Seçer: "Çok Diri Bir Ekonomimiz Var Bütün Sektörlerimiz İstikbal Vadeden Sektörler"

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkan Yardımcıları, Parti Meclisi üyeleri ve milletvekilleri ve Milletvekillerinin görev aldığı Ekonomi Masası’nın Türkiye gezisi Mersin’le başladı..

13 Kasım 2020 Cuma, 09:19
Seçer: "Çok Diri Bir Ekonomimiz Var Bütün Sektörlerimiz İstikbal Vadeden Sektörler"
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Ekonomi Masası üyeleriyle birlikte kentin iş dünyası, esnaf, meslek örgütleri, dernek ve vakıfların temsilcileriyle bir araya geldi. Başkan Seçer, Mersin’in önemli bir ekonomik potansiyele sahip olduğunu ve kenti tüm aktörlerle birlikte yönettiklerini vurguladı.
Aralarında CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Başkan Yardımcıları Fethi Açıkel, Veli Ağbaba ve Ahmet Akın, Parti Meclisi üyeleri Orhan Sarıbal ve Özgür Karabat ile milletvekilleri Çetin Osman Budak, Mehmet Güzelmansur ve Aykut Erdoğdu’nun da bulunduğu Ekonomi Masası üyeleri, ilk olarak CHP Mersin İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ziyarette Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yanı sıra CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, milletvekilleri ve partinin ilçe temsilcileri yer aldı.

“Bu dönem ilk gezimize Mersin’den başlıyoruz”
Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Mersin İl Başkanlığı’nda yaptığı konuşmada Ekonomi Masası’ndan bahsetti. Mersin gezisinde iş insanlarıyla, esnafla, sendikalarla ve sivil toplum kuruluşları bünyesinde yer alan meslek kuruluşlarıyla bir araya geleceklerini belirten Öztrak, “Bu dönem ilk gezimize Mersin’den başlıyoruz. Bu tesadüfi bir gelişme değil. Mersin’in Türk ekonomi hayatında, tarım hayatındaki önemini dikkate alarak bu geziye başladık. Hemen bu gezinin ardından yarın Adana var. Adana’dan sonra öbür gün Hatay var ve ondan sonra da ülkenin diğer illerini ziyaret edeceğiz ve bu programı uygulayacağız” dedi.

“Fikirler çarpışırsa ortaya çıkan kıvılcım bizim yolumuzu aydınlatacaktır”
Ekonomi Masası üyeleri, Başkan Vahap Seçer ve beraberindeki heyet, ardından “CHP Ekonomi Otobüsü” ile Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde iş dünyası örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları temsilcileriyle bir araya geldi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, hem partisi adına hem de Mersin adına ev sahipliği yaptığını belirterek, şöyle devam etti:

“Biz demokrasiyi içselleştirmiş, sindirmiş, onun erdemini kavramış siyasetçiler olarak, demokrasilerde herkesin düşüncelerini hür şekilde ifade etme hakkının olduğunu düşünüyoruz. Demokrasilerde iktidarlar yönetirler, politikalarını ortaya koyarlar ama muhalefetin görevi çoğulcu parlamenter sistemde özellikle, mecliste oturup onları sessiz bir şekilde izlemek değildir. Yanlışlıklar karşısında sesini yükseltmek, alternatifler sunmak, çözüm yolları üretmek. Eğer doğru yapılan uygulamalar varsa doğru yapılan politikalar varsa onun da yanında olmak, onun destekçisi olmak. Bugün burada tamamen partimizin amacı, Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu siyasal, ekonomik, toplumsal problemlere ışık tutmak, bunların kendimizce değerlendirmesini yapmak, bu konuda çözüm önerileri ortaya koymak. Eğer fikirler çarpışırsa ortaya çıkan kıvılcım bizim yolumuzu aydınlatacaktır. Biz buna inanıyoruz.”

“Çok diri bir ekonomimiz var”
Mersin’in önemli bir kent olduğunun altını çizen Başkan Seçer, “Çok diri bir ekonomimiz var. Farklı sektörlerde oldukça potansiyele sahibiz ama bütün sektörlerimiz de istikbal vadeden sektörler. Turizmden lojistiğe, sanayiye birçok alanda önemli yatırımlar var. Lokasyon olarak muazzam bir lokasyonda bulunuyoruz. Her zaman, savaşta, barışta, pandemide, olağanüstü koşullarda daima diri olan gıda sektörü gibi önemli bir sektöre sahibiz. Birçok şehir pandemi tedbirleri dolayısıyla önemli, ekonomik ve travmatik durumlar yaşadı ama bunu en az badireyle ya da en ucuz şekilde atlatan kentlerin başında Mersin gelir. Bu bizim için sevindiricidir, bu bizim için son derece önemlidir. Kentimizin her noktasına değer katmak istiyoruz” diye konuştu.

“Ekonomisine, sosyal yaşamına, siyasal yaşamına yön çizen aktörlerle kenti yönetiyoruz”
Mersin’le ilgili kararlar alırken kentin önde gelenlerinden sıkça görüş aldıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Kentin belediye başkanı olarak aslında bir anlamda kentin hizmetkarı olarak en tepeden en aşağı kadar, doğudan batıya, kuzeyden güneye kadar bütün sosyo-ekonomik yapılarla iç içeyim. Ben kentin abisiyim, ben kentin kardeşiyim. Kenti yönetirken hazırunda bulunan, kentin ekonomisine, kentin sosyal yaşamına, kentin siyasal yaşamına yön çizen, istikamet çizen bu aktörlerle beraber kenti yönetiyoruz. Kentin farklı alanlarında yaşayan vatandaşlarımız, derneklerimiz, kanaat önderlerimizle beraber Mersin’i çok daha iyi noktalara getirmek için çaba sarf ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin