Seçer: “İlk Seçimlerde Partimizi İktidara Taşıyacağız; Referansımız Da Belediyelerimizin Hizmetleri Olacak”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Toroslar İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘CHP Toroslar İlçe Örgütü Danışma Kurulu Toplantısı’na katıldı.

30 Mayıs 2024 Perşembe, 11:01
Seçer: “İlk Seçimlerde Partimizi İktidara Taşıyacağız; Referansımız Da Belediyelerimizin Hizmetleri Olacak”
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
CHP’nin Danışma Kurulu Toplantıları’nı önemsediğini ifade eden Başkan Seçer, uzun süredir bekleyip, çalışıp, didinip, mücadele edip, çok güzel bir seçim sonucu yaşadıklarından söz ederek, “Her zaman söylüyorum; devrim lafla, sözle, retorikle olmaz; devrim uygulamayla olur. Mersin’de bir devrim olmuştur. Mersin bugün sosyal demokrat, demokrat, Atatürkçü çizgide olan Başkanlar tarafından yönetiliyor; bu bir devrimdir” dedi.
 
Seçer, Mersin merkezde ve ilçelerde elde ettikleri başarının tesadüf olmadığına değinerek, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız ile geçtiğimiz dönem Meclis’te olduğu gibi Belediye Başkanlığı’nda da uyum içerisinde çalışacaklarından söz ederek, “Hiç merak etmeyin Büyükşehir Belediye Başkanınız olarak yanında dimdik duracağız. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın” dedi.
 
Toroslar halkının da verdiği karardan pişman olmayacağını yineleyen Seçer, “Yapılacak ilk seçimlerde partimizi hep beraber iktidara taşıyacağız. Referansımız da belediyelerimizin hizmetleri olacak” ifadelerini kullandı. Seçer, “Yolumuz hak yoludur, hukuk yoludur, yolumuz doğru yoldur. Yolumuz Mustafa Kemal’in yoludur. Yolumuz açık olsun” diyerek sözlerine son verdi.
 
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Toroslar İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘CHP Toroslar İlçe Örgütü Danışma Kurulu Toplantısı’na katıldı.
 
Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen Danışma Kurulu’na; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz, CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, CHP Toroslar İlçe Başkanı Cumali Akbaş,  geçmiş dönem milletvekilleri, CHP il ve ilçe yöneticileri, delegeler, Meclis üyeleri ve partililer katıldı.
 
Danışma Kurulu Toplantısı; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
 
Seçer: “Mücadele arkadaşlarınızın yanında her zaman saf tutmanız gerekiyor”
CHP’nin Danışma Kurulu Toplantıları’nı önemsediğini ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bütün toplantılara da katılım sağlamaya çalıştığından söz etti. 20’li yaşlarında ilçe başkanlığı yaptığından söz ederek, siyasetin bir mücadele süreci olduğundan bahseden Seçer, “Siyasette mutlaka herkes bir yerleri arzu edebilir ama makamlar tektir. Şimdi oraya parti kimliği ile seçilen ve şahsım gibi her ortamda bağıra bağıra, haykıra haykıra, herkes duysun diye; ‘Ben belediye başkanıyım ama Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanıyım’ diyen mücadele arkadaşlarınızın yanında her zaman saf tutmanız gerekiyor. Siyasi parti üyeliği bunu gerektiriyor” diye konuştu.
 
“Biz Mersin halkından destek aldık”
Başkan Seçer, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’ın da 30 yıldır aynı anlayışın hüküm sürdüğü ve kendi dünya görüşünü her şeyiyle tahkim etmeye çalışan bir anlayışın yönettiği kurumu devraldığından söz ederek, “Empati yapın, kendinizi Abdurrahman Başkan’ın yerine koyun, kendinizi 5 yıl önce 2019 Mart sonrası Vahap Seçer yerine koyun. 5 yılda nereden nereye? Biz Mersin halkından destek aldık, onlara söz verdik. Hatırlıyor musunuz o zamanlar söylüyordum; ‘Her konuda endişeli olabilirsiniz, bir vehim içerisinde olabilirsiniz ama şunu unutmayın; Başkanınıza destek verdiğiniz için hiçbir zaman utanmayacaksınız. Başkanınızın Mersin’i yönettiği süre içerisindeki uygulamalardan utanmayacaksınız, sokakta giderken başı dik, alnı açık olacaksınız.’ Bunu söyledik” ifadelerini kullandı.
 
“Mersin’de bir devrim olmuştur”
Üstün bir başarının söz konusu olduğunu dile getiren Seçer, “Güneş balçıkla sıvanmaz. Her zaman söylüyorum; devrim lafla, sözle, retorikle olmaz; devrim uygulamayla olur, girersiniz fiili olarak uygularsınız. Mersin’de bir devrim olmuştur. Mersin tertemiz olmuştur. Mersin bugün sosyal demokrat, demokrat, Atatürkçü çizgide olan Başkanlar tarafından yönetiliyor. Bu bir devrimdir. Herkes en iyisini bildiğini iddia edebilir. Bu soyuttur. Kaybedilmiş seçimlerden sonra; ‘Ben her şeyin en iyisini yaparım, ben aday olsaydım kazanırdım. ‘Ben aday olsaydım daha yüksek oy alırdım.’ Bunlar iddia ve soyut kavram” dedi.
 
31 Mart seçimlerinin bir sınav olduğundan da söz eden Seçer, “Abdurrahman Yıldız 5 yıl önceye göre ilçe belediyesinde aldığımız oyu 10 puan arttırarak Belediye Başkanı oldu. Bu somuttur. Vahap Seçer, 5 yıl önce rakibinin kalesi Toroslar’dan aldığı oyu 15 puan artırarak Türkiye’nin en iddialı oranı aldı mı buna bakacağız. Gerisini bir kenara bırakacağız. Düne ait ne varsa dünde kaldı. Artık yeni şeyler söylemek lazım. Yeni kadrolar lazım, yeni gençler lazım, çocuklarımız lazım. Onların önünü açacağız. Onun için bu bir devrim” dedi.
 
“Ağlamadık, hizmet yaptık ve yapmaya devam edeceğiz”
Seçer, 5 yıl önce halkın CHP’ye fırsat verdiğini ve bu fırsatı çok iyi değerlendirdiklerini belirterek, “Tabi ki farkına vardık çünkü deneyimimiz vardı. ‘Gitmediğiniz köy, tutmadığınız el, girmediğiniz kalp sizin değildir’ dedik. Türkiye’nin 5.-6. geliri olan bir belediye. Şu kadar borç yükü aldık, onu söyledik ama hüngür hüngür de ağlamadık. Kendimizi de acındırmadık, olsun dedik. Gözne’nin de kanalizasyonunu yaparız. Ayvagediği’nin de yolunu yaparız, Kepirli’nin de suyunu getiririz. Çiftçiler Caddesi’ni de yaparız, Kuvayi Milliye Caddesini de yaparız. Gazi Osman Paşa Caddesini de yaparız. Fatih Sultan Mehmet Bulvarını da yaparız. 212-214-217-226. caddeyi de yaparız dedik ve hizmet yaptık, yapmaya devam edeceğiz” dedi.
 
“Gittik, gördük, hizmet yaptık ve kazandık”
Bir belediye başkanının kentini tanıması gerektiğinin altını çizen Seçer, “Kenti tanımak, nerede ne olduğun bilmek durumundayım. Nerede ne olduğunu bilemeyen bir belediye başkanı, yerinden kalkmayan bir belediye başkanının başına geleceklerini burada gördünüz geçen dönem. Oturan gitti, çalışan geldi; bu kadar basit. Biz gittik, gördük, tanıdık, hizmet yaptık ve kazandık” diye konuştu.
 
“Toroslar’da halkçı bir belediyecilik uygulayacak”
Seçer, vatandaşların sorunlarıyla dertlenerek ve çözüm üreterek gönüllerine girdiklerini anlatarak, “Ak Parti’nin yıllarca nemalandığı, karun gibi zengin olunca vazgeçtiği o bölgelere Cumhuriyet Halk Partili belediyeler gitti, hastaları ile hastalandı, çocuklarının eğitimini dert etti. Hamile kadının sütünü dert etti. Kimsesiz dedemin, nenemin akşam sıcak yemeğini dert etti. Hasta yatağında yatan hastanın sırtındaki yaraları dert etti. Onların yanında oldu, evladı oldu. Onlar da bizim öcü olmadığımızı gördü. Vahap Seçer burada halkçı oldu. Şimdi Abdurrahman Yıldız halkçı olacak. Sayın Başkan Yıldız gibi doğdu. Dünya görüşü, yaşam biçimi buna uygun. Toroslar’da halkçı bir belediyecilik uygulayacak. O zaman iktidar gelir mi gelmez mi hep beraber göreceğiz. Her şeyin başı çalışma” ifadelerine yer verdi.
 
Seçer, Mersin merkezde ve ilçelerde elde ettikleri başarının tesadüf olmadığına değinerek, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız ile geçtiğimiz dönem Meclis’te olduğu gibi belediye başkanlığında da uyum içerisinde çalışacaklarından söz ederek, “Toroslar’da örgüt başkanımızdan en sade üyemize kadar, üye olmayıp da gönlü her zaman Cumhuriyet Halk Partisi’nden yana atan Toroslar’da yaşayan hemşehrilerime, bugüne kadar CHP’ye dönüp bakmamış, bırakın oy kullanmayı, lafını duymak istememiş ama bu dönemde ‘Yeter artık!’ deyip, çareyi bizde aramak için bizim yanımızda durup destek olan yurttaşlarımıza sözümdür; ‘Hiç merak etmeyin, Büyükşehir Belediye Başkanınız olarak yanında dimdik duracağız. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın.’” dedi.
 
“Yapılacak ilk seçimlerde partimizi hep beraber iktidara taşıyacağız. Referansımız da belediyelerimizin hizmetleri olacak”
Toroslar halkının da verdiği karardan pişman olmayacağını yineleyen Seçer, “Biz buradayız ve kendimize güveniyoruz. Biz başardık. Bu hak da bizimdir. Emek ettik, alın teri döktük. Kimsenin karşısında eğilmedik, bükülmedik. Üzerimize sıçratılmak istenilen kirli çamurlara rağmen üzerimize bulaştırmadık. Meclis’te herkesle dimdik mücadele ettik, eğilmedik, bükülmedik ve bugünlere geldik” diye konuştu.
 
Meclis çoğunluğunun da Cumhuriyet Halk Partisi’nde olduğundan söz ederek, destek veren diğer partililerle nitelikli çoğunluk gücü olduğunu da ekleyen Seçer, “Türkiye’de birinci partiyiz. Bunlar önemli güç. Mersin’de 7 ilçemizde belediye başkanlarımız Cumhuriyet Halk Partili belediyeler. Bu bizim için çok önemli kazanımlardır. Başkanınız olarak bunun bilincindeyim ve farkındayım. Bu gücü en akıllı şekilde kullanacağız. Hem Mersin’imize çok daha güzel hizmetler yapacağız, daha vizyon projeleri katacağız; hem de hiç kimsenin endişesi olmasın, yapılacak ilk seçimlerde partimizi hep beraber iktidara taşıyacağız. Referansımız da belediyelerimizin hizmetleri olacak” ifadelerini kullandı.
 
“Yolumuz Mustafa Kemal’in yoludur”
Danışma Kurulu Toplantısı’nın başarılı geçmesi temennisinde bulunarak, Toroslar’da elde ettikleri sonuçta emeği geçen herkese teşekkür eden Seçer, “Herkesin emeğine, yüreğine sağlık. Yolumuz hak yoludur, hukuk yoludur, yolumuz doğru yoldur. Yolumuz Mustafa Kemal’in yoludur. Yolumuz açık olsun” diye sözlerine son verdi.
 
Danışma Kurulu Toplantısı’nda ayrıca CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz, CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır,  Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız ve CHP Toroslar İlçe Başkanı Cumali Akbaş da birer konuşma yaptılar. Danışma Kurulu Toplantısı, katkı sunmak, soru sormak ve eleştiride bulunmak isteyen partililere söz verilmesinin ardından sona erdi.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Sıcak Havalarda Nelere Dikkat Edilmeli, Uzm. Dr. Çat Açıkladı; “Bol Su Tüketin, Suyun Yerine Başka İçecekler Koymaya Çalışmayın”
69’undan Sonra Mersin Büyükşehir’in Ekipleri Sayesinde Yeniden Ayakta
Büyükşehir’in Programında Ressamlar Karageçit’in Doğal Güzelliklerini Tuvallere Aktardı
Tarsus Ticaret Borsası URGE Proje Takımı, Amerika- New York’ta Düzenlenecek Fancy Food Show Fuarı’na Katıldı
Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Tarafından Tarsus Genelinde Cadde Ve Bulvarlarda Yol Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Tarafından Düzenlenen ‘Türkiye’nin Birinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ Listesinde Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nden 12 Firma Yer Aldı
Mersin’in Toroslar İlçesi Alsancak Mahallesinde Motosiklet Üzerinde Tabancayla Vurulan Salih Şahin Hastaneye Kaldırıldı
Mersin'in Tarsus ilçesi Çamalan bölgesi Alaman Mezarlığı Civarında Buğday Yüklü Tır Alev Aldı
Mersin Büyükşehir Sanatsal Etkinliklerle Çocukların Gelişimine Katkı Sunuyor
Başkan Seçer, Silifkeli Yurttaşlarla Buluştu: “Hizmetlerimizi Artırarak Devam Ettireceğiz”

Mersin Haber ,Mersin