Seçer: "Kazananlar Oldu Ama Bizim Gözümüzde Herkes Kazandı"

Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘U11-U12 Futbol Şenliği Ödül Töreni’ne katıldı ve şampiyon takımlara kupaları ile madalyalarını takdim etti.

02 Temmuz 2022 Cumartesi, 12:26
Seçer: "Kazananlar Oldu Ama Bizim Gözümüzde Herkes Kazandı"
-

Haziran ayı içerisinde başlayan ve 66 takımın katıldığı ‘U11-U12 Futbol Şenliği’nde yaklaşık 1000 sporcu mücadele etti. U12 A Grubu’nun 1.’si Yenişehir İdman Yurdu, U12 B Grubu’nun 1.’si Akdeniz Belediye Spor, U12 C Grubu 1.’si Mersin Çelik Spor, U12 D Grubu’nda ise 1. Kuva-i Milliye Spor Kulübü oldu. U11 A Grubu’nun 1.’si Mersin Büyükşehir Belediyespor Kulübü, U11 B Grubu’nun 1.’si Toroslar Kartal Spor, U11 C Grubu’nda 1. olan takım Yenişehir İdman Yurdu, U11 D Grubu’nun 1.’si de Genç Saraylı Spor Kulübü oldu.

Seçer: “Burada 1000’den fazla çocuk mücadele etti. Takım olmayı öğrendi”

Macit Özcan Spor Tesisleri Mersinli Ahmet Stadı’nda gerçekleştirilen Ödül Töreni’ne, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Adil Aktay, CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu, Meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve daire başkanları ile futbolcu çocuklar ve aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Ödül Töreni’nde ilk olarak konuşmalar yapıldı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, konuşmasını kürsünün arkasına geçmeden yaparken, “Kürsünün arkasında değil, önünde olmak lazım. Halkın içinde olmak lazım” dedi.

Konuşmasına anne babaları selamlayarak devam eden Başkan Seçer, böyle güzel bir organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti. Başkan Seçer, “1000’den fazla çocuğumuzun bu tatil gününde sporla bir araya gelmelerini sağlamışlar. Galibiyeti, mağlubiyeti konuşmuyorum, bir araya gelmelerini sağlamışlar. Şimdi burada 1000’den fazla çocuk mücadele etti. Neyi öğrendi? Takım olmayı öğrendi. Takım çalışmasını. Azmi öğrendi, istikrarı öğrendi, ama her şeyden önemlisi bir elin nesi var iki elin sesi var; birliği, beraberliği, dostluğu, kardeşliği öğrendi. Zaten spor onun için değerli, onun için dünya barışına spor hizmet ediyor. Buradaki çocukların annelerinin, babalarının hangi partiye oy verdiğinin bir önemi var mı? Dinlerinin, dillerinin, ırklarının, hangi bölgeden Mersin'e geldiklerinin bir önemi var mı? Mezheplerinin bir önemi var mı? Yok. İşte spor bu. Onun için burada emeği geçenleri kutluyorum. Daha çocuk yaşta birliği, beraberliği, kardeşliği, barışı bu çocukların genç dimağlarına aşıladıkları için başta hocalarına, öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum. Bizi birlik, beraberlik kurtaracak. Dünyayı da dünya barışı. Yoksa insanlığın kavgayla, dövüşle mutlu olma şansı yok” dedi.

“66 takım yarıştı. Kazananlar oldu ama bizim gözümüzde herkes kazandı”

Bu maçlarda kazananların da kaybedenlerin de olduğunu, ancak aslında herkesin kazandığını vurgulayan Başkan Seçer, “Bir Belediye Başkanı için önemli olan Mersin'e hizmet etmektir mutlaka, ama ondan daha öncesi ve önemlisi var. Mersin gibi Türkiye'nin 4 bir yanından gelmiş insanların oluşturduğu bir kentte huzuru, birliği, beraberliği sağlamak bir Belediye Başkanı’nın en başarılı olduğu alandır, eğer bunu sağlarsa. Bu yaptığımız çalışmalar da onlardan bir tanesi. 66 takım yarıştı. Bunlardan kazananlar oldu ama bizim gözümüzde herkes kazandı. Çünkü az önce saydığım değerler burada kazanıldı. O da bizi, yani çocuklarımızı büyüyünce daha iyi bir insan yapacak” diye konuştu.

“Önemli olan, kapalı tesisleri yoğun bir şekilde kullanabilmek”

Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin özelinde spor alanında neler yaptıklarını da anlatan Başkan Seçer, Macit Özcan Spor Tesisleri Mersinli Ahmet Stadı’nda yapacakları revizyonu duyurdu. Başkan Seçer, “İçinde bulunduğumuz bölgede, buradan evinize giderken sağınıza, solunuza bakın, çok sayıda tesis göreceksiniz. Spor İl Müdürümüz de burada. Kendisi de konusuna hâkim, konusunu biliyor. Bu tesisler çok büyük paralara yapılıyor ve bunlar şehrimize bir değer katıyor. Ama kapalı kalan tesislerin hiçbir önemi yoktur. Önemli olan bu tesisleri yoğun bir şekilde kullanabilmek. Buraları çocukların, spor kulüplerinin antrenmanlarına ve müsabakalarına açmak gerekir. Sadece Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı tesisler değil, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı tesisler de öyle. Bu içinde bulunduğunuz tesis Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin. Şimdi burada biz bir çalışma yapacağız. Bu sahada daha önce amatör spor kulüpleri resmi maçlar yapmıyordu, ama kısa bir süre sonra buranın inşaatı başlayacak, burada bir revizyon olacak. Örneğin bu tribün buradan kalkacak. Sahanın yönü değişecek. Çünkü zamanında doğru yapılmamış. Neticede burayı, amatör spor kulüplerinin resmi müsabakalarını yapacağı bir tesis haline getireceğiz. Yani Mersin'de bu tesisin olması önemli değil, önemli olan hem olması hem işlevsel olması. Biz de bu tesisi işlevsel hale getireceğiz. Burada daha birçok değişiklik yapacağız” ifadelerini kullandı.

Seçer Kır Çiçekleri’nden söz etti: “Aynı proje futbola da uyarlanabilir diye düşünüyorum”

Büyükşehir Belediyesi’nin Kır Çiçekleri’nden de söz eden Başkan Seçer, “Bizim Kır Çiçeklerimiz var. Şu anda tatilde oldukları için burada değiller. Kız sporcularımız, bir yatılı okul gibi buradaki misafirhanemizde kalıyorlar. Tesisin dışındaki okulda okullarına gidiyorlar. 10-12 yaş arası kız çocuklarımız. Hani Başkanlarımız söyledi ya, sporda altyapı diye. Çocuklarımızı altyapıdan sporcu yapmalıyız. Biz de onun için Kır Çiçekleri Projesi’ni geliştirdik ve uygulamaya koyduk. Çok da değerli, çok da önemli bir proje. Mersin'in her yerinden sporcu getiriyoruz. Mut'tan, Anamur'dan, Çamlıyayla'dan, Tarsus'tan fark etmiyor, ama özellikle Mersin'in köylerinden. Şehirde yaşayan bir çocuk ile köyde yaşayan bir çocuğun imkanları aynı değil. Orada sporcu kabiliyetine sahip çocukların sporcu olabilmeleri için yeterli saha yok, altyapı yok, imkan yok, malzeme yok. İşte Kır Çiçekleri Projemiz; o dağın başındaki köyde yaşayan, her açıdan spora uygun olan, fakat imkanı olmayan çocuklarımızı sporcu olarak yetiştirme amacı taşıyor. Aynı proje futbola da uyarlanabilir diye düşünüyorum” dedi.

“Spor Kulüpleriyle işbirliklerine daima açığız”

Futbolda da altyapının önemli olduğunu ifade eden Başkan Seçer, “Çocuklarımızın bu yaşlarda kabiliyetlerini ortaya koyacak çalışmaları yapmaları gerekiyor. Mutlaka çok değerli kulüplerimiz var. Amatör spor kulüplerimiz var. Profesyonel futbol spor kulüplerimiz var. Bunların altyapıları da var. Çocuklarımız orada zaten o altyapılara gidiyorlar. Biz de Belediye olarak, bizimle yapılabilecek işbirliklerine her zaman açığız. Ancak şunu söyleyeyim; sporda genelde şöyle oluyor, amatör spor kulüpleri Belediye’den yardım talebinde bulunurlar. Biz de belediyeler olarak bu yardımları yaparız. Az ya da çok. Önemli olan bu spor kulüplerine yapılan yardımların nereye gittiği. Yani yapılan yardımlar çocukların yetişmesine, altyapıya gidiyorsa, bir fayda sağlıyorsa helali hoş olsun. Ama diğer türlü, ki çoğu zaman ben bunu görüyorum, spor kulüpleri belirli grupların geçim kaynağı haline geliyor. Bu profesyonel kulüplerde de böyle, bazı amatör kulüplerde de böyle. Bu anlayışı, bu geleneği ortadan kaldırmak lazım. Biz bunu başardığımızı düşünüyorum” diye konuştu.

“Topluma katkısı olan her projeye, Büyükşehir Belediyesi destek verir”

Büyükşehir Belediyesi olarak topluma katkısı olan her türlü projeye destek verdiklerinden söz eden Seçer, son olarak şunları söyledi:

“Gerçekten projeyle gelen, sonuçta topluma katkısı olan her türlü projeye Mersin Büyükşehir Belediyesi destek verir. Neden hassasiyet gösteriyorum biliyor musunuz? Bu paralar benim param değil. Ben cebimden vermiyorum. Sizin paralarınız. Eğer ki sizlerin vergilerinden gelen kaynakları yerinde kullanamazsak, biz vicdanen rahatsız oluruz. Onurlu siyasetçiler böyledir. Her kuruşun hesabını verir onurlu siyasetçi. Tekrar teşekkür ediyorum. Futbol Federasyonu'ndan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na kadar, Spor İl Müdürlüğümüze kadar. Belediyenin ilgili dairesine, gerekli çalışmayı yapan tüm arkadaşlarıma, hepinize sonsuz teşekkürler. Bu çocuklarımıza bu keyifli anları yaşattığınız için. Sizleri çok seviyoruz çocuklar. Sizler için varız. Anneleriniz, babalarınız sizler için emek veriyor, gecesini gündüzüne katıyor, çalışıyor. Yemiyor yediriyor, içmiyor içiriyor. Annelerimizin de babalarımızın da kıymetini bilelim, onlara da bir alkış gönderelim. Hepinize çok teşekkür ediyorum katıldığınız için. Sağ olun.”

Özyiğit: “Hepsi şampiyon, hepsi birinci”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de konuşmasında, “Mersinimizde sporda, sanatta, birçok alanda güzelliklerle buluşuyoruz. Bu güzelliklerin oluşmasına katkı sunan öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanıma şükranlarımı sunuyorum. Bugün Yenişehir’deyiz, Yenişehir sınırları içinde çok mükemmel bir organizasyon oldu. 1000’e yakın çocuğumuz, 66 takım. Burada yarıştılar. Burada mücadele ettiler. Hepsi şampiyon, hepsi birinci. Birbirinden ayırmıyoruz” dedi.

Ertaş: “Mersin futbolunun kurtuluşu hepimizin elinde”

Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş ise, “Müthiş maçlar oldu. Çok yetenekli arkadaşlarımız var. Vahap Başkanımın çok güzel bir projesi vardı ‘Kır Çiçekleri’ diye. Ben diyorum ki, Mersin futbolunun kurtuluşu için bu yetenekli çocukları gerek Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nde veya kulüpte toplayalım. Sabrederek Mersin futbolunun kurtuluşu için hep beraber taşın altına elimizi koyalım. Bu konuda bir proje yapalım. Biz proje için her şeye hazırız Sayın Başkanım. Bu lig şenlik ligi. Bu ligin 1.’si, 2.’si yok. Sembolik olarak belki var, ama hepiniz gönüllerimizin birincisisiniz” ifadelerine yer verdi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ev sahipliği, katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Minikler bu Lig’de mücadele ettikleri için mutlu!

MSK U12 Takım oyuncusu Görkem Kartal, “Maçlar güzeldi. Arkadaşlarımla bir arada olmak çok iyi bir duyguydu. Spor olarak en güzel futbol bence. Kupayı aldığımda kendimi çok mutlu hissettim” diye duygularını ifade etti.

Oyunculardan Kemal Güzeloğlu da “Akdeniz maçı çok heyecanlıydı. Sadece onu yenersek gruptan çıkacaktık zaten otomatik olarak ve 1. olacaktık. Çok mutlu oldum. Son dakika golümüzü attık, çıktık, eğlendik, mutlu olduk. Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum bu ligler için. Çok coşkulu, çok heyecanlı bir şey. Heyecan dolu bir gündü benim için” diye konuştu.

Bu ligde mücadele etmenin kendileri için çok iyi bir deneyim olduğunu dile getiren Fatih Balıkçı, “Buraya gelmek bizim için çok iyi bir deneyimdi. Takım olarak şampiyon olduk, çok mutluyuz. Zorlu maçlar geçirdik. Önemli maçlar oynadık” dedi.

Baran Kadırhan da, Akdeniz Belediyespor maçının çok zorlu ve heyecanlı geçtiğinden söz ederek, “Diğer maçlar da güzeldi. Okullar tatil oldu, onun için de arkadaşlarımla beraber olmak beni mutlu etti. Çok gururluyum” ifadelerini kullandı.

“Başkanımızın elinden madalyayı almak da başka bir duyguydu”

Akdeniz Belediyespor’un Kaptanı İsmail Turhan, “B Grubu’nda 1. olduk. Arkadaşlarımızı zaten çok seviyordum, maçlarla birlikte onlarla daha fazla kaynaştık. Başkanımızın elinden madalyayı almak da başka bir duyguydu. Zaten kendisini seviyordum ve onunla görüşmek anlatılmaz bir duyguydu. Ben futbolu meslek olarak düşünüyorum” diye konuştu.

Akdeniz Belediyespor’un oyuncusu Doruk Yıldırım ise, “B Grubu’nda 1. olduk. Çok güzel bir histi. Bütün arkadaşlarımıza ve hocalarımıza teşekkürler. Çok güzel bir duyguydu. Arkadaşlarımızla buraya gelerek çok eğlendik, burada arkadaşlarımızla daha çok tanıştık. Çok cömertlik vardı maçların içerisinde. Çok güzel maçlar oldu. Herkesin ayağına sağlık” dedi.

Konuşmaların ardından Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş tarafından Başkan Seçer’e plaket takdimi yapıldı. Protokol üyeleri tarafından dereceye giren takımlara madalyaları ve kupaları verilirken, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de U11 A ve B grubu ile U12 A ve B grubuna madalya ve kupalarını verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin