Seçer: "En Güzel Tatil Vatandaşla Olan Tatil"

Kurban Bayramı ziyaretlerini Gözne Mahallesi ile sonlandıran Seçer, mahalle halkının yaşadığı problemlere ilk ağızdan yanıt verdi.

03 Ağustos 2020 Pazartesi, 21:23
Seçer: "En Güzel Tatil Vatandaşla Olan Tatil"
-

Gözne Mahallesi’nde vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Seçer, bayramı vatandaşlarla iç içe geçirdi, mahallelere kazandıracağı projeleri anlattı.
Başkan Seçer’e ziyaretleri sırasında CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu, CHP Toroslar İlçe Başkanı Burhanettin Erdoğan, İYİ Parti Toroslar İlçe Başkanı İsmail Yetkin, Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ bürokratları, daire başkanları, Meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş eşlik etti.

“En güzel tatil vatandaşla olan tatil”
Bayram tatilini yaylaları gezerek vatandaşların içinde geçirdiklerini aktaran Seçer, “En güzel tatil vatandaşla olan tatil. En azından, akşam eve gittiğimiz zaman huzur içerisinde oluyoruz. Bu makamlar sorumluluk makamları. Bu makamlara oturana kadar siyasetçiler çok çaba sarf eder. Bu makamlar altın tepsilerde sunulmuyor. Bir mücadele istiyorsunuz, arzu ediyorsunuz. Aynı arzu ile şevkle ve mücadele anlayışıyla görev yaparsanız açamayacağınız kapı yok, aşamayacağınız engel de yok. Biz sorumluluğumuzun farkındayız. Sonuna kadar, sizlere hizmet etmek için, kentimizi teslim aldığımız noktadan çok daha iyi noktalara getirmek için terimizin son damlasına kadar çalışacağız” ifadelerini kullandı.

“Bu makamlar babamızın malı değil”
Tüm hayatını kentine, insanlara ve insanlığa vakfettiğini belirten Seçer, “Bu makamlar babamızın malı değil. Çalışıyoruz. Akşam da kafamı koyuyorum yastığa, mışıl mışıl uyuyorum. Çünkü vicdanım rahat. Kafamın arkasında hiçbir plan yok. Hiç bir şeytanlık, melanetlik yok. Hayatımı kentime, insanlara, insanlığa vakfetmişim. Biz, soygun, talan düzenine son vermek üzere göreve gelmişiz. Birilerine iltimas sağlamak için, biz allame-i cihanız, oradan biraz götürelim, buradan biraz götürelim, yan gelip yatalım, maaş alalım. Bitti o dönemler. Çalışma dönemi başladı. Bundan sonra vatandaşı ile iç içe olan, kol kola olan, bayram, seyran, gece-gündüz, fakir-zengin dinlemeden, yan yana olan kazanacak. Hiç kuru gürültüye de pabuç bırakmayacağız. Çalışıyoruz” dedi.

“Vatandaş mağdur olmasın diye biz imkanlarımızı zorluyoruz”
Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yol çalışmalarından ve sorumluluk alanlarında olan bölgelerden söz eden Seçer, sorumluluk alanında olmamasına rağmen muhtardan gelen yol talebini değerlendirdi. Seçer, “Yapalım başım üzerine. İmkanlarımızı zorluyoruz. Her yerde bunu yapıyoruz. Vatandaş mağdur olmasın diye biz imkanlarımızı zorluyoruz, yapıyoruz” dedi. Seçer, ulaşımın Mersin'de çok daha iyi noktalara geleceğini de belirterek, “Metro, merkezde yaşayanlar için önemli bir proje. Benim için de, Mersin için de prestij projesi. Cumhuriyet tarihinde Mersin'de yerel yönetimlerin yaptığı, yapacağı en büyük yatırıma başlayacağız. Pandemi sürecinin normalleşmesini bekliyorum. Çünkü buraya ayıracağımız para çok büyük bir para. En iyi noktaları bekliyoruz” dedi.
Suda kayıp-kaçağa izin vermeyeceklerini vurgulayan Seçer, “Gözüm kör olur yine göz yummam. Niye göz yumacağım? Ondan sonra nerde bizim su? Susuz kaldık. Bayramda rezil olduk. Öbür tarafta adam çeşmeye takmış hortumunu, vermiş ağaçların altına, gel keyfim gel. Bedava çünkü. Bunları önleriz, önleyeceğiz de” diye konuştu.

“Biz herkesin belediye başkanıyız”
Seçer, son olarak Gözne halkına teşekkürlerini ileterek, “Biz inanıyoruz, çok güzel işler yapacağız. Bizi destekleyenlerin gururu olacağız. Ama şuna da çok itina gösteriyoruz. Bize oy vermiş vermemiş, hangi siyasi partiye mensup olursa olsun, bütün hemşirelerimiz bizim kardeşimizdir. Biz herkesin belediye başkanıyız. Kimsenin şüphesi olmasın. Hizmetler giderken, bu mahalle bize destek olmuş, bu mahalle bize destek olmamış, böyle bir ayrım asla yok, olmayacak. Bugüne kadar da olmadı, bundan sonra da asla buna müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Seçer, Ayvagediği’nde verdiği müjdeyi Gözne’de yineledi
Ayvagediği-Gözne-Bekiralanı-Soğucak, Kepirli ve Sarnıç'ın su sorununun tarihe karışacağını belirten Seçer, 2021 yılının Haziran ayında bölgede su sıkıntısının kalmayacağını dile getirdi. Seçer, çağdışı ve ilkel bir yöntem olan vana sistemi ile mahallelere yapılan su dağıtımını bitirip, yeni bir isale hattı çalışması yaparak, büyük ve modern depo ile su sorununa son vereceklerini ifade etti. Ayvagediği-Gözne Mahalleleri’ni kapsayan kanalizasyon çalışması ile alakalı da konuşan Seçer, Gözne-Ayvagediği Mahalleleri’ni kapsayan Atıksu Arıtma Tesisi Projesi'ni de en geç 2022 yılında tamamlayacaklarını ifade etti. Seçer, her iki mahallenin de modern, çağdaş, biyolojik bir arıtma tesisine kavuşacağını yineledi.
Seçer, ayrıca tarıma destek anlamında yapılan 1500 metre sulama suyu borusu yardımından da söz etti. Ulaşımda mahalleye giden hatta 4 aracın toplam 26 sefer günlük ring yaptığını aktaran Seçer, Gözne’ye yapılan 2 ekstra ek sefer olduğunu da belirtti. Sinekle mücadelenin geçtiğimiz yıla göre tüm ilde çok daha iyi noktalarda olduğunu belirten Seçer, bu yıl için şu ana kadar 21 milyon liralık bir alım yaptıklarını belirtti ve yeni alımlarla birlikte yaklaşık 25-30 milyon lirayı sinekle mücadeleye harcadıklarını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin