Seçer: "Ben Kente Dürüstlük ve Vizyon Vaat Ediyorum"

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) Kuruluş Yıl Dönümü Balosu’na katıldı.

21 Aralık 2019 Cumartesi, 12:40
Seçer: "Ben Kente Dürüstlük ve Vizyon Vaat Ediyorum"
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 18 Aralık 1886 tarihinde kurulan ve şehrin en köklü kurumlarından biri olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) Kuruluş Yıl Dönümü Balosu’na katıldı.

Seçer, MTSO’nun 134. yıl dönümü kutlamasında yaptığı konuşmasında meslek odalarının, sivil toplum örgütlerinin ve sendikaların demokrasinin olmazsa olmaz ögeleri olduğunu belirtti.

Ardından TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi tarafından, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası’nın kuruluşunun 65. yılı dolayısıyla düzenlenen Kuruluş Balosu’na da katılan Seçer, odada 50. yılını dolduran üye Servet Eratalay’a plaketini takdim etti.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ile MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen baloya, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yanı sıra Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek, Mersin Baro Başkanı Avukat Bilgin Yeşilboğaz, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, il müdürleri, oda başkanları, MTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve kent protokolü katılım sağladı.

“Meslek odaları, sivil toplum örgütleri, sendikalar son derece önemli yapılar”

Başkan Seçer, üniversiteyi bitirdiği 1987 yılında iş hayatına atıldığını ve o tarihten itibaren de Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası çatısı altında, siyasi görevi başlayana kadar hep ilişki içerisinde olduğunu dile getirdi. Siyasete girdikten sonra bu ilişkilerin farklı bir boyuta evrildiğini ifade eden Seçer, “Ben meslek odalarının, sivil toplum örgütlerinin, sendikaların önemli yapılar olduğunu, demokrasilerin olmazsa olmaz temel ögelerinden biri olduğunu, göreve geldikten sonra daha iyi kavramaya başladım. Baktım ki özellikle parlamentoda yasalar yapılırken bize karanlık yolları aydınlatan kurumlar, kuruluşlar sivil toplum örgütleri. Onlar bize el feneri görevi görüyor. Hangi konuda olursa olsun, o konuya ait bir sivil toplum örgütünün bilgisi, birikimi, önerileri, yol göstericiliğinin bizim bilgimizden, becerimizden, liyakatimizden çok daha üst seviyede olduğunu gördüm. Sonra Belediye Başkanı oldum” dedi.

“Kendi adıma bir menfaat temini için değil, kenti doğru yönetebilmek için yapıyorum”

Geçtiğimiz aylarda MTSO tarafından “Mersin Başkanı’ndan Ne Bekliyor?” toplantısına katılım sağladığını ve orada odanın kente dair beklentileri ile kendi hazırladıkları seçim bildirgelerinin örtüştüğünden söz eden Seçer, “Demek ki bu toplumlar bizim hayatımızda önemli yer işgal ediyorlar. Ben göreve geldiğimden bu yana bütün kurumlarla olduğum gibi sadece Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile değil, Anamur'u, Erdemli’si, Mut’u, Silifke’si, Tarsus’u bütün Ticaret ve Sanayi Odaları, sayın başkanları ve nezdinde tüm üyeleri ile hep iyi temaslar içerisinde olmaya gayret ediyorum. Bu kendi adıma bir menfaat temini için değil, kenti doğru yönetebilmek için yapıyorum. Kentin sorunlarını daha iyi kavrayabilmek, bu sorunlara çözüm bulabilmek için bunu yapıyorum. Onlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bize önemli katkılar sunuyorlar” diye konuştu.

“Mersin'de bir uyum dönemi”

Yönettikleri kentte bir uyum döneminin varlığından bahseden ve bunun da en çok Mersinliler için önemli olduğundan söz eden Seçer, “Sayın Valimiz, bizler, diğer bütün atanmış, seçilmiş tüm arkadaşlarımız, hepimizin bir dünya görüşü olabilir. Bir ideolojik yapısı olabilir, bir parti mensubiyeti olabilir. Ancak eğer yaşadığımız, yönettiğimiz kentin ortak paydasında buluşabiliyorsak, bütün bu farklılıkları bir köşeye atabiliyorsak buradan karlı çıkacak olan siz değerli hemşehrilerimiz ve Mersinliler olacak. Ben üzerime düşenin gereğini yapmaya çalışıyorum ve çalışmaya da devam edeceğim. Bunu da söylemek istiyorum. Bizimle beraber kentin yönetiminde emek sarf eden, alın teri döken herkese de bu vesile ile teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“İşin, aşın, ekmeğin olduğu her yerde huzur, mutluluk olur”

Seçer, MTSO’da geçmişte ve günümüzde hizmet etmiş başkanları saygı ile anarak, sözlerine şu şekilde devam etti:“Ekonominin yükseldiği her toplumda diğer bütün sorunlar teferruat kalır. Onları da çözeriz. İşin, aşın, ekmeğin olduğu her yerde huzur, mutluluk, keyif, eğitim, sağlık, kültür, sanat, demokrasi, hukuk devleti olur. Ben buna inanıyorum. İnşallah Mersin'de hep beraber, el birliği ile çok daha güzel hizmetler yapacağız. Mersinimiz’e çok daha güzel eserler kazandıracağız. Sadece Türkiye'de, bölgemizde değil dünyada çok daha saygın bir yere getireceğiz. MTSO kadim bir kurum. Çok önemli hizmetleri olmuş. Olacağına da inanıyorum. Doğum gününüzü, yıl dönümünüzü kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin