Seçer: "Çalışmaya, Üretmeye ve İhracata İhtiyacımız Var"

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar ve oda yönetimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti.

01 Ağustos 2019 Perşembe, 11:24
Seçer: "Çalışmaya, Üretmeye ve İhracata İhtiyacımız Var"
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Yatırım ve yatırımcılar konusundaki hassasiyetini vurgulayan Seçer, “Odanızın yapacağı yatırımlarda belediye olarak her zaman emrinize amadeyiz. Her türlü yasal sınırlar içerisinde, bizim ülkemizin, memleketimizin menfaatine olan her türlü çabada, ben o yatırımcı kardeşimizin yanındayım. Bizim çalışmaya, üretmeye, daha çok ihracata ihtiyacımız var” dedi.
Silifke’nin son derece önemli ve verimli bir bölge olduğunu kaydeden Seçer, bölgede liman yatırımının gerçekleşmesi durumunda çok farklı ekonomik gelişmeler yaşanabileceğini söyledi. Seçer, “Umut ediyorum, kısa sürede hem tersane yatırımı, hem liman yatırımı gerçekleşir. Bu arada Çeşmeli’ye kadar devam eden ve orada kesintiye uğrayan otoban yatırımının da Taşucu’na kadar gitmesi o bölgenin ulaşımı açısından da kolaylık sağlayacak. Hep beraber, belediye olarak imkanlarımız ve yetkililerimiz ölçüsünde elimizden geleni değil, gereğini yapacağız” diye konuştu.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yatırım ve yatırımcılar konusunda hassasiyetini yineleyerek, “Her türlü yasal sınırlar içerisinde, bizim ülkemizin, memleketimizin menfaatine olan her türlü çabada, ben o yatırımcı kardeşimizin yanındayım. Bizim çalışmaya, üretmeye, daha çok ihracata ihtiyacımız var” dedi. Silifke’de liman yatırımının gerçekleşmesi durumunda ekonomik anlamda çok farklı gelişmeler yaşanabileceğini vurgulayan Seçer, “Hep beraber, belediye olarak imkanlarımız ve yetkililerimiz ölçüsünde elimizden geleni değil, gereğini yapacağız” diye konuştu.
“Silifke’nin benim için ayrı bir yeri var”
Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar ve oda yönetimi, Başkan Seçer’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Silifke’nin kendisi için ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Başkan Seçer, “Tarsusluyum biliyorsunuz. Silifke ve Tarsus’u birbirlerine çok benzetirim. Belki her geldiğimde de söylüyorum. Silifke’ye girdiğim zaman ayrı bir duygu olur bende. Sanki orada doğmuşum, orada büyümüşüm gibi. Orada kendimi daha farklı görürüm” dedi.
Silifke’nin tarihi ve kültürel mirasının çok eski olduğundan söz eden Başkan Seçer, “Öyle otantik bir yapısı var, gizemli bir havası var. Diğer taraftan da Ticaret ve Sanayi Odası olarak sizler daha hakimsiniz. Silifke ölçeğine, nüfusuna, coğrafyasına baktığınız zaman son derece iyi ürünleriniz var. Tarımsal ürünlerin olması, diğer taraftan Organize Sanayi Bölgesi’nin olması. İnşallah daha yeni tesisler kurulur, daha da genişler. Silifke’de turizm ayrı bir güzellik” diye konuştu.
“Mersinimiz’e, Silifkemiz’e, tüm ilçelerimize yatırım olsun istiyoruz”
Silifke’de liman yatırımı ihtimalinin bulunduğunu kaydeden Seçer, “Şu ana kadar gerçekleşmedi ama olabilir, olacaktır. Daha çok Orta Anadolu’ya bağlantı yolunun Silifke’nin, o güzergahın üzerinde olması limanın gerçekleşmesi durumunda o bölgelere hareketliliği de, ticareti de artırır. Diğer taraftan Deniz Ticaret Odamız’ın içinde bulunduğu bir oluşum da orada bir tersane çalışması yapıyor. Geçtiğimiz hafta beni ziyaret ettiler, orada bir çalışmaları olduğunu belirttiler. Benden bazı konularda belediye olarak yardım talep ettiler. Tabii ki seve seve yardım ederiz. Biz de Mersinimiz’e, Silifkemiz’e, tüm ilçelerimize yatırım olsun istiyoruz” dedi.
“Üretime dönük yatırımlar yapacağız”
Seçer, çalışmaya, üretmeye ve ihracata ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, “Bizim çalışmaya ihtiyacımız var, bizim üretmeye ihtiyacımız var, daha çok ihracata ihtiyacımız var. Yani bu ürettiklerimizi yurtdışına satmamız lazım. İş, çalışma alanı, yatırım alanı derken benim insanıma, ülkeme fayda sağlamayan yatırımlardan ziyade, yani ranta dönük yatırımlardan ziyade üretime dönük yatırımlar yapacağız. Hem istihdam yaratacağız, hem ürün üreteceğiz, üretim odaklı olacağız, bunu da yurtdışına pazarlayacağız. Turist gelecek, senden hizmet satın alacak. Turizm bir ihracattır. Yani yabancı turisti ağırlamak bir ihracattır. Döviz girdisi sağlıyorsunuz” diye konuştu.
“İmkanlarımız ve yetkililerimiz ölçüsünde elimizden geleni değil, gereğini yapacağız”
Silifke’nin son derece önemli ve verimli bir bölge olduğunu kaydeden Seçer, “Limanın gerçekleşmesi durumunda çok farklı ekonomik gelişmeler yaşayabiliriz, muazzam gelişmeler yaşayabiliriz. Umut ediyorum, kısa sürede hem tersane yatırımı, hem liman yatırımı gerçekleşir. Bu arada Çeşmeli’ye kadar devam eden ve orada kesintiye uğrayan otoban yatırımının da Taşucu’na kadar gitmesi o bölgenin ulaşımı açısından da kolaylık sağlayacak. Hep beraber, belediye olarak imkanlarımız ve yetkililerimiz ölçüsünde elimizden geleni değil, gereğini yapacağız” dedi.
“Odanızın yapacağı yatırımlarda belediye olarak her zaman emrinize amadeyiz”
Başkan Seçer, yatırım ve yatırımcılar konusundaki hassasiyetini bir kez daha vurgulayarak, “Özellikle yatırım konusunda, yatırımcılar konusunda hassasiyetimi biliyorsunuz, tekrar etmeme gerek yok. Odanızın yapacağı yatırımlarda belediye olarak her zaman emrinize amadeyiz. Bunu bilin, yani üyelerinize de bunu söyleyin lütfen. Bu benim mesajımdır. Her türlü yasal sınırlar içerisinde, bizim ülkemizin, memleketimizin menfaatine olan her türlü çabada, ben o kardeşimizin, o yatırımcı kardeşimizin yanındayım. Bundan yana kimsenin endişesi olmasın” diye konuştu.
“Coğrafi işaret tescilimizi Eylül ayında alıyoruz”
Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Silifke çileğinin coğrafi işaret tescil belgesi alacağını belirterek, “Son aldığımız verilere göre Silifke olarak 40 ili geride bırakan bir ihracat rakamımız var. Limanımız, otobanımız nihayete erdiğinde, belki diyeceğiz ki 60 ili geride bıraktık. Silifke çileğinde bir marka olduk. Markayı da tescilleme çalışmalarına girdik ve bitirdik. İnşallah coğrafi işaret tescilimizi Eylül ayında alıyoruz. Ünümüze ün katacağız. Yurtdışından dahi Silifke çileği isteniyor şu an. Bu şekilde de pazarlamamız, ağımız genişleyerek devam ediyor” dedi.
Nurettin Kaynar’ın Silifke’de birkaç farklı noktaya, kentin simgesi olan çilek figürünün yerleştirilmesini talep etmesi üzerine Başkan Seçer, konuyla ilgili not aldı. Öte yandan Kaynar, Başkan Seçer’i 3-5 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek olan II. Liderlik Akademisi’ne davet etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin