız. Buna kimse dokunamaz. Buna ayrı, ona ayrı. Bizim engelleme, adaletsizlik dediğimiz o değildi. Yılların belediye başkanısınız. Bunun olmayacağını 2 yıllık acemi belediye başkanı da bilir merak etmeyin. Böyle bir şey yok. Benim tabi ki gelirime dokunamazsınız. O kanuni, Anayasal hakkım. Ben siyasi engellemelerden bahsediyorum. Bakın şimdi. Engellemeler yok! Tahsisler ortada yok. Hal yapacağız, tahsis yok. Park yapacağız, tahsis yok. Anamur’da da bekliyor, burada da bekliyor. Kültür Merkezi yapacağız, tahsis yok. Bunlar engelleme değil. Ben AK Parti’li Büyükşehir Belediye Başkanı olacağım, çok açık net konuşuyorum. Hiç evirmeye bükmeye gerek yok. İller Bankası Genel Müdürü imtina edecek bana 50 milyon liralık teminat mektubu vermeyecek. Ben Cumhur İttifakı’nın Belediye Başkanı olacağım. Hakkım olan bir şeyi. Faiz ödüyorsun. Yüzde 2 komisyon ödüyorsun. Bana bu mektubu vermeyecek. Benim dava arkadaşlarım da, siyasi bir dava derken orayı dramatize etmiyorum. Neticede bir siyasi görüşümüz var. Bu bir davadır. Bir yol arkadaşlığı vardır. Ben burada başkanımdır. İktidar benim partimdir, bakandır. Ama benim yol arkadaşımdır. O bakan da bunu izleyecek. Siyaset pratiğinde bu var mı? Ben sizin vicdanınıza bırakıyorum. Ben burada bağırıyorum, çağırıyorum farkındayım. Sizler duymuyorsunuz, ama millet duyuyor. Bakın bir dahaki seçimlerde milletin duyduğunu da göreceksiniz. Ben bu kadarını söyleyeceğim.”

“Engelleme yok’ derken inanmıyorsunuz”

2019 yılından Cumhur İttifakı’nın da onayıyla kendisine verilen borçlanmadan dolayı teşekkür eden Başkan Seçer, “Allah’tan borçlandırmışsınız. Mevcut şartların en düşük faiz oranları ve ödeme şartlarıyla borçlanma sağladım. Hiç olmazsa tefeci faizi ile bazı borçlarımızı ortadan kaldırdık. En azından yatırım yaparken mal ve hizmet alımında elimiz rahatladı. Ben bu kadar yatırımdan bahsediyorum. Toplam bütçeme koyduğum yatırımların yüzde 29 oranında olduğunu söyledim. 2 milyar 695 milyon lira bütçem olduğunu söyledim. Bu bütçemi denkleştirmek için 250 milyon lira benim borçlanmam lazım. Sizin de vereceğiniz yetki ile 193’ünü borçlanabileceğim. Ben bütün bunları planlarken siz bütçe denkliğim için gerekli olan parayı, borçlanma yetkisini vermeyeceksiniz. Ben bunu MESKİ’de olduğu gibi hukuki haklarımla, işte veto hakkımla geleceğim, Meclis’ten çıkartacağım. Bu sefer İller Bankası engeline takılacağım. MESKİ için söylüyorum. Borçlanma alamayacağım, çünkü teminat mektubu alamayacağım. Çünkü devlet bankalarında kapıları kapadınız önümüze. Girmemiz bile yasak. Ben özel bankadan da teminat mektubu olmadan borçlanma yapamayacağım. Siz benim karşımda diyeceksiniz ki, ‘Engelleme yok, sen ajitasyon yapıyorsun.’ Bunu söylerken inanmıyorsunuz” diye konuştu.

“24 saat kendimi Mersin halkına adamışım”

Bir Meclis üyesinin, “Hizmete davet ediyorum” sözlerini eleştiren Başkan Seçer, daha hizmete gelmeden işi gücü bir kenara bırakıp hizmete başladıklarını kaydederek, devamında şu ifadeleri kullandı:
“Muhtemel partimizin adaylarından biri olacağız. Olduğumuz takdirde insanlar bizden gerekçe, mazeret beklemez, hizmet bekler. Hazırlıklarımızı yaptık. Biz hizmete başladık. Gözün aydın! Günaydın! Atı alan Üsküdar’ı geçmiş. Her şey başlamış da biz devam ettiriyormuşuz. Bir tane aklı başında bir proje o dönem başlamış da, ciddi paralar ödenmiş de biz devam ediyoruz. Bir tane somut, buyurun! Mikrofon geliyor. Topkara geliyor. Alsın desin ki bana, ‘Şu somut proje, o dönemde başladı. Şu kadar para harcandı biz devam ettiriyoruz’. Yok kardeşim. Anamur’a kocaman bir otogar yapmış. Demode. Bomboş şimdi çeviriyoruz. Gülnar’a yapılmış, bunların parası ödeniyor. Demode. Şu anda tadilata girdik dönüştürüyoruz. Koca koca binalar, biz bunlara para ödüyoruz. Bilmem nereye bir bina, bunlar bomboş duruyor. Efendim yol yapmış; yapacak. Yol yapmış, 3 sene geçmiş, bir daha ben yapma ihtiyacı duydum. Efendim 3 tane köprülü kavşak yapılmış. Biz yönetime geldik daha 2 yıl yeni doldu, dolmadan hatta 2’si bitmişti. Yarım devir aldığımız hatta yüzde 30, yüzde 40 devir aldığımız maliyetlerini de söyledik. 58.5 milyon lira daha yeni hak edişler. Orada gidin bakın, inceleyin. Daha yeni hak edişler. Bizim dönemimizde bitti. Biz ödüyoruz. Banka kredilerini biz ödüyoruz. 1 milyar 568 milyon lira. Nerede bu 10 milyar gelen para? 2 milyar 250 milyon lira borç. Toplam 12 milyar 250 milyon lira para. Hadi 1 milyar 250 milyonunu Macit Bey’e yazdık. Hani 11 milyar lira. Biz düşünüldüğü gibi muazzam bir tablo devir almadık. Görmedik, bakmadık öyle bir mirasa da oturmadık. Belediye iyi gidiyor, iyi çalışıyor. Burada tevazu sahibi olmayacağım. Eksiklerimiz var mı var. Ama imkansızlıklarımız da var. Samimiyetsizliğimiz var mı? Art niyetimiz, kötü niyetimiz, bilgisizliğimiz, beceriksizliğimiz, tembelliğimiz var mı? Asla kabul etmem. Vicdanım burada, başım dik. 24 saat kendimi Mersin halkına adamışım. Bu çalışmalara da devam edeceğim.”

“Mersin canların, kardeşlerin kenti”

Başkan Seçer, hızla hizmet verdikleri Mersin’in birlik ve beraberlik ruhuna değinirken, “Tabi ki sizle tartışacağız. Siz de koca Türkiye’yi yönetiyorsunuz. Eleştiri alıyorsunuz, siz de sinirlenebiliyorsunuz. Ama sabırla eleştirileri karşılayacaksınız. Bakın ben de karşılıyorum. Merkezi yönetim çok mu iyi iş yapıyor. Çok yanlışlar yapıyor. Bugüne kadar hep mi yanlış yaptı? Yok. Kötü işler yaptı. Ama son zamanlarda artı eksi yaptığınız zaman yanlışı artısından daha fazla. Bunu da görmek lazım. İşte Türkiye’de huzurumuz yok. En basiti bu. Ben her şeyi doğru mu yapıyorum? Ben de yanlış yapıyorum. Yanlış yapmadım diyor muyum? Ama hiç olmazsa elini vicdanına koysun Meclis üyelerimiz, vatandaşlarımız. Artıları eksileri aldığınız zaman artımız ağır basar. Üstelik son sürat de çalışıyoruz. Hiç oy almamışız, çok oy almışız hiçbir ayrım yapmadan. Doğu, batı, kuzey, güney. Burası Mersin. Burası canların, kardeşlerin kenti. Biz herkesi kucaklıyoruz. Huzur var. Çok emin konuşuyorum. En azından burada Meclis üyelerimizin de belediye yönetimimize hakkını teslim etmesi lazım” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin